Τα ελικόπτερα Super Puma της 384 Μοίρας Ερευνας και Διάσωσης είναι οι ιπτάμενοι σωτήρες που περιμένουν με αγωνία όλοι όσοι κινδυνεύουν στη θάλασσα ή στην ξηρά: από ναυαγούς μέχρι ασθενείς που χρήζουν επείγουσας αερομεταφοράς, και από τραυματίες στο βουνό μέχρι αποκλεισμένους από πλημμύρες ή πυρκαγιές, η σωτηρία έρχεται από αέρος- σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, και σε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου.

Η ολοκλήρωση κάθε είδους αποστολής, σε εντελώς απρόβλεπτες συνθήκες κάθε φορά, είναι ένα δύσκολο έργο που μπορεί να βασιστεί μόνο στη διαρκή εκπαίδευση των πληρωμάτων, με ασκήσεις που προσομοιώνουν κατά το δυνατόν κάθε πραγματική κατάσταση που ενδεχομένως κληθούν να αντιμετωπίσουν τα Super Puma στην επόμενη κλήση ανάγκης.
Το «Βήμα» βρέθηκε στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα, στην έδρα της 384 ΜΕΔ, και συμμετείχε σε ημερήσιες και νυχτερινές εκπαιδευτικές πτήσεις, παρακολουθώντας αρκετές διαφορετικές ασκήσεις που καλύπτουν αρκετά μεγάλο φάσμα των πιθανών αποστολών: από διάσωση με φορείο σε ξηρά και θάλασσα, μέχρι προσεγγίσεις σε δύσκολα ορεινά σημεία προσγείωσης, αλλά και νυχτερινή πτήση με Διόπτρες Νυχτερινής Όρασης και ασκήσεις προσγείωσης στην κορυφή της Πάρνηθας μέσα σε απόλυτο σκοτάδι!
Ολα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα και ιδιαίτερα σημαντικά, επειδή ελάχιστες αποστολές της 384ΜΕΔ ξεκινούν και καταλήγουν σε κανονικό, οργανωμένο αεροδρόμιο ή ελικοδρόμιο. Τις περισσότερες φορές, δεν είναι καν δυνατή η προσγείωση, οπότε το ελικόπτερο παραμένει σε μετεώριση και οι Διασώστες-Δύτες του Λιμενικού Σώματος ανεβοκατεβαίνουν στο ελικόπτερο με τη βοήθεια ηλεκτροκίνητου βαρούλκου (hoist) ανεβάζοντας με φορείο ή ειδικούς ιμάντες τον τραυματία ή ναυαγό.
Επιπλέον, τα Super Puma κάποιες φορές είναι η μοναδική διαθέσιμη λύση για μια επείγουσα νυχτερινή αερομεταφορά ασθενή από κάποιο νησί του Αιγαίου μέσα σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως επίσης και για την μεταφορά υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας σε καταστάσεις θεομηνιών και φυσικών καταστροφών.