«Η κυβέρνηση αγνοεί το λαϊκό αίσθημα για την ΠΓΔΜ και κάνει εν κρυπτώ διπλωματία» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ακούει την ευαισθησία των πολιτών».

«Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μυστική διπλωματία. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ότι υπάρχουν 5 προτάσεις από τον Νίμιτς και να το μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης», τόνισε η κ. Σπυράκη μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Πληροφορούμαστε ότι θα έρθει ο κ. Νίμιτς εδώ και θα έχει και την ευκαιρία να δει και τις δύο όψεις της κυβέρνησης. Και αυτή που λέει «ναι» στον συμβιβασμό, τον κ. Κοτζιά, και αυτή που λέει «όχι» στον όρο Μακεδονία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Και εν τέλει ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μυστική διπλωματία» τόνισε η κ. Σπυράκη.

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι θα μιλήσει και πάλι την Τετάρτη στην πολιτική επιτροπή του κόμματος όπου θα «συναξιολογήσουμε τα γεγονότα». Οι βουλευτές της ΝΔ ήταν στο συλλαλητήριο είπε για να προσθέσει ότι «η έκφραση των πολιτών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη». Για το θέμα του συλλαλητηρίου πάντως, καυτηρίασε τα ακραία φαινόμενα, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έθεσε αυτό το ζήτημα από την αρχή.

«Δεν είναι δουλειά της ΝΔ να μετρήσει τους ανθρώπους που είναι στο συλλαλητήριο. Ξέρουμε ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο συλλαλητήριο. Ότι υπήρχε προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων. Και επίσης είναι σημαντικό οι αρχές όταν ανακοινώνουν έναν αριθμό, αυτός ο αριθμός να είναι αξιόπιστος» είπε, προσθέτοντας πως «δεν είναι τα ακραία στοιχεία που χαρακτήρισαν αυτή τη μεγάλη λαϊκή διαμαρτυρία, ούτε οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν εκεί και διαμαρτυρήθηκαν ήταν ακροδεξιοί».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ από τον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, η κ. Σπυράκη τόνισε πως «δεν θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ». Όλοι είναι ελεύθεροι να δοκιμαστούν είπε για να καταλήξει λέγοντας πως «εμείς είμαστε η μεγάλη δεξιά παράταξη».

Ακόμη, επανέλαβε πως αν δεν εμφανίσει μία και ενιαία πρόταση η κυβέρνηση, δεν υπάρχει κυβέρνηση. «Η δεδηλωμένη ξέρετε δεν είναι α-λα καρτ» προσέθεσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής της επέκρινε τον κ. Νίμιτς που χρησιμοποίησε τη λέξη «μακεδόνας».

«Υπερέβη κατά πολύ τα όρια της εντολής του. Θα ήθελα να θυμίσω στους φίλους που μας ακούνε ότι ο κ. Νίμιτς έχει εντολή να εργαστεί για το όνομα και για το εύρος της χρήσης του. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε άλλο λέει είναι έξω από τα όρια της εντολής τους», τόνισε.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της ΝΔ για την «ελλιπέστατη», όπως είπε, κάλυψη το χθεσινού συλλαλητηρίου.

«Το δημόσιο μέσο είναι απαραίτητο να τηρεί τη δεοντολογία. Ήταν ένα, μεγάλης κλίμακας, γεγονός το οποίο δεν καλύφθηκε ούτε σε απευθείας μετάδοση ή σε συνδέσεις που συνηθίζουν να κάνουν τα κανάλια. Ούτε καν από την ΕΡΤ3 που εντέλλεται να καλύπτει την επικαιρότητα στη Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε.