Ενα όχημα βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρουσίασε η Toyota σε μεγάλο σαλόνι αυτοκινήτου που γίνεται αυτές τις μέρες στο Πεκίνο. Το i-Real είναι ένα μονοθέσιο όχημα που μοιάζει με…πολυθρόνα και σύμφωνα με την εταιρία είναι το μέλλον της οδικής μεταφοράς.

Η πολυθρόνα των δρόμων

Το φουτουριστικό όχημα χρησιμοποιεί ως καύσιμο μπαταρίες ιόντων λιθίου και διαθέτει τρεις ρόδες από τις οποίες η πίσω μπορεί και εκτείνεται ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Όσο πιο γρήγορα κινείται το i-Real τόσο απομακρύνεται η πίσω ρόδα από τον κορμό του οχήματος για να χαμηλώσει σε ύψος και να γίνει πιο σταθερό. To i-Real διαθέτει περιμετρικούς αισθητήρες για να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους σύγκρουσης και προειδοποιεί τον οδηγό με ήχους ή με δόνηση. H…πολυθρόνα μπορεί να κινείται με ταχύτητα 36 χλμ/ώρα και ο οδηγός την ελέγχει με δύο χειριστήρια (joysticks) οπότε οι εξοικειωμένοι με τα videogames δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στη χρήση της.

Το όχημα αναπτύχθηκε πριν από αρκετό καιρό αλλά η Toyota έχει αναβάλει πολλές φορές την ημερομηνία που θα το ρίξει στην αγορά. Η εμφάνιση του οχήματος στην πιο αναπτυσσόμενη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτή τη στιγμή στον κόσμο κάνει πολλούς να θεωρούν ότι ετοιμάζεται σύντομα η κυκλοφορία του.