«Αμέσως μετά την εξαφάνισή του στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 ο Μάκης Ψωμιάδης αναχώρησε για τα Σκόπια όπου φέρεται να είχε και παλαιότερα επιχειρηματική δραστηριότητα. Φαίνεται να είχε επαφές με σκοπιανό ποδοσφαιριστή αλλά και άλλους αθλητικούς παράγοντες που είχαν στο παρελθόν συνεργαστεί με τον έλληνα φυγόδικο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για ένα διάστημα, έμενε σε τοπικό ξενοδοχείο με άλλο όνομα.

»Ομως σχεδόν από τα πρώτα εικοσιτετράωρα γνωρίζαμε ότι είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη χώρα από έγκυρη πληροφορία που μας είχε δοθεί. Την σχετική έρευνα είχε αναλάβει το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής. Στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν και στελέχη της ΕΥΠ στην γειτονική χώρα για συγκέντρωση περαιτέρω πληροφοριών. Σχετική συνεννόηση έγινε και μέσω του γραφείου Ιντερπόλ στα Σκόπια και έτσι φθάσαμε στην σύλληψη του από σκοπιανούς αστυνομικούς, ύστερα από 43 ημέρες της νέας εξαφάνισής του. Ομως η έκδοσή του είναι πιθανόν να καθυστερήσει λόγω του γεγονότος ότι τα Σκόπια είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης…»

Αυτά ανέφερε μιλώντας προς «Το Βήμα» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τις συνθήκες εντοπισμού και σύλληψης του 55χρονου Μάκη Ψωμιάδη το μεσημέρι της Τετάρτης στα Σκόπια. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φυγόδικος επιχειρηματίας έχει κόψει το μουστάκι, αλλά αυτή η αλλαγή δεν φαίνεται να ήταν αρκετή για να περάσει απαρατήρητος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές Ασφαλείας των Σκοπίων ύστερα από πληροφορίες που παρείχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας είχε συλληφθεί για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων τον Σεπτέμβριο και μάλιστα προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ είχε δηλώσει ότι «είμαι πολιτικός κρατούμενος και θύμα του συστήματος».

Ο Μ. Ψωμιάδης είχε προσαχθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ωστόσο λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος και έκτοτε αναζητούνταν.

Αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Ψωμιάδη για 40 μέρες

Ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για 40 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο πρέπει να εκδοθεί στις ελληνικές αρχές

Ο ανακριτής του πρωτοδικείου των Σκοπίων αποφάσισε αργά το βράδυ της Τετάρτης την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για διάστημα 40 ημερών, κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με δικαστικές πηγές στα Σκόπια.