Επιστολές- εκκλήσεις υπέρ «της διάσωσης της φιλτάτης πατρίδος» από… τα εγχώρια και «αλλοδαπά» αρπακτικά απηύθυνε στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, όπως και τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φ. Κουβέλη ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στην επιστολή προς τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, γραμμένη στην προσφιλή του εκκλησιαστική καθαρεύουσα, ο μητροπολίτης Σεραφείμ απευθύνεται «μετά πλείστης τιμής» στην εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα, παρακαλώντας τη «να εμποδίσητε την στοχευμένην επίθεσιν του καταρρέοντος κόμματος της τέως συμπολιτεύσεως, το οποίο δια των Εξοχωτάτων Υπουργών του κ.κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου και Μιλτιάδου Παπαϊωάννου επιχειρεί την ψήφισι υπό της Βουλής των Ελλήνων νομοσχεδίων σαφώς αντικειμένων εις την Συνταγματική νομιμότητα και τα δημοκρατικά αισθήματα».

Ο κ. Σεραφείμ μιλάει, όπως λέει, «ως Ποιμενάρχης του επινείου της Πρωτευούσης της Χώρας ημών και πνευματικός διάκονος της εν Πειραιεί Εκκλησίας του Θεού, μετ’ αισθημάτων συνοχής καρδίας και πολλής θλίψεως δια την όχλησι της Υμετέρας πολυευθύνου Εξοχότητος εν καιροίς δυσχειμέροις κατά τους οποίους αγωνίζεσθε για την διάσωσι της φιλτάτης Πατρίδος εκ των αρπακτικών διαθέσεων των δανειστών και πιστωτών Αυτής που πραγματούμεναι αναποδράστως θα οδηγήσουν εις την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας».

Στην σχεδόν 3.000 λέξεων επιστολή του ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί και η κυβέρνησή τους «ουδεμία πολιτική εξουσιοδότησι κέκτηνται» με αποτέλεσμα να «στοχοποιούνται αι Συνταγματικώς κατοχυρωμέναι αρχαί της ανθρωπίνης οντολογίας, της ελευθερίας της συνειδήσεως και εκφράσεως, της δημοσίας τάξεως και των χρηστών ηθών».

Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει ειρωνικά «προοδευτικό» τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον κατηγορεί ότι με το νομοσχέδιό του κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εισάγει «εις την ελληνική έννομο τάξι αρχάς που κονιορτοποιούν την Συνταγματική νομιμότητα και απομειώνουν πλήρως την ιδιοπροσωπεία του Έθνους».

Με την ευκαιρία ο μητροπολίτης αποδοκιμάζει και την πρωτοβουλία για «την θεσμοθέτησι και «ετέρου σεξουαλικού προσανατολισμού» εκτός του υπό της ανθρωπίνης οντολογίας και του αιωνίου Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου τεθεσπεισμένου». Συγκρίνει μάλιστα τις πράξεις του υπουργού Δικαιοσύνης με εκείνες «τόσον υπό του φρενοβλαβούς ηγεμόνος της Ρώμης Νέρωνος όστις συνήψε «γάμο» με δύο έλληνας απελευθέρους τον εύσωμο και ανδρώδη Πυθαγόρα και τον λεπτόσωμο και γυναικώδη Σπόρο, τον οποίον κατέστησε εκτομία και μετωνόμασε εις Σαββίνα, όσον και υπό του ψευδοπροφήτη του Ισλάμ άραβα εμπόρου Μωάμεθ, ο οποίος τον 7ον αι. εις το Κοράνιόν του ανιδρύει την διάλυσι υπό του ανδρός του γάμου δι’ απλής τρισσής σχετικής δηλώσεως».

Συνεπής προς τις μισαλλόδοξες απανταχούσες, που έχει και άλλοτε εκπέμψει από τον άμβωνά του, ο κ. Σεραφείμ κάνει λόγο για «ιδεολογήματα, τα οποία αντίκεινται εις τον ψυχισμό και την καρδία των Ελλήνων», διαψεύδοντας ότι η ελληνική κοινωνία γίνεται πολυπολιτισμική, έννοια την οποία χαρακτηρίζει «αυθαίρετο», καθώς μάλιστα «διεθνώς επενέρχονται οι έννοιες της εθνικότητος και της ιδιοπροσωπείας εκάστου λαού».

Μετά από αυτά ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στρέφεται κατά της θρησκείας και προστατεύει «τις σέκτες, τις παραθρησκείες, τον σατανισμό, τη Σαϊεντολογία, και κάθε είδος γκουρουϊσμού και ψυχοναρκωτικών».

Στη συνέχεια ο κ. Σεραφείμ περιλαμβάνει και τον υπουργό Εργασίας, με αφορμή σχετική απόφασή του, σημειώνοντας: «Αισθάνομαι τρομακτική απογοήτευσι δια το πολιτικό προσωπικό της χώρας ημών, που φθάνει εις τοιαύτη έκπτωσι να περιβάλη με νομοθετικό κύρος εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κακουργηματικές εκδηλώσεις περί το γενετήσιο ένστικτο, εφευρέσεις δαιμόνων φρικώδεις και ειδεχθείς που ωστόσο «αναγνωρίζονται» από τους δήθεν «προδευτικούς» ως δήθεν «σεξουαλικός προσανατολισμός» του ανθρωπίνου προσώπου».

Συλλήβδην κατηγορούνται οι υπουργοί και για το θέμα των ναρκωτικών: «Στοιχούντες οι προτείνοντες Εξοχώτατοι κ. Υπουργοί Ευ. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος, Χρ. Παπουτσής, Δημ. Ρέππας και Μιλτ. Παπαϊωάννου εις την φρικώδη αντίληψι του τ. Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου δια την αποποινικοποίησι των ναρκωτικών ουσιών», λέει ο κ. Σεραφείμ μιλώντας για «ολέθρια και εγκληματική άποψι ότι ο θάνατος εκ των ναρκωτικών ουσιών δύναται να κατηγοριοποιηθή».

Κάνει, μάλιστα, ανάλυση των σχετικών άρθρων του νομοσχεδίου παράγραφο προς παράγραφο, απονέμοντας εύσημα στον «Ριζοσπάστη», το δημοσιογραφικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, για τα σχετικά ρεπορτάζ του.

Τα αρχιερατικά του βέλη δεν γλιτώνει, ωστόσο, ούτε και το ίδιο το ΚΚΕ, στο οποίο απευθύνεται, αφού όπως λέει «χρεωστώ επ’ ευκαιρία της επικοινωνίας μεθ’ Υμών να αντικρούσω καθηκόντως τον διακηρυσσόμενον υπό του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού αθεϊσμόν και να παρακαλέσω να επανεκτιμήσητε τα επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά δεδομένα που κρατούν Υμάς δεσμώτες εις το «μουράγιο» της τραγικής εγκοσμιοκρατίας».

Ακολουθεί μάλιστα μακρότατη ανάλυση, όπου εμφανίζονται οι Αϊνστάιν, Χάϊζεμπεργκ και Μαξ Πλανκ με τις ανακαλύψεις τους να «καταδεικνύουν την σαθρότητα της εξελικτικής θεωρίας», όπως λέει «του μεγάλου τούτου ψεύδους που συντηρούν γνωστοί διεθνιστικοί κύκλοι των οποίων δυστυχώς αναμεταδόται τυγχάνετε».

Και ο μητροπολίτης Πειραιώς καταλήγει: «Κατά ταύτα παρακαλώ όπως επενεκτιμήσητε την Υμετέραν στάσιν και τας εν λόγω αρχάς του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού διότι άλλως αναποδράστως θα υπηρετήσητε τον σχεδιασμό του διεθνιστικού σατανιστικού χώρου και θα επαναλάβετε την δεδομένη ιστορική αποτυχία της γαλλικής επαναστάσεως και του λεγομένου «υπαρκτού σοσιαλισμού» διότι θέτοντας εις τα προς κατεδάφισι μέσα στην ανθρώπινη ψυχή τον αιώνιο Θεό, ουσιαστικά κατεδαφίζεις και καταδολιεύεις πλήρως τον άνθρωπο επειδή κατά την μεγαλειώδη ρήσι του Ντοστογιέφκι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται»».