Σοβαρό τροχαίο συνέβη το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο Κρήτης, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα ασθενοφόρο και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τρία ακόμη τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η τραγωδία σημειώθηκε όταν ο διοικητής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βαγγέλης Κελαράκης κατευθύνονταν προς το Ρέθυμνο.

Ξαφνικά το ασθενοφόρο ξέφυγε από την πορεία του στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, ανατράπηκε και στη συνέχεια συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ ακολούθησαν τρεις εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά τη σύγκρουση εξερράγησαν οι φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν μέσα στο ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δυο διασώστες.

Τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο ασθενοφόρο όπως και δυο γυναίκες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι συνθήκες της σύγκρουσης παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστες.