Με όπλα που βρέθηκαν θαμμένα στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην περιοχή του Ζωγράφου ταυτίζεται, από την έρευνα γενετικού υλικού, ο 29χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μανούρας κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, λήφθηκε από τον 29χρονο δείγμα γενετικού υλικού (D.N.A.), το οποίο και απεστάλη για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

«Από τα αποτελέσματα του υλικού προέκυψε η ταύτισή του με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε όπλα, τα οποία βρέθηκαν τη 18η Νοεμβρίου 2011, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας και υπόδειξης ιδιώτη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην περιοχή του Ζωγράφου»
ανέφερε ο κ. Μανούρας.

Ειδικότερα, όπως είπε, τα όπλα βρέθηκαν εντός μεταλλικού κουτιού, ασημί χρώματος, περιμετρικά του οποίου υπήρχε υλικό στεγανοποίησης. Το κουτί, πρόσθεσε, ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δένδρων και θάμνων και συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την πύλη εισόδου που βρίσκεται στη λεωφόρο Κατεχάκη και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξη.

Επίσης στο κουτί, μέσα σε πλαστικές σακούλες, βρέθηκαν δυο πυροβόλα περίστροφα (ένα «κολτ» και ένα «Σμιθ εντ Γουέσον»), δυο πυροβόλα πιστόλια (ένα «Ζάσταβα» και ένα «Σμιθ εντ Γουέσον») με δυο άδειες το καθένα των 15 και 16 θέσεων αντίστοιχα και ένα αυτόματο υποπολυβόλο «μικρό ούζι» των 9 χιλιοστών με δυο άδειες γεμιστήρες. Τα όπλα ήταν τοποθετημένα μέσα σε διαφανή πλαστική σακούλα και τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ενώ βρέθηκαν και 284 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο κ. Μανούρας δήλωσε πως ο 29χρονος είναι φοιτητής σε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Ακόμη, σχετικά με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σημείωσε πως διεξάγεται έρευνα σε χωριό του νομού Καρδίτσας, που ο νεαρός επισκεπτόταν και παρέμενε για μικρά χρονικά διαστήματα ενώ από τις δυο κατ’ οίκον έρευνες, που διενεργήθηκαν την Τετάρτη στις περιοχές της Αθήνας και της Κορινθίας, δεν προέκυψε κάποιο ιδιαίτερο εύρημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποτύπωμα του νεαρού εντοπίστηκε στο σπίτι στο Βόλο σε βιβλίο για εκρηκτικά και αυτοσχέδιους μηχανισμούς που εκδίδει η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των αστυνομικών αλλά και σε σταθερά αντικείμενα στη «γιάφκα» της οργάνωσης στην οδό Ορφέως στο Χολαργό.

Ο νεαρός παραπέμφθηκε σήμερα Πέμπτη στον εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς».