Ηχηρό όχι στην προοπτική να ψηφίσει τα νέα μέτρα, προϊόν της ενδεχόμενης συμφωνίας κυβέρνησης και πιστωτών λέει η Νέα Δημοκρατία και αυτό το μήνυμα αναμένεται να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, προβάλλει, όπως έπραξε, μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους του νησιού, την απόλυτη δέσμευσή του να κινηθεί με γνώμονα το ρεαλισμό και την κοινή λογική, δίχως ίχνος λαϊκισμού.

Από την Πειραιώς διαμηνύουν ότι η Ν.Δ.δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αναλγησία και να ψηφίσει τα νέα δυσμενή μέτρα στη Βουλή και προτάσσει το επιχείρημα, το οποίο το λέει με ένταση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ότι «όλοι συνειδητοποιούν πως η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην ομάδα των λαϊκιστών, σημείωσε από την Κρήτη, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να λαϊκίσει. «Αν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας είναι επειδή οι πολιτικοί υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν πράξη. Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., σκοπός του είναι να προβάλλει ένα διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου, αφού οι πολίτες έχουν κουραστεί από τον λαϊκισμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις. «Δεν θέλει άλλο παχιά λόγια και πλούσια προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Η χώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει, όμως, ταυτόχρονα και πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τις ξεκλειδώσει. Η ανάπτυξη χρειάζεται άλλη φιλοσοφία, χρειάζεται επενδύσεις. Μπορούμε να την υπηρετήσουμε αυτή την πολιτική».

Ειδικά για τον Πρωθυπουργό και με αφορμή τα όσα σημείωσε στο άρθρο του (Εφημερίδα των Συντακτών), η Ν.Δ. εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την τακτική του εμπαιγμού.

«Είναι ο ίδιος που διακήρυσσε, κατ’ επανάληψη, ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έκλεινε μέσα στον περασμένο χρόνο. Είναι ο ίδιος που διαβεβαίωνε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στη ρύθμιση του χρέους. Είναι ο ίδιος που τοποθετούσε, τον περασμένο Οκτώβριο, την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις αρχές του 2017. Είναι ο ίδιος που, με άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, τον περασμένο Νοέμβριο, διαβεβαίωνε πως όλα αυτά θα γίνονταν έγκαιρα.
Δυστυχώς για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας πέτυχε ως ψεύτης, αλλά απέτυχε ως πρωθυπουργό» ήταν το σχόλιο του γραφείου τύπου της Ν.Δ.

Μετά το τέλος της σύσκεψης στην περιφέρεια Κρήτης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιηγήθηκε στην αγορά του Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες ενώ δεν έλειψαν και οι ευχετήριες μαντινάδες από πολίτες. «Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ότι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη» και «Μη ξεχνάς τον τόπο σου και την καταγωγή σου αυριανέ πρωθυπουργέ να το ‘χεις για τιμή σου» ήταν δύο από αυτές που τραγούδησαν πολίτες στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Από τις πρώτες ώρες της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη έχει ενδιαφέρον η αναφορά του στα ζητήματα προσωπικού, όπου υπογράμμισε ότι δεν νοείται κινητικότητα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης» με την επισήμανση περί της καταγραφής των πραγματικών αναγκών των δήμων και της δημιουργίας πρότυπων οργανογραμμάτων.

«Προτεραιότητα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση βλέπει διαφορετικά τα ζητήματα των προσλήψεων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες. Και πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Περί της προώθησης από την κυβέρνηση του συστήματος απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αντίθεση της Ν.Δ. στην έννοια της απλής αναλογικής, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμων. «Με την απλή αναλογική θα καταστούν οι Δήμοι μη κυβερνήσιμοι», υπογράμμισε.