Υπόνοιες για όσους «δρουν όπως δρουν» ότι «εξυπηρετούν ιδιοτελείς στόχους στους οποίους δεν θέλω να αναφερθώ» άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά την έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή το βράδυ της Δευτέρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε αυτό που πρέπει» και απέκλεισε την λήψη έκτακτων μέτρων.

Αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ποιο σκοπό εξυπηρετούν όλοι αυτοί που σε διάφορες πόλεις καταστρέφουν. Υπηρετεί την αγωνία ή τη στήριξη σε ό,τι αφορά τον θάνατο ενός νέου παιδιού; αναρωτήθηκε ο Πρ.Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν μιλώ για συνομωσίες ή οτιδήποτε άλλο».

Όσα ακούστηκαν για περαιτέρω λήψη μέτρων προς άλλες κατευθύνσεις θέλω να τονίσω ότι καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, είπε ο κ. Παυλόπουλος. Έχουμε δημοκρατία και μηχανισμούς που λειτουργούν με βάση αυτή, σημείωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και η αστυνομία είναι εδώ για να διαφυλάξει τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους προβαίνουν σε καταστροφές με αφορμή το οδυνηρό γεγονός του θανάτου του 16χρονου μαθητή,

Κανείς δεν δικαιούται να διαμορφώνει αυτήν την εικόνα που είδαμε σήμερα, διαμορφώνοντας μια απαράδεκτη εικόνα, προσβλητική για το επίπεδο της κοινωνίας μας, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί όλα αυτά που συμβαίνουν.

Η αστυνομία και ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούν με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του επιπέδου της δημοκρατίας μας, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία της αστυνομίας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι όχι μόνο είναι παρούσα, αλλά κάνει τα πάντα, όπως και η πυροσβεστική, για να αντιμετωπίσει όσα κάνουν «αυτοί που καπηλεύονται κατά απαράδεκτο τρόπο το θάνατο ενός παιδιού».

Το σημαντικό και η επιτυχία της αστυνομίας είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή κανενός ανθρώπου, πρόσθεσε.

Μετά τον κ. Παυλόπουλο, δηλώσεις έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Αισθάνομαι την θλίψη και την οργή που αισθάνεται όλος ο ελληνικός λαός, είπε. Θέλω αυτή την κρίσιμη στιγμή μια βασική αρχή της δημοκρατίας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλύσει το κράτος και την κοινωνική ειρήνη και να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Χρειάζεται αίσθημα ευθύνης και αυτοσυγκράτησης, πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς, ενώ απέφυγε να σχολιάσει αν η κυβέρνηση και το κράτος έκανε ότι περνούσε από το χέρι της.