Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε πολλές πόλεις της χώρας για το σχέδιο «Αθηνά» περί συγχωνεύσεων τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.
Στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης οι κάτοικοι πραγματοποίησαν σήμερα δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης ζητώντας να μην απομακρυνθούν τα ΤΕΙ που εδρεύουν εκεί, ενώ και στη Θεσσαλονίκη κινητοποίηση έκαναν οι σπουδαστές του ΤΕΙ της πόλης με κεντρικό αίτημα να μη μεταφερθούν τμήματά του στις Σέρρες.
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν σήμερα και οι καθηγητές του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας που ενσωματώνεται στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ως κατεύθυνση. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «η προτεινόμενη συγχώνευση είναι ανεδαφική, τόσο λειτουργικά όσο και οικονομικά».
«Η λειτουργία του Τμήματος είναι απόλυτα σύμφωνη με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας, δεδομένου ότι η πλειονότητα των αποφοίτων εργάζεται σε αντικείμενα που σχετίζονται με τον αμπελοοινικό κλάδο (συνήθως στην παραγωγική διαδικασία αλλά και στην εμπορία – μάρκετινγκ οίνων και ποτών), όπως και σε δραστηριότητες οινικού τουρισμού. Ένα ποσοστό αποφοίτων (κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού διπλώματος) ασχολείται με την έρευνα ως διδακτικό – ερευνητικό προσωπικό σε ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εκπρόσωποι του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που απορροφάται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Όπως αναφέρουν, η κίνηση αυτή είναι «αδιανόητη, άδικη, κενών επιχειρημάτων και βίαια και ανατρέπει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική ζωή χιλιάδων νέων φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος και των γονιών τους με ανυπολόγιστες συνέπειες».