Εργα τέχνης φτιαγμένα από μακαρόνια, ρύζι, γκοφρέτες και κονσέρβες; Η ιδέα των εκδοτών του διαδικτυακού περιοδικού decobook έγινε πραγματικότητα με τη συνεργασία του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Ένας πρωτότυπος εικαστικός και παράλληλα φιλανθρωπικός διαγωνισμός, με έργα φτιαγμένα από τρόφιμα, τα οποία μετά το διαγωνισμό θα δοθούν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, διοργανώθηκε διαδικτυακά.

Ο Διαγωνισμός προκηρύχτηκε τον Φεβρουάριο, με τον τίτλο «1ος Διεθνής Εικαστικός Διαγωνισμός FeedHope», και είχε ως στόχο να αναδείξει και να προάγει την εικαστική δημιουργία, πετυχαίνοντας μέσω των συμμετεχόντων έργων και των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί και τη βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη.
{{{ moto }}}
Έλληνες εικαστικοί, αρχιτέκτονες και ερασιτέχνες δημιουργοί από όλη τη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλος) αλλά και το εξωτερικό κατέθεσαν τις δημιουργίες τους, χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό των έργων τους συσκευασμένα τρόφιμα όπως κονσέρβες, ξηρά τροφή, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, μέλι, κρασί, παιδικές τροφές σε σκόνη, γκοφρέτες, αλεύρι, και ζάχαρη.

«Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 31 ατομικά και ομαδικά έργα, (ζωγραφική, εικαστική εγκατάσταση και φωτογραφία), με μόνη προϋπόθεση οποιαδήποτε επέμβαση πάνω στη συσκευασία να εξασφαλίζει ότι το τρόφιμο θα παραμένει αναλλοίωτο και κατάλληλο προς κατανάλωση μετά την αφαίρεση της συσκευασίας. Ζητήσαμε, μάλιστα από όσους επέλεξαν τη φωτογραφία να μας φέρουν τα τρόφιμα που είχαν φωτογραφήσει για να διατεθούν και αυτά» αναφέρει η κ. Βασιλική Ασάρογλου, συνεκδότρια του decobook.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού απενεμήθηκαν τρεις τιμητικοί έπαινοι και τρία βραβεία, που συνοδεύονται με χρηματικό έπαθλο τα οποία θα δοθούν στους δημιουργούς την Κυριακή 22 Απριλίου, στο κτίριο των Μύλων Μελισσάρη, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της έκθεσης με τα τρόφιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ δεν θα δοθεί, διότι οι διαγωνισζόμενοι αποφάσισαν να το διαθέσουν για την αγορά τροφίμων που θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.