Νέες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά την ματαίωση των κινητοποιήσεων που είχαν ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα μέσω δικαστικής προσφυγής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αίτημα των σιδηροδρομικών παραμένει η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην υπό ιδιωτικοποίηση Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αποφασίστηκε ομόφωνα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, η κήρυξη και πραγματοποίηση δύο επαναλαμβανόμενων 24ωρων πανελλαδικών απεργιών. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.
Οι κινητοποιήσεις αφορούν το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΣΤΥ σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεν απεργεί το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν δρομολόγια στο δίκτυο τρένου και προαστιακού.
Στο εν λόγω πλαίσιο, προσωπικό ασφαλείας ορίζεται το προσωπικό που είχε προγραμματιστεί για εκτέλεση εργασίας την ημέρα αυτή στις υπηρεσίες φύλαξης των εγκαταστάσεων των εργοδοτών, ενώ βάσει της σχετικής εξώδικης δήλωσης, επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται να ορισθεί προσωπικό ασφαλείας κατά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 21 του ν.1264/1982, καθόσον έχουν καταργηθεί οι Αμαξοστοιχίες Κοινωνικών Αναγκών.