Ενταση επικράτησε νωρίς το πρωί μπροστά από την κεντρική πύλη της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν ομάδα απεργών που, όπως ισχυρίστηκαν, ήθελαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια περίπου 150 εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση μπροστά απο τα λεωφορεία των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένα για 4η ημέρα έξω την κεντρική πύλη του εργοστασίου ενώ οι αστυνομικοί επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους εργαζόμενους θέλουν να εργαστούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει ορισμένοι εργαζόμενοι στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Επίσης λόγω της κινητοποίησης μετ´ εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Ακόμη για σήμερα στις 19.30 το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους σπεργούς στην πλατεία Ομονοίας.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, 164 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους και μόλις 5 κατά.

Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εισηγήθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, τονίζοντας ότι στα αιτήματα του σωματείου προστίθεται και το αίτημα για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Σιφωνιός είπε ότι στη «Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες» και ζήτησε την υποστήριξη «όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Εξέφρασε την άποψη ότι «το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δεν θα δουλεύει παρά μόνο στη φαντασία των αστικών ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι «εργοδοσία, κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, κατασταλτικοί μηχανισμοί, είναι αδίστακτοι εχθροί των εργατών».

Ο κ. Σιφωνιός κατέληξε λέγοντας ότι «κανένας χαλυβουργός δεν θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας» και σημείωσε πως «όποιος το κάνει θα στιγματιστεί για όλη του τη ζωή».