Οι νέες γυναίκες, οι οποίες νοσούν απ’ την συνηθέστερη μορφή καρκίνου – αυτή του μαστού, συνεχώς αυξάνονται την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Στατιστικά νοσεί από αυτή τη μορφή καρκίνου το 30% των καρκινοπαθών γυναικών.

Η αφύπνιση και η σωστή ενημέρωση σε συνδυασμό με την έγκαιρη και ορθή διάγνωση των παθήσεων του μαστού λειτουργούν προς όφελος του προσδόκιμου ζωής, τις περισσότερες φορές και της πλήρους ίασης των γυναικών που νοσούν από καρκίνο.
Με την συνεχόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας και των μηχανημάτων, οι ακτινολόγοι οφείλουν να ενημερώνονται και να βελτιώνουν το μορφωτικό τους επίπεδο στο συγκεκριμένο τομέα.
Αυτό το σκοπό υπερετεί η Ελληνική Εταιρία Απεικόνισης Μαστού, που ιδρύθηκε από ακτινολόγους που ασχολούνται σ’ αυτόν τον τομέα.
«Η Ελληνική Εταιρία Απεικόνισης Μαστού συστάθηκε τον Αύγουστο του 2012 με στόχο την επιστημονική κατάρτιση και εξέλιξη των ακτινολόγων, οι οποίοι ασχολούνται με την απεικόνιση του μαστού στη χώρα μας», δηλώνει η ακτινολόγος Αθηνά Βούρτση, πρόεδρος της εταιρίας.
Για να παρουσιαστούν οι σκοποί και οι τρόποι δράσης της, η εταιρία οργανώνει την πρώτη της εκδήλωση το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών –αίθουσα MC3 –επίπεδο Ν. Σκαλκώτας.
Παράλληλα θα βραβευθούν διακεκριμένες προσωπικότητες στην πρόληψη και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα εκτεθούν προς πώληση έργα της εικαστικού Καλλιόπης Οικονομάκου, η οποία φιλοτέχνησε και τα βραβεία των επίτιμων μελών.
Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθούν στην εταιρία για το κοινωφελές της έργο.