Μια ομάδα τριών κακοποιών στην Πάτρα που επιχειρούσε να αναλάβει τα ηνία του εγκλήματος στην πόλη αλλά και «νονούς» της Αθήνας που διατηρούν σχέση με μεγαλοκακοποιό κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων ψάχνουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία δύο ατόμων, 32 και 35 ετών, τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από μπαρ στην οδό Σαχτούρη στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ενα εκ των θυμάτων έδινε επί σειρά μηνών το «παρών» σε νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Συγγρού, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση σωματεμπορίας και είχε «προστασία» από «νονούς» των δυτικών προαστίων.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι η δολοφονία των δύο ατόμων –εκ των οποίων ο ένας, ο 32χρονος αθλητής του χάντμπολ, πλήρωσε το ότι είχε ίδιου τύπου μαλλιά με «κοτσιδάκι» με άλλον στόχο των εκτελεστών –έχει επίσης άμεση σχέση με τη δίκη 36 «μπράβων» στην Αχαΐα, η δράση των οποίων αποκαλύφθηκε προ επτά ετών.
Η ένοπλη επίθεση έγινε στις 3.20 τα ξημερώματα από δύο επιβαίνοντες μοτοσικλέτας, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονταν διότι φορούσαν κράνη. Εξω από το κατάστημα ο συνεπιβάτης πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον τριών ατόμων (ηλικίας 35, 32 και 42 ετών) που βρίσκονταν στην είσοδο. Ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε αρχικά τα θύματά του με υποπολυβόλο και στη συνέχεια κατέβηκε από τη μηχανή και τους έδωσε τη χαριστική βολή με πιστόλι. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο σημείο της επίθεσης βρεθηκαν 23 κάλυκες των 9 χιλιοστών. Ο 35χρονος και ο 32χρονος μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», όπου ο πρώτος υπέκυψε αμέσως στα τραύματά του, ενώ ο δεύτερος κατέληξε λίγες ώρες μετά. Ο τρίτος φέρει ελαφρά τραύματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο στόχος των δραστών ήταν ο 35χρονος αλλά και ένας στενός συγγενής του οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των 26 «μπράβων» της Πάτρας που είχε αναδειχθεί το 2006 μετά τη δολοφονία ενός ιδιώτη. Οι δυο τους ήταν πυγμάχοι και φέρεται να είχαν εγκληματική συνεργασία με επιχειρηματία ο οποίος ησχολείτο και αυτός με την πυγμαχία και είχε φυλακισθεί για εκείνη την υπόθεση του 2006.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσο ήταν υπό κράτηση ο επιχειρηματίας και οι δύο «μπράβοι» στην Πάτρα άρχισε να δίνει το «παρών» μια άλλη τριμελής ομάδα «προστατών» η οποία σχετιζόταν ακόμη με ληστείες και υποθέσεις λαθρεμπορίας. Ενας εξ αυτών ήταν αδελφός αστυνομικού. Οταν λοιπόν προ διετίας αποφυλακίστηκαν οι κρατούμενοι για την υπόθεση των 26 «μπράβων», ήλθαν σε ολομέτωπη σύγκρουση με τους επίδοξους διαδόχους τους στην Αχαΐα.
Οπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «ορισμένοι από τους αποφυλακισθέντες άρχισαν να συσχετίζονται με δραστήριους «νονούς» των δυτικών προαστίων στην Αθήνα αλλά και με κυκλώματα σωματεμπορίας με έδρα σε κέντρο της λεωφόρου Συγγρού. Παράλληλα είχαμε πληροφορίες ότι οι δύο αυτές ομάδες ποινικών που έδιναν το «παρών» σε Πάτρα και Αθήνα και είχαν κηρύξει πόλεμο προχωρούσαν σε ληστείες στην Αχαΐα αλλά και σε νησιά της χώρας. Παράλληλα είχαν σχέσεις με κυκλώματα των φυλακών».
Εκείνο ωστόσο που προσδίδει τραγική διάσταση στην υπόθεση είναι ο θάνατος ενός 32χρονου παίκτη ομάδας χάντμπολ στην Αχαΐα, τον οποίο οι δράστες μπέρδεψαν με έναν από τους στόχους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πετοσφαιριστής είχε πάει στο νυχτερινό κέντρο για ένα πάρτι γενεθλίων και βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο…

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 17/4/13

HeliosPlus