από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 

Ρεπορτάζ - κόλαφος του BBC για τον «Ξένιο Δία» και την ελληνική αστυνομία

Για βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς και τουριστών κάνει λόγο το Βρετανικό δίκτυο
Ρεπορτάζ - κόλαφος του BBC για τον «Ξένιο Δία» και την ελληνική αστυνομία
Η ρατσιστική συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες (και όχι μόνο), έχει εξοργίσει τον διεθνή Τύπο και πλήττει καίρια τον ελληνικό τουρισμό
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Καταπέλτη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την ελληνική αστυνομία, αλλά και ισχυρό πλήγμα για τον τουρισμό αποτελεί εκτενές δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, σύμφωνα με το οποίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», συνελήφθησαν κατά λάθος και τουρίστες που επισκέφθηκαν την Αθήνα, δύο εκ των οποίων χτυπήθηκαν άσχημα από τα όργανα της τάξης.

Πρώτη περίπτωση ο κορεάτης Χιουν Γιανγκ Γιουνγκ ο οποίος πραγματοποιώντας έναν «γύρο του κόσμου», διάρκειας δύο περίπου ετών, βρέθηκε και στην ελληνική πρωτεύουσα το περασμένο καλοκαίρι. Η Αθήνα ωστόσο, η οποία ήταν η 16η στάση του κορεάτη τουρίστα στο πλαίσιο της περιοδείας του, δεν στάθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη μαζί του: λίγη ώρα αφότου τον είχε σταματήσει σε κεντρικό δρόμο ένας ατημέλητος και βρώμικος άνδρας ο οποίος του μιλούσε ελληνικά, τον σταμάτησε ένας άλλος, αυτή τη φορά με στολή. Ο άνδρας με τη στολή ζήτησε να δει τα έγγραφα του κορεάτη. Εμπειρος ταξιδευτής ωστόσο ο Γιουνγκ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC, «είχε ακούσει ότι συχνά σταματούν στο δρόμο ταξιδιώτες άνθρωποι με ψεύτικες στολές (που προσποιούνται τους αστυνομικούς) προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα». Ετσι λοιπόν, «την ώρα που έβγαζε να δείξει το διαβατήριό του, ζήτησε και ο ίδιος να δει την ταυτότητα του αστυνομικού».

«Αντ’ αυτού, όπως λέει, του ήρθε μια μπουνιά κατά πρόσωπο». «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, «ο άνδρας με τη στολή και ο συνάδελφός του, που δεν ήταν άλλος από αυτόν που τον είχε προσεγγίσει στην αρχή, τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον κλωτσούν, όπως λέει ο ίδιος». «Ο Γιουνγκ σε κατάσταση σοκ ήταν σίγουρος ότι είχε πέσει θύμα εγκληματιών και άρχισε να φωνάζει ζητώντας βοήθεια από τους περαστικούς». «Μόνον όταν του έβαλαν χειροπέδες και τον έσυραν 500 μέτρα πιο πέρα στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα συνειδητοποίησε ότι είχε συλληφθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC.

Οπως δηλώνει ο ίδιος ο Κορεάτης «έξω από το αστυνομικό τμήμα ο αστυνομικός με τα πολιτικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, γύρισε ξανά προς το μέρος του και τον χτύπησε στο πρόσωπο»Κάποιοι από τον κόσμο γύρω είδαν τι συνέβαινε, όπως ο άνθρωπος που δουλεύει στο μαγαζί απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, αλλά φοβήθηκαν να με βοηθήσουν», υποστηρίζει ο Γιουνγκ.

Οι περιπέτειες του κορεάτη τουρίστα ωστόσο δεν σταματούν εδώ. «Μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όπως λέει ο ίδιος, δέχθηκε τρίτη επίθεση, αυτή τη φορά κοντά στα σκαλοπάτια, εκεί που δεν υπήρχαν ούτε άνθρωποι, ούτε κάμερες παρακολούθησης». «Το να μου ζητούν την ταυτότητα ή το διαβατήριό μου, το καταλαβαίνω, κατανοώ ακόμα ότι ίσως να δικαιολογείται και η πρώτη επίθεσή τους. Γιατί όμως συνέχισαν να με χτυπούν τη στιγμή που φορούσα χειροπέδες;» αναρωτιέται στο BBC ο Γιούνγκ.

Ο κορεάτης τουρίστας «κρατήθηκε στο τμήμα μαζί με μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, οι οποίοι είχαν επίσης συλληφθεί στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης Ξένιος Ζεύς -η οποία ονομάστηκε παραδόξως έτσι από τον αρχαίο θεό της φιλοξενίας», σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.

«Στόχος της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι να ανακόψει το ρεύμα των μεταναστών χωρίς χαρτιά, το οποίο την τελευταία δεκαετία έχει αλλάξει το πρόσωπο του αθηναϊκού κέντρου». «Εκτιμάται», όπως αναφέρει το BBC, ότι το 95% των μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα εισέχρονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της Ελλάδας, και επειδή οι συνοριακοί έλεγχοι τους εμποδίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, μένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα», επισημαίνει το ρεπορτάζ.

«Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ο αριθμός των μεταναστών ενδέχεται να ανέρχεται σήμερα στο 10% του πληθυσμού», αναφέρει το BBC, γεγονός το οποίο, «αποτελεί τεράστιο σοκ για μία χώρα, η οποία, μέχρι προσφάτως, ήταν εξοικειωμένη με την αποστολή και όχι την εισροή μεταναστών. Σήμερα, στη μέγγενη της παραπαίουσας οικονομίας και με ένα σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που καταρρέει, η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για τη στήριξη αυτού του νέου, αυξανόμενου πληθυσμού», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

 

«Λίγοι είναι αυτοί που αμφιβάλλουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα διαχείρισης των μεταναστών χωρίς έγγραφα. Όπως αναφέρει ο αστυνομικός υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας, η αστυνομική επιχείρηση Ξένιος Ζεύς, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, έχει αναχαιτίσει τη ροή παρανόμων μεταναστών». «Οποιος μοιάζει με ξένο ή κινεί υποψίες, μπορεί να ελεγχθεί (sic)», σύμφωνα με αυτά που λέει ο κ. Μανούρας στο BBC. «Αν η αστυνομία σταματήσει κάποιον στο δρόμο που δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα, θα τον συνοδεύσει ως το αστυνομικό τμήμα, όπου θα γίνει η εξακρίβωση της υπηκοότητάς του. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, και θα περίμενα να ισχύει το ίδιο και για τους Ελληνες στο εξωτερικό», όπως λέει.

«Παρά το γεγονός ωστόσο», όπως επισημαίνει το BBC, «ότι από τον περασμένο Αύγουστο, η αστυνομία έχει σταματήσει στους δρόμους της Αθήνας περισσότερους από 60.000 ανθρώπους, έχουν γίνει λιγότερες από 4.200 συλλήψεις». 

Και όχι μόνο. «Κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται ως τουρίστες στην Ελλάδα, κρατήθηκαν παρά το γεγονός ότι επέδειξαν στην αστυνομία το διαβατήριό τους», υπογραμμίζει το βρετανικό δίκτυο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Κρίστιαν Ουκγουόρι, αμερικανού νιγηριανής καταγωγής, ολ οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους. «Οταν η αστυνομία τον σταμάτησε στο κέντρο της Αθήνας, τους έδειξε το αμερικανικό του διαβατήριο, αλλά πάραυτα του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τη σύλληψή του, αλλά μετά από λίγες μόνο ώρες κράτησης ο ίδιος δηλώνει ότι χτυπήθηκε τόσο άσχημα ώστε λιποθύμησε». 

«Πήγα στην Ελλάδα να ξοδέψω χρήμα, αλλά με σταμάτησαν μόνο και μόνο για το χρώμα μου. Είναι ρατσιστές», δηλώνει απερίφραστα ο ίδιος.

«Ο ακριβής αριθμός όσων είχαν αντίστοιχες εμπειρίες είναι αδύνατον να καθοριστεί», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, το οποίο «θυμίζει» την οδηγία που εξέδωσε στις 15 Νοεμβρίου το Στέτι Ντιπάρτμεντ, με την οποία προειδοποιούσε ότι «υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές κρατήσεως αμερικανών πολιτών αφρικανικής καταγωγής από την αστυνομία στο πλαίσιο επιχειρήσεων-σκούπας για τους παράνομους μετανάστες στην Αθήνα». Η συγκεκριμένη ανακοίνωση υπογράμμιζε ότι υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα στις πόλεις της Ελλάδας «παρενόχλησης και βίαιων επιθέσεων κατά ατόμων, τα οποία, εξαιτίας του χρώματός τους, θεωρούνται ως ξένοι μετανάστες». 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Γιώργου Δελαβέκουρα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τον πολιτισμό και την μακρά παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας».

Το βρετανικό δίκτυο ωστόσο επισημαίνει ότι τα θύματα της αστυνομικής βίας δεν εξαντλούνται μόνο στους τουρίστες, «θυμίζοντας» την περίπτωση του δρ Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι, ο οποίος συνελήφθη ως μετανάστης χωρίς χαρτιά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας όπου εργαζόταν ως λέκτορας, η περίπτωση του οποίου είχε προκαλέσει «την κατακραυγή των ελληνικών μέσων ενημέρωσης», όπως αναφέρει το BBC.

«Η αστυνομία νόμιζε ότι ήμουν Πακιστανός και καθώς δεν ήξεραν Αγγλικά δεν καταλάβαιναν όταν τους είπα ότι είμαι από την Ινδία…Κάποιοι από τους έλληνες συναδέλφους μου έκλαιγαν σχεδόν από ντροπή (όταν με συνέλαβαν)», αναφέρει ο δρ Ράι. «Κατανοώ ότι η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Νομίζω ωστόσο ότι είναι πολύ επιθετικοί. Στη χώρα μου φορούν χειροπέδες μόνο στους κακοποιούς», όπως λέει.

Ο κ. Ράι «δεν κατηγορεί την Ελλάδα και τους Ελληνες για ρατσισμό, ούτε και την ελληνική αστυνομία». Το βρετανικό δίκτυο ωστόσο αναφέρεται σε έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, η οποία καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να «βάλει τέλος στις βίαιες ρατσιστικές πρακτικές από έλληνες αστυνομικούς», αναφέροντας 15 περιστατικά που έλαβαν χώρα μέσα στο 2012. 

Δεν είναι λίγες εξάλλου οι αναφορές στο στενό εναγκαλισμό ελληνικής αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, όπως επισημαίνει το βρετανικό δικτύου, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μανούρα ότι «η επιλογή ψήφου είναι προσωπικό θέμα» και «τα περιστατικά βίας μεμονωμένα».

Ούτε ο ίδιος, ούτε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα, επισημαίνει η ρεπόρτερ του BBC.

Κάποιοι τουρίστες ωστόσο, δεν αφήνουν το ζήτημα να σταματήσει εκεί. Παράδειγμα, ο κορεάτης Γιουνγκ, ο οποίος όταν αφέθηκε ελεύθερος, υπό την προτροπή ενός αστυνομικούς «κορεάτη γύρνα στην πατρίδα σου», πήγε κατευθείαν στην κορεατική πρεσβεία και ανέφερε το περιστατικό. «Χρειάστηκαν πέντε άλλες επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα, μία επίσημη διαμαρτυρία από την πρεσβεία στον επικεφαλής της αστυνομίας και 10 μέρες αναμονής, πριν κατονομαστούν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεσή του», αναφέρει το BBC.

«Εν τω μεταξύ ωστόσο, ο ταξιδιώτης είχε δημοσιοποιήσει την προσωπική του ιστορία σε ένα μπλογκ για ταξίδια το οποίο διαβάζεται από 60.000 ανθρώπους», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο. «Η υπόθεση εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον κορεάτη πρέσβη στην Αθήνα να ζητά ακρόαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον επικεφαλής της αστυνομίας, επιμένοντας στη διεξαγωγή επίσημης έρευνας και την τιμωρία όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση».

Πώς τελειώνει το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου; «Ο Γιουνγκ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αμερική ολοκληρώνοντας το γύρο του κόσμου, ακόμα περιμένει το πόρισμα της αστυνομίας. Δηλώνει ωστόσο ότι, ό,τι και αν γίνει, δεν θα ξαναπάει ποτέ στην Ελλάδα».

«Ταξίδεψα στο Αζερμπαϊτζάν, τη Μογγολία, το Καζακστάν και την Αρμενία, αλλά δεν ένιωσα ποτέ τέτοιον κίνδυνο όπως ένιωσα στην Αθήνα», λέει στο BBC. «Οταν με ρωτούν κάποιοι αν πρέπει να επισκεφθούν την Ελλάδα τους λέω να πάνε καλύτερα στην Τουρκία».

Αλλά και ο Κρίστιαν Ουκουόρι, ο οποίος κατέθεσε και αυτός επίσημο αίτημα διαμαρτυρίας μέσω της αμερικανικής πρεσβείας, περιμένει, επί ματαίω, πάνω από έξι μήνες  να μάθει ποιοι είναι αυτοί που τον χτύπησαν.

«Η αστυνομία στην Ελλάδα είναι πολύ διεφθαρμένη και δεν μπορεί να γίνει τίποτα γι’ αυτό. Εμαθα ότι έτσι είναι η Ελλάδα», λέει ο ίδιος. Με αυτή τη διαπίστωση ολοκληρώνεται και το αναλυτικό ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου….Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (193)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  η ανικανότητα και ο φόβος γιά τό άγνωστο | 12/01/2013 21:19
  Όποιος δέν ταξίδεψε μόνος στο εξωτερικό , δέν γνώρισε αστυνομική βία , παραμονή σε αστυνομική κλούβα , αστυνομική κράτηση ακόμα και σε αεροδρόμια γιά ταυτοποίηση στοιχείων ταυτότητας ή διαβατηρίου , καμιά φορά και με χτυπήματα κάτω από την μέση . Γερμανία , Σουηδία , Δανία , πρώην ανατ. Γερμανία , πρώην Γιουγκοσλαβία , Σκόπια , Ιαπωνία , Ταυλάνδη (έχω προσωπική εμπειρία ). Αυτά τα φαινόμενα βίας χωρίς αιτία συμβαίνουν , αλλά πρέπει να αποφεύγονται και να τηρήται η τάξη ο έλεγχος και η νομιμότητα χωρίς σωματικο-ψυχολογική βία ή άλλη .
  παρατηρητής
  απάντηση111
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  @Αθηνα... | 12/01/2013 13:21
  Στό σχόλιο σου παρουσιάζεις λανθασμένα τον ΕΛΑΣ-ΕΑΜ 1941-1945 ώς κομμουνιστική αντιστασιακή οργάνωση . Ο πατέρας μου και τα τρία αδέλφια του , πολέμησαν στο μέτοπο της Αλβανίας και αμέσως μετά το 1942 εντάχτηκαν στό ΕΛΑΣ ως Έλληνες αξιωματικοί, χωρίς πολιτικό μανδύα . Ο πρώτος πυρήνας του μελλοντικού αντιστασιακού στρατού δημιουργήθηκε στην Αθήνα , τον Οκτώβριο του 1941 , από μόνιμους αξιωματικούς , με την οναμασία Στρατιωτικό Κέντρο Αντίστασης . Τόν Ιανουάριο του 1942 το ΕΑΜ αποφάσισε να ονομάσει το ένοπλο τμήμα του ΕλΛΑΣ, και στις 16Φεβρουαρίου του ίδιου έτους , κυκλοφόρησε η ιδρυτική του προκήρυξη. Πουθενά δέν αναφέρεται ο ΕΛΑΣ ώς κομμουνιστικό αντάρτικο σώμα.
  κακόκεφος Δυσήνιος
  απάντηση114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  pious maurous | 11/01/2013 23:30
  pious maurous ke kinezous, na deite ti kanoun se pitsirikades ellines gia dio gara-tsi...SS
  nikolas
  απάντηση83
   
   
   
  oute srz oute neonazi | 11/01/2013 19:47
  1. mpravo file 18:01!Oreos 2.Gia tis politikes skopimotites tou BBC ta kseroume.An den tou fenonte omorfes i synthikes diabiosis ton ksenon stin athina as tous paroun me episimo etima sto UK, as diamartirithoune gia ti Synthiki tis Lisabonas i as tous mirastoun me ton Tsipra.Etsi ke allios ke oi ksenoi gia UK ke Dania ixan ksekinisei apla to oneiro pethane stin Athina. 3.Episis omos kseroume, ke ta tis ELAS. Oi perissoteroi ine neonazi me stoli (to idio ke oi Aggloi mpatsoi) opote den psaronoume. 4.Oi neonazi giati diabazete To Bima ke mas enoxleite me tis blakies sas?Den exete media diktioseis gia neonazi na lete metaksi sas xazomares ke neo-koultourismous.Mas zalisate ton erota ap' to2009
  ...
  απάντηση1114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Καλα τους κανανε. | 11/01/2013 18:01
  Που να ξεχωριζεις τωρα τον μαυρο αμερικανο απο τον καθε λαθρο( ουσιαστικο της αρεσκειας σας).. Ας ξυλοκοπουνται και ας απελαυνονται ολοι οι μαυροι, ασιατες κτλ και να κανουν διακοπες εδω μονο οι λεβεντες, ξανθοι, αριοι. Οι δικοι μας που ειναι λιγο πιο μαυροτσουκαλοι (π.χ. Κασιδιαρης, Μιχαλολιακος) να εχουν ετοιμες της ταυτοτητες τους οταν βγαινουν στο δρομο. Που να σκοτιζεις τον καθε αστυνομικο τωρα με το πια χωρα εχει τουριστες και αν η Κορεα βρισκεται διπλα στο Πακισταν ή οχι. Ε, ας χασουμε και λιγα εσοδα απο τον τουρισμο, σιγα που τους εχουμε αναγκη τους βαρβαρους, εμεις εχουμε τον Λεωνιδα (αυτον απο την ταινια ντε, με τους 300) και τον Αριστοτελη (αυτος που πολεμησε να δεις;).
  εμα/τημη/χρισι αβγι
  απάντηση3519
   
   
   
  ΚΑΦΡΟΙ | 11/01/2013 17:28
  Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση στη ΕΛ.ΑΣ. Εκπαιδεύει ΚΑΦΡΟΥΣ και πληρώνουμε ΚΑΦΡΟΥΣ. Δυσφημίζουν τη χώρα μας και καταστρέφουν τον τουρισμό. Διασύρουν όλους τους Έλληνες και ντρεπόμαστε να πάμε στο εξωτερικό.
  χρυσαυγίτης
  απάντηση3325
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  θα ελεγα στο BBC να κοιταξει τα χαλια του.. | 11/01/2013 16:19
  οι εγγλεζοι καλα θα ηταν να κοιταξουν τα δικα τους τα χαλια με πρωτο και καλυτερο το μεγαλυτερο σκανδαλο παιδοφιλιας με το τερας (κυριολεκτικα) τον σουπερ ηρωα του BBC, Τζιμι Σανβιλ, που εκτιμαται οτι βιασε εως και 400 μικρα παιδια ακομη και μεσα σε νοσοκομεια ! Ακομη οι εγγλεζοι ας θυμηθουν πως ειχαν σκοτωσει τον βραζιλιανο φοιτητη που εβγαινε απο το σπιτι του επειδη καποιος ηλιθιος τον μπερδεψε με ταλιμπαν! Τελος ας μαζεψουν τους χουλιγκαν τους που δηθεν διαφθειρονται στα ελληνικα νησια. Αφου στο BBC αρεσουν τοσο οι σκουροχρωμοι (οποιος το βλεπει ξερει οτι οι παρουσιαστες ειναι κατα 80% ασιατες) ας μας κανει την χαρη να παρει μερικους απο εδω και να τους φιλοξενησει. Ουστ κοπροι..
  Σπυρος
  απάντηση4436
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ | 11/01/2013 15:49
  ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΑΓΓΛΑΚΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ... ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ... ΙΣΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.. ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝΕ ΣΤΗ ΜΠΙΧΛΑ...
  toulis
  απάντηση3741
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  οι αναρχοαυτονομοι του bbc | 11/01/2013 15:38
  παντως κ πριν 2 μηνες οταν οι αστυνομικοι βασανιζαν τους ελληνες συλληφθεντες μιας αντιναζιστικης μοτοπορειας, μονο το bbc εγραψε γι΄αυτο. τα ελληνικα μμε,σιωπη ιχθυος.οποτε: α.το bbc ειναι οργανο της βιλλα αμαλιας ή β. ακομα κ το συντηρητικο bbc αγανακτει απο οργιο βιας,ρατσισμου κ καταπατησης στοιχειωδων δικαιωματων που συμβαινει στην ελλαδα.
  αθηνα
  απάντηση2924
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  -------- | 11/01/2013 14:15
  Να μασ πούνε οι πολιτισμένοι εγγλέζοι τι κάνανε στην Κύπρο στους ανθρώπους που ζητάγανε ελευθερία και ένωση με την Ελλαδα το 1955 . ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΓΑΝΕ ! Οι πολιτισμένοι εγγλέζοι .Τι εγκλήματα κάνανε στη Μέση ανατολή .
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3733
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  bbc1 | 11/01/2013 13:47
  Αυτή η χώρα μας,η πατρίδα,ο τόπος μας. Δεινά συμβαίνουν ενίοτε μα μοιραζόμαστε κ ανήκουμε σ'αυτή την γή.Αντί για μόδα πολιτικής ορθότητας έχουμε Δημοκρατία κ ιστορία αιώνων ως μαρτυρούν οι αρχαιολογικοί χώροι..και ας τους λοίπουν μερικά μάρμαρα δώ κ κει.Λαθρό που έρχονται κ παρανομούν/ζούν με επιδόματα κ 0-εργασία λόγω "ανθρωπίνων δικαιωμάτων",ΔΡΟΜΟ όσο είναι ακόμα καιρός.Το ίδιο κ όσοι μας"υποβαθμίζουν".
  Απλά πράγματα
  απάντηση3423
   
   
  bbc2 | 11/01/2013 13:46
  Ας λατρέψουν οι μπυρομέθυσοι τον χαζοπρίγκηπά τους,τις 1000δες κάμερες που τους βλέπουν να κατουρούν στο δρόμο,κ το Kavos lifestyle.Τα ΜΜΕ ας κάνουν ρεπορτάζ για αντιμετώπιση λευκών,που δεν έχουν ίδιες ευκαιρίες με μαύρους,ινδούς στη "μη-ρατσιστική" αγγλία,κοινωνία-πρότυπο παγκοσμιοποίησης,που δε τολμάς να ευχηθείς "καλή χρονιά”, μη πας στα δικαστήρια.Το παραμύθι ότι είμαστε ρατσιστές ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ!
  Απλά πράγματα
  απάντηση3736
   
   
   
  Μ' αρέσει που ο κόσμος κάνει κλίκ "δε μ' αρέσει" στο σχόλιό | 11/01/2013 13:34
  Λες κι αυτό κάπως θα αλλάξει την εικόνα που πλέον έχει η χώρα μας εδώ στο εξωτερικό! Κάντε κλικ παιδιά και ποιός ξέρει, μιά μέρα μπορεί να ξαναέρθουν οι τουρίστες. Οσο δεν τους βλέπετε έχετε το BBC να βρίζετε. Οι εικοσιδυάχρονοι αστυνομικοί που δεν μπορούν κάν το όνομά τους να πουν στα αγγλικά δε φταίνε σε τίποτα, μόνοι οι αλλοι, οι ξένοι φταίνε. Κάντε κλικ παίδες γενναίοι.
  Πέτρος Διβέρης
  απάντηση3833
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Οτι και να λέει ο Γιώργος Δελαβέκουρας... | 11/01/2013 12:51
  Το σήμα στη βρεττανική πιάτσα είναι "επ' ουδενί μην πάτε Ελλάδα χτυπάνε τυφλά τις μειονότητες". Αν αυτό που θέλανε η ΧΑ και η ΕΛΑΣ είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της τελευταίας ελληνικής βιομηχανίας, του τουρισμού, ε το καταφέρανε. Εγώ πάντως πλέον δεν μπορώ να πω στους μαύρους και ινδούς φίλους μου εδώ στην Αγλλία να έρθουν διακοπές μαζί μου στην Ελλάδα. Λέω να πουλήσω το σπίτι στο νησί κα να τραβήξω για άλλους πιο πολύχρωμους τόπους. Ας την χαίρονται την πατρίδα μου οι Κασιδιάρηδες. Κρίμα.
  Πέτρος Διβέρης
  απάντηση5243
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Χάσαμε το νόημα | 11/01/2013 12:40
  Απορώ πώς Το Βήμα δημοσιεύει ορισμένα σχόλια, χώρια από τα τραγικά greeklish και την υπερ-ανορθογραφία, δε βγάζεις νόημα τι θέλει να πει ο ποιητής... Το θέμα του άρθρου δεν είναι αν κάνουμε καλά που θέλουμε να διώξουμε τους λαθρομετανάστες (καλά κάνουμε κατ' εμέ γιατί γίναμε πολλοί και άλλοι δεν χωράνε), αλλά γιατί νομιμότατοι τουρίστες υπέστησαν αυτή τη μεταχείριση από όργανα του Ελληνικού - διάσημου για την παραδοσιακή φιλοξενία του - κράτους. Για ποιο λόγο αυτοί οι 2-3-15 άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα ξυλοκοπήθηκαν? Ακόμα και 1 να ήταν έπρεπε να γίνει θέμα πρώτα από όλα από εμάς και μετά από τους ξένους. Αν δεν θέλουμε τέτοια δημοσιεύματα να μη δίνουμε δικαιώματα. Κανένας αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βία σε πολίτη. Αν δεν έχουν μαζί τους έγγραφα ας τους πάνε για εξακρίβωση, η βία προς τι? Και προς τι όλη τους η ταλαιπωρία αφού έδειξαν τα διαβατήριά τους? Είναι δουλειά της αστυνομίας να απομακρύνει αμέσως αυτούς τους αστυνομικούς από τις τάξεις της και να φροντίσει να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα. Αλλιώς θα βγαίνουν οι τουρίστες σε όποιο ΜΜΕ βρουν και θα μας κράζουν και θα έχουν δίκιο.
  ΦΚ
  απάντηση6213
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Δενδια Γερά | 11/01/2013 12:32
  Μη μασάς από "ρεπορτάζ που προωθούνται από Βαξεβάνηδες και λοιπούς Αμαλιακούς δημοσιογράφους προς το εξωτερικό. Κάποτε υπήρχε η Elena Smith της Guardian. Με πρόθυμες πηγές από συγκεκριμένους χώρους έβγαζαν την ιδεοληψία τους με δυσφήμιση της χώρας σε "φίλους" δμοσιογράφους του εξωτερικού που γύρευαν κάτι να πουλάει. Μη μασας και συνέχισε ν ακάνεις αυτό που πρέπει για τους πολίτες της πολης και της χώρας σου. (Οι άσχετοι και αμαθείς ντόπιοι - που δεν αισθάνονται Ελληνες, όπως γραφουν και στην πορτα της Αμαλίας, επιζητούν την "συμπαρασταση" των χωρών όπου εάν ένας πολίτης δεν παρουσιάσει την ταυτότητά του (ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο) στον αστυνομικό που τον ελέγχει, μπαγλαρώνεται επί τόπου)
  Ξενοφοβία και Ξενολατρεία ....
  απάντηση2033
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  kyriakos | 11/01/2013 12:16
  Οι αθωοπονηροι, 'καλοτροποι' ξεδιαντροποι, θα τα πανε απο δω θα τα φερουν απο κει και θα τα οαρουσιασουν οπως θελουν. Η αστυνομια της αγγλιας απαρτιζεται απ' ολα τα μεσαιωνικα ζωα που εχασαν το τραινο της νεας οικονομιας (υπολογιστες, υπηρεσιες, κλπ). Δηλ. μιλαμε να παιρνεις ανθρωπους που το μεγαλωμα τους εγινε το 1990 και οι συνθηκες διαβιωσης ηταν η ξεφτυλα της ανθρωποτητας. Παππους στα κρατικα επιδοματα, πατερας το ιδιο και γιος το ιδιο. Τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον ενας απο τους τρεις εχει κανει φυλακη. Μπεκρα, κλεψια ξαι μισος. Δε μπορουν να γραψουν τ' ονομα τους χωρις να κανουν λαθη και διαβαζουν τη Sun. Τετοια κατακαθια για να τα σωσουν ωστε να μη γινουν σα το παππου η το πατερα
  kyriakos
  απάντηση2722
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  συγχαρητηρια στην ΕΛΑΣ | 11/01/2013 12:14
  τα περιστατικα του ρεπορταζ δειχνουν οτι η ΕΛΑΣ κανει σωστα τη δουλεια της για τον ελεγχο της λαθρομεταναστευσης. τα ιδια γινονται σε ολες τις αναπτυγμενες χωρες του κοσμου.
  αγαμεμνων
  απάντηση3344
   
   
  ξεφτιλίκι............ | 11/01/2013 12:03
  Μιλανε αυτοί που "εκπαιδεύουν" τις αγγλίδες να δηλώσουν εικονικούς βιασμούς για αποζημιώσεις από ασφαλιστικές. Που έχουν ξεφτιλίσει ως τουριστικούς προορισμούς τη Ρόδο, το Ηράκλειο , τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα. Όσο για τα σχόλια τους για τη συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στους μη νόμιμους μετανάστες ,ας πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να τροποποιήσουν τη συνθήκη " Δουβλίνο 2" ώστε να γεμίσουν αυτοί με ισλαμιστές να δούνε τι καλά που είναι . Μπορεί τα ήθη κι έθιμα τους να τούς αρέσουν (π.χ. οθωμανικό και σαρία)
  kosmi
  απάντηση3829