από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Ετσι πουλάμε Καλάσνικοφ στις συμμορίες

Τα 600.000 αυτόματα, οι σφαίρες του θανάτου, οι χίλιες «καβάτζες» και το «κόλπο με τα μοσχάρια»
Ετσι πουλάμε Καλάσνικοφ στις συμμορίες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με... αγελάδες, βόδια και μοσχάρια προκειμένου να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο.

Στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα από 1.000 σπίτια που αποτελούν "καβάτζες" με Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, που τα μοιράζουμε σε μικρές παρτίδες. Τα πτυσσόμενα Καλάσνικοφ τα πουλάμε περίπου 1.200 έως 1.500 ευρώ μαζί με δύο γεμιστήρες που έχουν 60 σφαίρες. Ακόμη μεγάλο σουξέ έχουν οι κυκλικοί γεμιστήρες των 100 σφαιρών για να ρίχνουν αδιάλειπτα κατά των αστυνομικών, τους οποίους πουλάμε 500 ευρώ, χωρίς τις σφαίρες! Μεγάλη ζήτηση έχουν κυρίως κινεζικές σφαίρες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα διάτρησης όχι μόνο των αλεξίσφαιρων γιλέκων των αστυνομικών αλλά και των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Αυτές τις πουλάμε πέντε ευρώ τη μία, ενώ τις κανονικές μόνο ένα.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 Καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων. Πρέπει να καταλάβετε ότι η ζήτησή τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους. Ολοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι' αυτό ψάχνουν και εξοπλίζονται με βαριά όπλα. Ακόμη κι όταν είναι να κάνουν ληστείες σε μικρά μαγαζιά ή σε σπίτια, κουβαλούν Καλάσνικοφ, αν και ξέρουν ότι σπάνια θα χρειαστεί εκεί να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο όπλο. Ομως φοβούνται μετά ότι μπορεί να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς. Ολοι ετοιμάζονται για μάχες του δρόμου και ζητούν ολοένα περισσότερα Καλάσνικοφ...».

Η εξομολόγηση προς «Το Βήμα» ενός μεταφορέα και διανομέα Καλάσνικοφ και άλλων όπλων στη χώρα μας είναι αποκαλυπτική.

35 νεκροί σε έξι μήνες
Την τελευταία διετία στην Ελλάδα έχουν εξαρθρωθεί περισσότερες από 40 «συμμορίες με Καλάσνικοφ» και εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου άλλες 15-20 πάνοπλες συμμορίες που συνεχίζουν να ληστεύουν τράπεζες, καταστήματα και σπίτια σκορπώντας πανικό σε πολίτες και πυροβολώντας αδιακρίτως. Και ο αριθμός αυτός αυξάνεται δραματικά κάθε ημέρα. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι διαπράττονται περίπου 7.000 ληστείες - σχεδόν 20 κάθε ημέρα -, οι περισότερες με Καλάσνικοφ.

Από την αρχή του χρόνου οι νεκροί κατά τη διάρκεια ληστειών υπολογίζονται σε 35. Ακόμη κάθε μήνα υπάρχουν επτά έως δέκα ανταλλαγές πυροβολισμών και συμπλοκές αστυνομικών με κακοποιούς. Μία στις τρεις σοβαρές ληστείες στη χώρα μας καταλήγει σε συγκρούσεις των δραστών με διερχόμενους αστυνομικούς και σε πυροβολισμούς κατά πολιτών. Οι περιπτώσεις συμπλοκών ποινικών και ενστόλων στου Ζωγράφου, στο Παγκράτι, στην Κηφισιά, στον Ροδολίβο Σερρών, στην Κεραμωτή Καβάλας και άλλες των τελευταίων ημερών είναι χαρακτηριστικές και αποτελούν πλέον ζοφερή πραγματικότητα.

«Είμαστε παγκόσμιο φαινόμενο»
Η Ελλάδα θεωρείται πλέον η «χώρα των Καλάσνικοφ» και σε αυτή την ισχύ πυρός των κακοποιών αποδίδουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας την εντυπωσιακή έξαρση της εγκληματικότητας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «τέτοιες επιθέσεις με πολεμικά όπλα δεν δέχεται καμία αστυνομία του κόσμου. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά. Ακόμη και στο Αφγανιστάν επιθέσεις με Καλάσνικοφ δέχεται ο τοπικός στρατός και όχι οι αστυνομικές αρχές. Χτυπάνε τους αστυνομικούς και τα περιπολικά με όπλα που προορίζονται για θωρακισμένα οχήματα στα πεδία των μαχών! Επιπλέον, και απλοί πολίτες πυροβολούνται με τέτοιου είδους όπλα μέσα στα σπίτια, αδύναμοι να αντιδράσουν».

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., επειδή, όπως λένε, διέβλεπαν τι θα ακολουθήσει, είχαν προωθήσει τη μετατροπή της οπλοκατοχής σε κακούργημα προκειμένου να επισύρονται ποινές πολυετούς κάθειρξης, ώστε όσοι εντοπίζονταν σε αστυνομικούς ελέγχους με παράνομα όπλα να οδηγούνται στις φυλακές. Ωστόσο αυτή η νομοθετική ρύθμιση ουδέποτε προχώρησε.

Ενδεικτικός της αντίληψης των κακοποιών είναι ο καταγεγραμμένος διάλογος στη δικογραφία της συμμορίας των καταδρομέων της Καβάλας που λήστευε τράπεζες και ανατίναζε ΑΤΜ. Εκεί ακούγεται κατηγορούμενος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας να λέει στον αρχηγό της σπείρας: «Εσύ, με το Καλάσνικοφ και το αλεξίσφαιρο που σου έδωσα, είσαι πλέον βασιλιάς. Τι να σου κάνουν τα νεροπίστολα που έχουν οι δικοί μας»!
Και αυτή είναι η οδυνηρή αλήθεια. Οι αστυνομικοί αισθάνονται απόλυτα αδύναμοι απέναντι στα όπλα των κακοποιών.

Πολλές φορές οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συλλαμβάνουν μέλη συμμοριών με Καλάσνικοφ και άλλον βαρύ οπλισμό τούς ζητούν πληροφορίες πώς και από πού βρήκαν τα όπλα. Ωστόσο η ομερτά και η αλληλεγγύη των κακοποιών κόβουν εξαρχής το νήμα της έρευνας και οι ουσιαστικές πληροφορίες που συλλέγονται είναι ελάχιστες. Κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχει περίπου 170-200 τέτοιου είδους όπλα και περίπου 550 πιστόλια που θεωρούνται το απόλυτο τίποτε μπροστά στον όγκο της διακίνησης όπλων...

Οι πύλες εισόδου
Από τις αλβανικές αποθήκες ήρθαν... πολύ λίγα


Οπως αναφέρει άτομο που γνωρίζει τη διανομή των Καλάσνικοφ στις ελληνικές συμμορίες, «στην Αστυνομία αλλά και στον κόσμο έχει αναπτυχθεί ο μύθος ότι τα πολεμικά όπλα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι μόνο αυτά - περίπου 30.000 - που κατευθύνθηκαν στην Ελλάδα μετά την άλωση των στρατιωτικών αλβανικών αποθηκών την περίοδο 1996-1997. Κάνουν μεγάλο λάθος. Στην Ελλάδα μπαίνουν καινούργια Καλάσνικοφ που κατασκευάζονται σε χώρες των Βαλκανίων - πλην Αλβανίας - και σε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Στη συμμορία που πιάστηκε στην Καβάλα διαπιστώθηκε ότι τα Καλάσνικοφ έμπαιναν από τη Βουλγαρία αλλά και από τη Σερβία, κάτι που θεωρείται σχετικά σπάνιο. Στα βουλγαρικά Καλάσνικοφ κάποιοι βάζουν και ένα είδος... σιγαστήρα για να διευκολύνονται στις νυχτερινές κυρίως επιθέσεις τους. Τα Καλάσνικοφ μπαίνουν με φορτηγά ενώ μερικά μεταφέρονται μαζικά με Μερτσέντες που κινούνται μέσα από χωματόδρομους στα ελληνοαλβανικά σύνορα όταν λιώνουν τα χιόνια. Οπλα έρχονται στην Αθήνα μέσω Κρήτης, αφού μεγάλα φορτία ξεφορτώνονται στα απομονωμένα και ανεξέλεγκτα νότια παράλια του νησιού, κυρίως από πλοία με ουκρανικά πληρώματα. Τα όπλα μοιράζονται μετά σε εκατοντάδες άτομα στην Αθήνα και στην επαρχία, και οι κακοποιοί μπορεί να τα βρουν μέσω τριών-τεσσάρων μεσαζόντων, χέρι με χέρι. Ωστόσο είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι πουλιούνται - όπως αναφέρεται συχνά - ελεύθερα στην Ομόνοια ή ότι δεν τηρούνται ασφαλιστικές δικλίδες στο λαθρεμπόριο όπλων. Δεν υπάρχει "καβάτζα" με περισσότερα από 20-30 όπλα για λόγους ασφαλείας. Το ίδιο συμβαίνει με τα Τοκάρεφ που πουλιούνται περίπου 2.000 ευρώ, τα Zastava, με περίπου 1.000 ευρώ. Εκείνα που είναι σχετικά ακριβά και η τιμή τους φτάνει τουλάχιστον τις 4.000 ευρώ είναι τα Glock. Κυκλοφορούν όμως πολλά ψεύτικα. Κοντέινερ γεμάτα με κινεζικά Καλάσνικοφ φτάνουν στα τελωνεία, όμως αυτά προορίζονται για χώρες της Αφρικής».
Οπως έχει αναφέρει σε σχετικές εκθέσεις του ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαρής που έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί η τιμή των πολεμικών όπλων που χρησιμοποιούνται από τις συμμορίες στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλή αν αγοραστούν κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η τιμή τους αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση που διανύουν οι λαθρέμποροι όπλων και το ρίσκο που παίρνουν για να περάσουν μπλόκα της Αστυνομίας».

Οπως συμπληρώνει ο κ. Μαρής, «στις περισσότερες χώρες, όταν διαπιστώθηκε ότι οι κακοποιοί είχαν εξοπλιστεί με πολεμικά όπλα, είχε αποφασιστεί οι αστυνομικοί να προμηθευθούν καραμπίνες που δέχονται φυσίγγια με σκάγια που έχουν μεγάλη ισχύ πυρός. Είναι ένας από τους λίγους τρόπους για να ανταποκριθούν οι ένστολοι στα όπλα των κακοποιών. Ομως κάτι τέτοιο ποτέ δεν αποφασίστηκε για τη χώρα μας».


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακίστηκαν 13 από τους 23 της σπείρας με τα καλάσνικοφ 
 
 
σχόλια (24)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Οι εξακοσιες χιλιαδες ΑΚ | 04/07/2012 21:20
  Οι εξακοσιες χιλιαδες ΑΚ Οι εξακοσιες χιλιαδες ΑΚ ειναι μαλλον σαχλαμαρες ασχετων δημοσιογραφων μου φαινεται εχει εκληψει η ερευνα η δημοσιογραφικη η δεν υπηρχε ποτε .Οταν επαναστατησε ο Αλβανικος Λαος τον Μαρτιο του 1997 εισεβαλε σε στρατοπεδα και αστυνομικα τμηματα και εξοπλιστικε, και οντως αδιασανε καποιες αποθηκες στη Νοτια Αλβανια (αργοτερα για να σωθει ο Μπερισα αφησε να αδιαστουν αποθηκες οπλων και στη Βορια Αλβανια για να εξοπλιστουν πολιτες που ηταν προσκειμενοι στο κομμα του) .Το συνολο των των οπλων που κλαπηκανε ειναι 656.000 και δεν ηταν μονο τυφεκια εφοδου του τυπου ΑΚ Καλασνικοφ αλλα και πιστολια Τοκαρεφ , Μακαροφ και περιστροφα Ναγαντ και τυφεκια ελευθερων σκοπευτων Ντραγκουνοφ . Στις 16 .04. 1997 με την επιχηρηση Αλμπα υπο την Ιταλικη αιγιδα (3000 Ιταλοι )αποβιβαστικαν 6000 αντρες απο Γαλλια, Ισπανια ,Τουρκια, Αυστρια, Δανια, Ρουμανια αλλα και απο την Ελλαδα αλλα με το περας του χρονου ξαναμαζευτικανε τα περισσοτερα. Τα Καλασνικοφ πολλων προελευσεων εξηγουνται στις Σχεσεις της Αλβανιας με τις χωρες του Ανατολικου Μπλοκ (Ρωσικα ΑΚ 47 )και με την διακοπη των σχεσεων με την Σοβιετικη Ενωση η Αλβανια στραφηκε προς την Κινα οποτε εξηγουνται τα Κινεζικα ΑΚ .Αλλα αυτα ειναι για τον πιο ειδικευμενο αναγνωστη που γνωριζει αποι οπλα και οχι για τον απλο αναγνωστη . Στις 29.06 1997 εγιναν εκλογες και επικρατησε ο Φατος Νανο Λοιπον στους σκεπτομενους αναγνωστες τα τυφεκια εφοδου τυπου καλασνικοφ δεν μπορουν με τιποτε να ειναι 600.000 καθως μετα τις εκλογες δωθηκε αμνηστια και επιστραφηκανε οποτε απο τον αριθμο των ας υποθεσουμε 500.000 τυφεκιων εφοδου του τυπου καλασνικοφ επιστρεφονται τα ¾ δηλαδη απομενει 1/3 δηλαδη 125.000 και αφου μεταφερθηκαν ολα στην Ελλαδα δια μαγιας πολλαπλασιαστηκαν. Παραμυθια για ασχετους κριμα που γραφονται τετοπια αρθρα στο Βημα.
  Παγκρατιος
  απάντηση86
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ | 03/07/2012 02:58
  Οταν Επισημα αναγνωριζει η Αστυνομια οτι,δεν μπορει να ελεξει το Ζεφυρι στα Λιοσια απο το γκετο των τσιγγανων? δυο πραγματα συμβαινουν οτι, η ενομη Ταξη δεν κανει καλλα την δουλια της,η οτι καποιοι ΚΥΡΙΟΙ συνεργαζονται με αυτους(πραγμα που δεν θελλω να πιστεψω).ΠΩΣ επομενος ειναι δυνατον να προστατεψης τους Πολιτες σου απο την εντελως ξενη εισβολη ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ και οχι μεταναστων οπως ισχυριζοντε καπιοι πολιτικοι μας?
  fotis
  απάντηση50
   
   
  Μερικά σχόλια | 02/07/2012 09:13
  Το άρθρο δεν αναφέρει πόσοι είναι οι νεκροί και τραυματίες Αστυνομικοί. Το θέμα με τα μοσχάρια μπορεί να λυθεί με την ύπαρξη κουβούκλιων με ακτίνες Χ, τρόπος που χρησιμοποείται παντού.
  Σχολιαστής
  απάντηση273
   
   
  σος | 01/07/2012 23:42
  Αφου η πολιτεια για οποιοδηποτε λογω αδυνατει να προστατεψει τον πολιτη, να του παρεχει το δικαιωμα αυτοαμυνας εντος της οικιας του δηλ εαν καποιος χτυπησει ληστη εντος της οικιας του να μην παραπεμπεται καν οπως γινεται στην αμερικη. Μην ξεχναμε το μεγαλυτερο εννομο αγαθο του καθενος μας ειναι η ζωη του και πρεπει ο νομος να σου επιτρεπει να την προστατευσεις με οποιοδηποτε μεσο
  ΣΠΥΡΟΣ
  απάντηση280
   
   
   
  Η χώρα εχει δεχτεί εισβολή... | 01/07/2012 23:03
  από αλλοδαπούς εγληματίες που κλέβουν, χτυπούν και σκοτώνουν αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες! Είμαστε σε κατάσταση πολέμου και η κυβέρνηση, το κράτος, η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να συμπεριφερθούν και να δράσουν ανάλογα ! Κανένα έλεος και κανένα άλλοθι (από κανέναν αριστερό- προοδευτικό στόκο) για τα αποβράσματα!!
  Θέλω πίσω τη πατρίδα μου!
  απάντηση4010
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Πανάκριβος ο τυπάς | 01/07/2012 21:18
  Εγώ για 6 σπαστά έδωσα 5 χιλιάρικα (μαζί με 500 σφαίρες).
  Black Block
  απάντηση1019
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  AΠΑΝΤΗΣΗ | 01/07/2012 19:30
  Το άρθρο σας κ. Λαμπρόπουλε πρέπει να τεθεί σαν ερώτηση σε αυτούς που διατέλεσαν Υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τα τελευταία 15 χρόνια .Να απαντήσουν στους πολίτες τι κάνανε .Οταν είναι 35 νεκροί από ληστείες τους τελευταίους μήνες μιλάμε για ΠΟΛΕΜΟ.Τί κάνουνε οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ,ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΑΝΤΑς ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ.
  ΚΩΣΤΑΣ
  απάντηση664
   
   
   
  Διαβαζοντας αυτο το αρθρο δεν εμαθα κατι καινουργιο... | 01/07/2012 17:37
  Επιβεβαιωθηκαν ομως αυτα που ηδη ηξερα. Τα συνορα που ανοιξε ο Σημερινος Πρωθυπουργος στους Αλβανους, ειναι η εστια μολυνσης απο την οποια ολα αυτα τα οπλα τα οποια μας σκοτωνουν, ερχονται. Μηπως λοιπον ηρθε πλεον η ωρα: (Η προληψη) Να αναλαβει ο Στρατος την φυλαξη συνορων ? Τουλαχιστον οσον αφορα τα Ελληνοαλβανικα συνορα ? Αφου ξερουν απο που ερχονται και πως ερχονται τα οπλα αυτα γιατι δεν κανουν κατι ? (Η Θεραπεια) Αφου αυτα τα οπλα προοριζονται για εγκληματιες που θα αντιμετωπισουν αστυνομικους, πρεπει πλεον, να εξοπλιστουν καταληλα οι αστυνομικοι. Τεθωρακισμενα οχηματα υπαρχουν (στυλ Marauder) και ακομη καλυτερα εαν παραχθουν εγχωρια. Να εξοπλιστουν επισης οι αστυνομικοι με ΝΑΤΟικου διαμετρηματος οπλα και καλυτερα αλεξισφαιρα. (Η Τιμωρια) Οποιος εγκληματιας χρησιμοποιει καλασνικοφ, για οποιοδηποτε εγκλημα, να ξερει οτι οι κανονες εμπλοκης εχουν αλλαξει (θα ριχνουν για να σκοτωσουν οι αστυνομικοι), και οτι σε περιπτωση που συλληφθει ζωντανος με καλασνικοφ, να θεωρειται ποινικα ως προθεση για φονο, και να τιμωρειται αναλογα. Αυτη πλεον δεν ειναι η Ελλαδα, δεν ειναι καν το Αφγανισταν, αυτο ειναι Μογκαντισου, και το μονο που μενει ειναι η σκληρηνση στασης απενταντι στους εγκληματιες.
  Dr Doom
  απάντηση573
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Παραδομένη χώρα | 01/07/2012 17:33
  Είναι πολύ θλιβερό να παρατηρούμε την απαξίωση αυτής της χώρας σε όλους τους τομείς. Δεν είμαι αστυνομικός και ούτε καν σχετιζομαι με αστυνομικούς. Τους συμπονώ όμως στο διάβασμα τέτοιων ειδήσεων. Οι πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι με δολοφόνους είναι δυστυχώς πολλές. Και αναρωτιέμαι που είναι το κράτος; Ανύπαρκτο. Τους αφήνει ανυπεράσπιστους. Κουράγιο παιδιά μέχρι να κάνει στροφή επιτέλους αυτό το ανάπηρο κράτος. Να γνωρίζετε μόνο πως κάποιοι απο εμάς αναγνωρίζουμε το έργο σας και δεν τρέχουμε σε όποια πορεία βρούμε να πετάμε πέτρες πάνω σας, για εκτονωθουμε. Λες και λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα έτσι. Παγκοσμίως. Κουράγιο και υπομονή.
  Έλληνας πολίτης
  απάντηση572
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πολυ καλο άρθρο | 01/07/2012 14:53
  πολύ καλο άρθρο, βάζει τα πραγματα στη θέση τους κι απομακρίνει την συζήτηση από μυθοπλασίες και προκαταλείψεις. Ειδικά αυτες που συγκαταλέγονται στην πολιτική ή ψευτοπολιτική (εγκληματικότητα αλλοδαπών, ετικέτα..)
  zoi
  απάντηση166
   
   
  Οχι ρε φιλε κι...600χιλ πολυβολα... | 01/07/2012 14:45
  Θα μας κουφανετε...Για 6 χιλ το πιστευω...
  harrysmatical
  απάντηση1315
   
   
   
  ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ | 01/07/2012 13:29
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΘΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΗ ΝΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΞΑΝΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΣΡΟΗ ΑΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ.
  ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.
  απάντηση482
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  giorgos | 01/07/2012 13:05
  Βαριά όπλα σε κάθε περιπολικό και ελικόπτερα για να ξέρουν οι κακοποιοί ότι στο παιχνίδι της "γάτας και του ποντικιού" αυτοί θα είναι τα ποντίκια.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση632
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ | 01/07/2012 12:14
  Δηλαδή κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί που πληρώνονται για να κάνουν την δουλειά τους, βλέπουν στα σύνορα ένα φορτηγό που περιέχει μοσχάρια, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ίδιο φορτίο να περιέχει και όπλα, αλλά... που να ψάχνουμε τώρα.... Αστο να περάσει! Κατά τα λοιπά όποιος επιχειρίσει να αναδιαρθρώσει το σάπιο δημόσιο είναι προδότης.
  Doctor
  απάντηση510
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μια απορία | 01/07/2012 11:59
  ο κ. Δένδιας θα μας σώσει απο αυτή τη κατάσταση; ή θα ακούσουμε πάλι το ιστορικό .....ότι μπορούμε κάνουμε δεν φταίμε εμείς αλλά οι πορκάτοχοί μας..... ΝΤΡΟΠΗ και ΑΗΔΙΑ ......
  sofia
  απάντηση421
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-