Αναστάτωση προκάλεσε προς στιγμήν στην Αθήνα η είσοδος στο FIR Αθηνών ενός πολυτελούς ιδιωτικού τζετ με λιβυκό νηολόγιο. Ορισμένοι πίστεψαν ότι το λιβυκό ιδιωτικό αεροσκάφος μπορεί να μετέφερε τον συνταγματάρχη Καντάφι ή μέλη της οικογένειάς του.

Το αεροσκάφος, τρικινητήριο τύπου «Φάλκον», με αριθμό νηολογίου 5ADCN, ζήτησε στις 11.23 το πρωί να εισέλθει στο FIR Αθηνών, καταθέτοντας παράλληλα και τα σχέδια πτήσεως, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί αεροπλοΐας. Ζήτησε ο πιλότος του άδεια υπέρπτησης στο FIR Αθηνών, δηλώνοντας ότι προέρχεται από το FIR Μάλτας και είχε προορισμό το Κάιρο.

Τα σχέδια πτήσεως ήταν νόμιμα και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε την άδεια για υπέρπτηση, ενώ την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Tύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ζήτησε από την ΥΠΑ ενημέρωση. Το λιβυκό αεροσκάφος παρέμεινε μόνον 9 λεπτά στο FIR Αθηνών και στις 11.32 εξήλθε κατευθυνόμενο προς το FIR Καΐρου. Πέταξε, όπως βεβαιώνουν από την ΥΠΑ, στον διεθνή εναέριο χώρο εντός FIR Αθηνών.

Ποιον ή ποιους μετέφερε ουδείς γνωρίζει, αν και όπως προβλέπεται από τους διεθνείς αεροπορικούς κανονισμούς, ο πιλότος του ήταν υποχρεωμένος να αναφέρει εάν μετέφερε αρχηγό κράτους ή VIP πολιτικό πρόσωπο. Μπορούσε όμως και να το αποκρύψει, όπως ανέφεραν οι αεροελεγκτές προς «Το Βήμα».

Στις 12.46 το λιβυκό «Φάλκον» προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου, όπως ανέφεραν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν παρατήρησε στα ραντάρ μεγάλη αεροπορική δραστηριότητα στο FIR Αθηνών και στο FIR του Καΐρου την ώρα που περνούσε το λιβυκό αεροσκάφος από το FIR Αθηνών, πλην ορισμένων αεροσκαφών που προσγειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Σούδα μεταφέροντας πολίτες τρίτων χωρών από τη Λιβύη.