Επικρίσεις κατά της Αννας Διαμαντοπούλου και τις εξαγγελίες για τα ΑΕΙ που έκανε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων διατυπώνει η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Α΄ Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η κυρία Βόζεμπεργκ κάνει λόγο για πομπώδεις τίτλους κενού περιεχομένου και προσθέτει ότι η υπουργός «μίλησε για «μεγάλες αλλαγές» χωρίς επιπλέον πόρους και προανήγγειλε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, όταν η ίδια, καταργώντας το υποτυπώδες αξιοκρατικό κριτήριο της βάσης του 10, θέτει και πάλι σε λειτουργία τμήματα τα οποία είχαν πάψει να λειτουργούν λόγω έλλειψης φοιτητών».

Παράλληλα, η υπουργός, αναφέρει η κ. Βόζεμπεργκ, «άνοιξε για πολλοστή φορά το φάκελο των αλλαγών στο εξεταστικό, που η ίδια είχε βάλει…στο συρτάρι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η τακτική του «λίγο απ’ όλα», που εφαρμόζει σήμερα, χάριν εντυπωσιασμού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι. Σοφότερο θα ήταν να κάνει πράξη έστω και λίγα, παρά να εξαγγέλλει πολλά και να μην κάνει τίποτα».