Σε καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ από το πρωί της Τετάρτης ως μια κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων και της κινητικότητας, που προωθεί η κυβέρνηση. Από νωρίς σήμερα το πρωί, έξω από το κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων έχουν συγκεντρωθεί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.

Εκτός από το κτίριο της οδού Λιοσίων, υπό κατάληψη τελούν τα δημοτικά κτίρια Ελληνικού, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Νίκαιας ενώ πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από τα δημαρχεία στη Νέα Σμύρνη, το Αιγάλεω, τον Ταύρο, την Αγία Παρασκευή, το Ίλιον και την Αρτέμιδα.

Αντίστοιχη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και έξω από την υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση το κέντρο της συμπρωτεύουσας διασχίζοντας την παραλιακή υπό τους ήχους των σειρήνων και με σύνθημα «Όχι στις απολύσεις, ναι στις μετατάξεις, καμία θέση εργασίας χαμένη». Στην πορεία αυτή συμμετείχε σύσσωμη όλη η δύναμη των δημοτικών αστυνομικών, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί.

Πορεία στους δρόμους της Πάτρας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του δήμου με την συνοδεία των οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να μεταβούν στα διόδια του Ρίου, όπου και θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό αυτών.

Γενική συνέλευση πραγματοποιείται στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων. Μεταξύ άλλων εξετάζεται και η πρόταση να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων, απόφαση την οποία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα λαμβάνουν οι δήμοι ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο.

Το ίδιο καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καλύπτει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους εργαζομένων.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Οι κινητοποιήσεις της Τρίτης

Την Τρίτη, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντιδρώντας στην κινητικότητα των υπαλλήλων, που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη λεωφόρο Β. Σοφίας.

Ακόμη, πορεία από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μέχρι την Καμάρα πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων.

Με τις ευλογίες Μπουτάρη οι καταλήψεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε καταλήψεις δημοτικών κτιρίων σε πολλές συνοικίες της πόλης προχωρούν από το πρωί και οι δημοτικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης η κατάληψη ξεκινά από αύριο, Πέμπτη, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση των εργαζομένων παρευρέθηκε και ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου αύριο.

Κινητοποιήσεις και στα Χανιά

Μηχανοκίνητη πορεία με τα υπηρεσιακά τους οχήματα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απόφαση της κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Νωρίτερα οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι, στην οποία αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων. Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, κατά την οποία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και σε τοπικό επίπεδο.

Και στα Χανιά οι υπηρεσίες του δήμου παρέμειναν κλειστές, εκτός από τις υπηρεσίες πρόνοιας, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, με ανακοίνωση του ζητά να μην καταργηθεί η δημοτική αστυνομία, αναγνωρίζοντας, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τη συμβολή της στην πάταξη του παραεμπορίου.