Η απόφαση του δικαστηρίου για ενοχή της συντρόφου του Ασπασίας (Σούλας) Μητροπία «τρέλανε» τον Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος απείλησε με τη «Σέχτα Επαναστατών» τον εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κ. Ιωάννη Αγγελή! « Εσύ θα τα πεις με τη “Σέχτα Επαναστατών ”! Εντάξει; » είπε ο Ριζάι στον εισαγγελέα, ενώ λίγο προτού ξεστομίσει την απειλή τού είχε δείξει εμπράκτως την περιφρόνησή του εκτοξεύοντας στο πρόσωπο του κ. Αγγελή ένα χαρτομάντιλο που κρατούσε στα χέρια του. Στο άκουσμα του ονόματος «Σέχτα Επαναστατών» πετάχτηκαν έντρομοι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σκορπισμένοι στην αίθουσα, κύκλωσαν τον Ριζάι και τον κατέβασαν στα κρατητήρια, όπου και παρέμεινε ως το τέλος της χθεσινής διαδικασίας.

Η απειλητική συμπεριφορά του αλβανού κακοποιού προς τον εισαγγελέα της έδρας εκδηλώθηκε αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής της αγαπημένης του Σούλας. Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η Μητροπία ήταν η μυστηριώδης «Αλεξάντροβα», δηλαδή η γυναίκα που βρισκόταν στο ελικόπτερο και απειλούσε με μαχαίρι τον πιλότο την ημέρα της απόδρασης των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009, ενώ και ο εξάδελφος του Ριζάι, Ερβις Στεφάνι , κρίθηκε ένοχος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για άλλες πράξεις.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου στη Μητροπία και στο ζεύγος των Αλβανών που φιλοξένησε τους Ριζάι και Παλαιοκώστα μετά την απόδρασή τους. Μετά την απόφαση επέστρεψαν στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους ο Ριζάι, η Μητροπία και ο Στεφάνι, καθώς το δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημα των δύο τελευταίων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μητροπία, η χθεσινή απόφαση ανοίγει στην εντολέα του τον δρόμο για την ελευθερία σε πολύ σύντομο διάστημα. Κι αυτό διότι ευελπιστεί ότι το Εφετείο θα την κρίνει διαφορετικά. Επιπλέον, μπορεί σε λίγους μήνες να υποβάλει αίτηση αναστολής σε άλλο δικαστήριο, ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα αποφυλακιστεί σε έναν χρόνο (όπως και ο Ερβιν Στεφάνι) έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής της.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες φέρουν τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ι. Αγγελή διατεθειμένο να ενημερώσει για τις απειλές του Αλκέτ Ριζάι τόσο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ι. Σακελλάκο με επίσημη αναφορά για τις δικές του ενέργειες όσο και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.