Με εντάσεις και δύο διακοπές μέχρι στιγμής συνεχίζεται στο Ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη των 39 ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος για τα ρατσιστικά, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, συνθήματα, τα οποία φώναζαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Eξω από το Ναυτοδικείο, από νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή, παραμένουν συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους τόσο με συνθήματα, όσο και με προκλήσεις εναντίον μεταναστών, που τυχαίνει να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Η πρώτη διακοπή έγινε όταν κατά την προβολή βίντεο από την παρέλαση, παρευρισκόμενοι στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου με αυτά που ακούγονταν από τη διμοιρία των βατραχανθρώπων που παρήλαυνε, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η απομάκρυνση τους από το δικαστήριο.

Λίγο αργότερα οδήγησε σε νέα διακοπή η ένταση που δημιουργήθηκε κατά την εξέταση του δημοσιογράφου που ανέδειξε το θέμα. Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων τον κατηγόρησε ότι πέφτει σε αντιφάσεις και ζήτησε από το δικαστήριο να συλλάβει το μάρτυρα για ψευδορκία.

Μετά από τη νέα διακοπή το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα του συνηγόρου και να αποφασίσει αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι ο μάρτυρας μετά την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας. Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.