Εκτοξεύτηξε ο σούπερ πύραυλος του Ελον Μασκ που μεταφέρει στον Αρη… αυτοκίνητο.
Στις 22.45 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Τρίτης εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο Falcon Heavy από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριδα.
Ο πύραυλος της Space X, της διαστημικής εταιρείας του αμερικανού μεγιστάνα Ελον Μασκ έχει ύψος 70 μέτρα και είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει φορτία μέχρι και 57 τόνων στο διάστημα.
Ο Falcon Heavy δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και όταν έφτασε στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας απελευθέρωσε τμήμα του που θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό τον Αρη.

Ο πύραυλος στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του και θεωρητικά τουλάχιστον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη εκτόξευση.
Αυτή είναι και η καινοτομία του όλου εγχειρήματος αφού οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι θα περιορίσουν το κόστος των διαστημικών αποστολών, ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη παρουσία του ανθρώπου στο Διάστημα.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι ο πύραυλος που συνεχίζει το ταξίδι του μεταφέρει ολοκαίνουργιο κόκκινο μοντέλο αυτοκινήτου της αυτοκινητοβιομηχανίας του Μασκ.
Μάλιστα το Tesla Roadster, την ώρα που ο πύραυλος έβγαινε από την Γη, άρχισε να παίζει από τα ηχοσυστήματά του το τραγούδι Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι.