Στη δημιουργία θερμοκηπιακής μονάδας για την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας στο γεωθερμικό πεδίο Ερασμίου του Νομού Ξάνθης προχωρά η εταιρεία Θερμοκήπια Θράκης ΑΕ (θυγατρική του ομίλου Πλαστικά Θράκης).

Η εταιρεία θα μισθώσει μια σχολάζουσα (μη καλλιεργήσιμη) δημόσια έκταση 225.400 τ.μ. την οποία διαχειρίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η έκταση κατοχυρώθηκε στην εταιρεία ύστερα από δημοπρασία για τη δημιουργία θερμοκηπίων με στόχο την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας, καθώς και άλλων θερμοκηπιακών προϊόντων, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, καθώς η περιοχή προσφέρεται λόγω ύπαρξης γεωθερμικού πεδίου για παραγωγή προϊόντων με χαμηλό κόστος ενέργειας.
Η διάρκεια της παραχώρησης, όπως προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο 4061 με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων –Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», είναι 25 έτη και αρχίζει από την 1η Απριλίου 2013, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια. Το ετήσιο τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου θα καταβάλλεται ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου.
Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται επένδυση σημαντικής αξίας, τόσο για την Ξάνθη όσο και για την ευρύτερη περιοχή, αφού όπως εκτιμάται μετά την ολοκλήρωσή της, στα 100 στρέμματα θερμοκηπιακής κάλυψης, η επένδυση θα αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές.