Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητούν τα μέλη του προεδρείου της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου ( ΠΟΣΔΕΠ), προκειμένου να τον ενημερώσουν για θέματα των καθηγητών των Σχολών Επιστημών Υγείας, που είναι τοποθετημένοι και λειτουργούν σε Νοσοκομεία, καθώς και για θέματα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τα σημαντικότερα των σχετικών θεμάτων είναι:
– Η δημιουργία Διυπουργικής Υπηρεσίας στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για τα θέματα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων
– Οι Οργανισμοί Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων
– Η άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος από τους Πανεπιστημιακούς Ιατρούς
– Οι εφημερίες, ειδική αμοιβή για παροχή κλινικού έργου και άλλα θέματα μελών ΔΕΠ που λειτουργούν σε Νοσοκομεία
– Οι κλινικοί Καθηγητές
Παράλληλα οι Πανεπιστημιακοί έστειλαν επιστολή και στον υπουργό Ανάπτυξης κ.Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας του να συναντηθούν αμέσως προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διαχείρισης των ερευνητικών έργων (ΕΣΠΑ) και την απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων.
Οπως αναφέρουν οι Ομοσπονδίες του ενιαίου χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ/ΤΕΙ, καθώς και οι Ελληνες Ερευνητές, επιθυμούν να συζητήσουν «τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργούνται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στα Ερευνητικά Κέντρα κατά την υλοποίηση ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ» και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις που θα διευκολύνουν τη διαχείριση των έργων αυτών και αφετέρου και θα αυξήσουν την απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων.
Κινητοποιήσεις φοιτητών για «Αθηνά»
Πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνουν για αύριο Πέμπτη στις 13:00 στην Ομόνοια, οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ απο τμήματα που απορροφώνται ή συγχωνεύονται με βάση το σχέδιο «Αθηνά».
Στην κινητοποίηση αυτή θα συμμετέχουν φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη αλλά και πολλές πόλεις της Ελλάδας, που εξέδωσαν ήδη ανακοινώσεις διααμρτυρίας.
Στην Αθήνα, με ικανοποιηση έχουν υποδεχθεί οι εκπρόσωποι της Φιλοσοφικής Σχολής την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην συγχωνευθούν τελικά οι ξένες φιλολογίες σε ένα τμήμα. «Τα μέλη της Φιλοσοφικής Σχολής αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση για την έκβαση του θέματος αναφορικά προς τη Σχολή, της οποίας διαφυλάχτηκε η ενότητα και η ταυτότητα» δήλωσε σχετικά στο «Βήμα» η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του Ιδρύματος κυρία Ελένη Καραμαλέγκου.

«Σε απόλυτη σύμπνοια διδάσκοντες, συνάδελφοι διοικητικοί φοιτητές και φοιτήτριες με πολύπλευρες και πολύμορφες κινητοποιήσεις επέτυχαν να ικανοποιηθούν ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και επιστημονικά δίκαια αιτήματα. Το υπουργείο έδωσε τη λύση μετά από έναν ειλικρινή, σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο, την ποιότητα του οποίου οφείλουμε να αναγνωρίσουμε» κατέληξε.