από metereologos.gr
Κυριακή 19 Αυγούστου 2018
 
 

ΝΔ: Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Αύξηση επενδύσεων, αύξηση εξαγωγών, δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας - ΣΥΡΙΖΑ: Τα 100 δισ. ευρώ θα τα φέρει στην Ελλάδα ή σε offshore
ΝΔ: Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσα από την ενίσχυση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε κλάδους με προστιθέμενη αξία. Αυτό το τρίπτυχο ξεδίπλωσε η ΝΔ στο 4ο προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, οι στόχοι του προγράμματος που παρουσιάστηκε είναι: Η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του ΑΕΠ. Η αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του ΑΕΠ. Η επίτευξη ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης στο 4% του ΑΕΠ, και δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο.
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Τα 100 δισ. ευρώ θα τα φέρει στην Ελλάδα ή σε offshore

«Ο κ. Μητσοτάκης, πέραν της ακραίας ανοησίας των Ζαππείων του Αντώνη Σαμαρά ότι δήθεν θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ, την οποία επανέλαβε στην ομιλία του στην Κρήτη, λησμόνησε να διευκρινίσει: Τα 100 δισ. ευρώ θα τα φέρει στην Ελλάδα ή σε offshore στις νήσους Κέιμαν;», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη περί αύξησης των ιδιωτικών επενδύσεων, στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μητσοτάκης: Η πρόταση της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας
«Όσο για τη λάσπη, τις συκοφαντίες και το παρακράτος, ας συμβουλευτεί καλύτερα τον κ. Αυγενάκη και τους κολλητούς του» καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.


Η πρόταση για το πλεόνασμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε την δική του πρόταση για το μέρισμα, διευκρινίζοντας ότι το πλεόνασμα βασίζεται «στην εξοντωτική φορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων, όπως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκλητικά παραδέχεται, στη μη - χορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων, σε μη καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους». «Η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω στους πολίτες τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό που τους έκλεψε».
Συγκεκριμένα πρότεινε:

- Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ με ειδική πρόβλεψη το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.

- Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ειδικότερα, προτείνουμε όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%.

- Τέλος προτείνουμε να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, και ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία με αυτές τις προτάσεις στη Βουλή.

Σχετικά με μείωση της φορολογίας, μίλησε για την ανάγκη μιας τολμηρής φορολογικής μεταρρύθμισης, με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

· Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.

· Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.

· Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων.

· Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών.

· Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.

.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμα για:

Το πρόγραμμα «Δεύτερη ευκαιρία»

Στόχος είναι η ελάφρυνση των υγιών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πνίγονται από χρέη σε τράπεζες, εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία και αντιμετωπίζουν την απίστευτη γραφειοκρατία που επέλεξε ως λύση η Κυβέρνηση.

Πως θα το πετύχουμε; Σε δύο βήματα:

1. Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνειαπό τις ίδιες.

2. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με άλλα λόγια, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τι άλλα προτείνουμε:

· Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο έως 10 ετών.

· Αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.

· Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ.

2. Βιομηχανία και Μεταποίηση: Η Ελλάδα που παράγει

· Απλοποίηση αδειοδοτήσεων

Η βασική αλλαγή φιλοσοφίας είναι η αντιστροφή του βάρους της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο Κράτος.

Απόλυτος σεβασμός στην τήρηση των προθεσμιών.

Αν δεν τηρηθούν οι προθεσμίες, οι αδειοδοτικές αρμοδιότητες θα ασκούνται από μία και μόνη δημόσια αρχή σε επίπεδο υφυπουργού.

Mεταφορά ελεγκτικής αρμοδιότητας σε ιδιώτες (όπως συμβαίνει με ΚΤΕΟ).

Σύγχρονο χωροταξικό και πολεοδομικό πλαίσιο

Κάθε επένδυση θα προσδιορίζεται μόνο με βάση το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμά της.

Οι χρήσεις γης θα διαχωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: κατοικία, παραγωγικές δραστηριότητες, ειδικές χρήσεις, τουρισμός.

Προσιτό ενεργειακό κόστος

Περιορισμός του μεριδίου αγοράς της Δ.Ε.Η.

Είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ.

Επανεκκίνηση των έργων διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και των διαγωνισμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Μεγαλύτερη αξιοποίηση του φυσικού αερίου και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας (βιομάζα, βιοαερίο, γεωθερμία).


3. Εξωστρέφεια: Η Ελλάδα δεν πάει πουθενά χωρίς εξαγωγές


Μετά από 3 χαμένα χρόνια πρέπει άμεσα να γίνει μία νέα αρχή με μια σειρά από πρωτοβουλίες:Διεύρυνση του ωραρίου στα τελωνεία.

o Ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών σε ένα ενιαίο φορέα.

o Άμεση επιστροφή του Φ.Π.Α. στους εξαγωγείς.
4. Στήριξη της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας


o Ειδικά φορολογικά κίνητρα που θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Π.χ. φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως συμβαίνει σε Κύπρο, Πορτογαλία και άλλες χώρες.

o Παροχή κινήτρων σε business angels ώστε να επενδύουν σε ελληνικές startups.


5. Τουρισμός - Η Ελλάδα στην κορυφή των προορισμών


· Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την τουριστική προβολή της χώρας με την επιλογή ενός brand στο οποίο θα επενδύσουμε για πολλά χρόνια.

· Κατάργηση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.

· Κίνητρα αύξησης του συντελεστή δόμησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις που αναβαθμίζουν ενεργειακά τις μονάδες.

· Νέο φιλοεπενδυτικό χωροταξικό πλαίσιο, σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.


6. Κράτος και οικονομία στον ψηφιακή κόσμο


Το σχέδιό μας έχει την ονομασία «Ψηφιακή Ομάδα ΔΕΛΤΑ: Και αφορά Δίκτυα, Δημόσιο, Δεξιότητες, Δεδομένα».· Ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής Οικονομίας και της Δημόσιας Διοίκησης.

· Αξιοποίηση της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας προς όφελος του πολίτη με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου για ψηφιακές υπηρεσίες και τα πνευματικά δικαιώματα.

· Ανάπτυξη και διαχείριση των δημόσιων ψηφιακών υποδομών, μέσα από συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.

· Άνοιγμα των δεδομένων του δημόσιου τομέα και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες.


Δεσμευόμαστε επίσης για την αντιμετώπιση του Ψηφιακού χάσματος, στηρίζοντας όσους δεν έχουν πρόσβαση με:o Προγράμματα ψηφιακής επιμόρφωσης ανέργων μέσης ηλικίας.

o Επιδοτούμενη πρόσβαση στο internet στα άτομα άνω των 65 ετών.

o Άρση ψηφιακού αποκλεισµού ειδικών πληθυσμιακών οµάδων (ΑΜΕΑ).

o Ενθάρρυνση να δημιουργηθεί σε κάθε Δήμο «σχολή» για τα ψηφιακά για όλους τους πολίτες.

o Καθιέρωση μιας γραμμής βοήθειας για ζητήματα πρόσβασης στο internet εθνικής εμβέλειας.


Καλή ΕπιχειρηματικότηταΕπί Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχουν επιβράβευση της συνέπειας και της τήρησης των νόμων, αλλά και αυστηρότατοι έλεγχοι των επιχειρηματιών που καταφεύγουν στη μαύρη εργασία.Γι’ αυτό και εισάγουμε το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, προσφέροντας κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις.Αντιθέτως επιχειρηματίες που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους θα μας βρουν απέναντι και θα υπόκεινται αμέσως στις συνέπειες του νόμου.Το ερωτηματολόγιο


Με την έναρξη των εργασιών του 4ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που σχεδίασε η ομάδα Προγράμματος του Κόμματος.Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 13.070 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους.Με βάση τις απαντήσεις τους:- Αναγνωρίζουν ότι η κρίση έπληξε πιο έντονα τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα κα τις επιχειρήσεις.- Επιθυμούν η χώρα μας να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση, ώστε να γίνει κόμβος διεθνούς εμπορίου, καθώς και να δοθούν κίνητρα για επιστροφή πλοίων στην ελληνική σημαία.- Υπογραμμίζουν την ανάγκη μείωσης των φόρων και την ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού, ώστε ο συγκεκριμένος κλάδος να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός.- Εκτιμούν ότι οι υψηλοί φόροι και η έλλειψη ισχυρού ανταγωνισμού κρατάνε τις τιμές ψηλά.- Συμφωνούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με ελεύθερη επιλογή από τον καταστηματάρχη.- Προτάσσουν τη μείωση φόρων, εισφορών και γραφειοκρατίας ως προϋπόθεση για την αύξηση των εξαγωγών.- Αναδεικνύουν ως πρώτη προτεραιότητα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Δημοσίου.- Επισημαίνουν τη χαμηλή σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά και την έλλειψη χρηματοδότησης ως τα μεγαλύτερα εμπόδια για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (9)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Εάν υποθέσουμε λοιπόν | 10/11/2017 17:25
  ότι εντός τετραετίας (2018-2022, υποτιθέμενη περίοδο Μητσοτάκη) καταφέρουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ με ρυθμό 4% κατ’ έτος (σημαίνει περίπου από 180 στα 210 δις) και στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήσουμε τις εξαγωγές μας από σήμερα περίπου 24% του ΑΕΠ στο 40% του ΑΕΠ (προβλέψεις / υποθέσεις της ΝΔ), θα έχουμε περίπου 84 δις εξαγωγές, τουτέστιν ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ των εξαγωγών που έχουμε σήμερα (περίπου 43 δις χωρίς τα πετρελαιοειδή). Μπράβο μας λοιπόν, διότι πέραν του ότι έχουμε έτοιμο το πολιτικό-οικονομικό υπόβαθρο για αυτό, είμαστε και Μάγκες!. Το πρόβλημα είναι ότι αντιθέτως, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε τα τελευταία 2 έτη κατά περίπου 1,5 ποσοστιαίες μονάδες και πιο μακρόχρονες μακροοικονομικές προβλέψεις (πέραν των 4-5 ετών) είναι ανούσιες και ανόητες. (ΥΓ. Η Γερμανία έχει εξαγωγές περίπου 48% και πλεόνασμα στις τρέχουσες συναλλαγές περίπου 8,5% του ΑΕΠ. Αυτό ασφαλώς πάντα εις βάρος άλλων κρατών, διότι κάτω από την γραμμή υπάρχει το 0 εις το πηλίκων).
  Michail Leon
  απάντηση10
   
   
  ESXOS | 09/11/2017 13:22
  kurie Mitsotaki, auta einai oramata pou eseis ta paideia politikon den mporeite na ta pragmatopoiisete.Oi goneis sas Kai seis o idiis upiretisate tin Ellada Kai apotixate.Kerdisate polla xrimata stin Ellada,kairos einai tora na mas adiasete tin Gonia., antigrafete programmata tous eksoterikou pou den mporoun allo pleon na efarmosthoun stin Ellada.Oi Neoi feugoun Kai me misi kardia douleioun stin px Germania.Xthes ´mou ipe ena koritsi 27 xronon teleiomeni daskala stin Ellada,pou ergazete tora edo stin Germania,se paidiko statho,me dakria sta matia,pos exase to xamogelo tis,li sumperifora ton Germanon einai apesia.mou eipai,kori politikou,spoudase stin Boulgaria ergazete os daskala stin Ellad
  ELLIN
  απάντηση00
   
   
  υπάρχουν και καλές offshore..... | 09/11/2017 09:28
  προτείνω στον κ.Μητσοτάκη,για λόγους προστασίας,να ακολουθήσει την παραίνεση του συριζα και να τα φέρει δια μέσου της offshore που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής....
  ενας offshore-ατζής
  απάντηση00
   
   
  άρες μάρες κουκουνάρες... | 09/11/2017 08:56
  τώρα οι κλεπτοκράτες που μας χρεωκόπησαν, βγαίνουν ισχυριζόμενοι πως μετά από 8 χρόνια, επιτέλους κατάφεραν εκείνο που δεν μπόρεσαν οι τροϊκανοί, με άλλα λόγια πως απέκτησαν σχέδιο για να μας βγάλουν από την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν. Αν δεν είμασταν σε τόσο τραγική κατάσταση εξ αιτίας τους...
  θα έβαζα τα γέλια με την υποκρισία τους
  απάντηση00
   
   
  Πάρτε κόσμε..! | 09/11/2017 08:54
  Πατάτες-κρεμίδια-εργοστάσια-επενδύσεις-λαχανάκια-ντομάτες-ελφρύνσεις-φορολογικά κίνητρα-off shore φρέσκες και καταψυγμένες-αποκρατικοποιήσεις-προστασία πρώτης κατοικίας και πολυτελούς εξοχικής. Όλα φρέσκα.
  Διαλιέχτεεεε.....
  απάντηση00
   
   
  Όταν | 09/11/2017 08:05
  ο Τσακαλό λέει ότι θα πνιγούμε(!) στις επενδύσεις γιατί παρακαλώ να μην μπορεί η ΝΔ να προσελκύσει περισσότερες;(αν μειωθεί λχ η φορολογία)
  Μήπως να σοβαρευτείτε
  απάντηση00
   
   
  Μέσω | 09/11/2017 07:59
  Οφσορ βέβαια και μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η οφσορ που διαχειρίζεται την εφημερίδα "Αυγή"
  Καλημέρα σας
  απάντηση00
   
   
  Κούλη | 09/11/2017 00:11
  Αυτή την κασέτα με τους μπλα μπλα μεγαλόσχημους οικονομικούς προγραμματισμούς και στόχους, την ακούμε συνέχεια τα τελευταία 45 χρόνια. Τελικά το μόνο που έχει γίνει είναι να καλύπτονται τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού από τα αποθεματικά των Ταμείων, τα δε μεγάλα ιδιωτικά κέρδη να φυγαδεύονται σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες. Και δύο ζουμερές ερωτήσεις: Θα φροντίσεις για τη μεταβίβασης της αρμοδιότητας της ποινικής δίωξης των μελών της Κυβέρνησης, από τη Βουλή στη δικαστική λειτουργία? Αναφορικά με την ποινική ευθύνη των Υπουργών, θα απαλείψεις την ισχύουσα σύντομη αποσβεστική προθεσμία? Κάνε πρώτα τα πιο πάνω και για τα άλλα βλέπουμε.
  Χρήστος Δήμας
  απάντηση00
   
   
  Συγχαρητήρια!!! | 08/11/2017 21:22
  Το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πείθει. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει τη ψήψο μου.
  Επιχειρηματίας
  απάντηση02
   
-