Θεοδωράκης: Βαφτίζουν τα νέα μέτρα «νέο μίγμα πολιτικής»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter σχολίασε:

«Οι μάχες καταλήγουν σε νίκες ή ήττες. Και στην Ελλάδα του Τσίπρα σε… μετονομασίες. Νέο μίγμα πολιτικής θα αποκαλούνται πλέον τα νέα μέτρα».

Ενωση Κεντρώων: Να προσέξει η κυβέρνηση μήπως κλαίει την άλλη εβδομάδα

Από ότι απεδείχθη ζητούνται από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις. Αυτό εζητείτο πάντα, αλλά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν, νομοθετούσαν κάθε φορά για να πάρουμε τη δόση και μετά αδρανούσαν. Τώρα όμως δεν θα μπορούμε να αδρανούμε, υπάρχουν «οι κόφτες και οι υπερ-κόφτες και τα υπερ-ταμεία». Να προσέξει η κυβέρνηση μήπως πανηγυρίζει σήμερα και κλαίει την επόμενη εβδομάδα. Γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν «σπυράκια» με τη λέξη μεταρρυθμίσεις.

Θεοχαρόπουλος: Οι αυταπάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγούν σε επώδυνα μέτρα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολίασε τις αποφάσεις του Eurogroup σημειώνοντας ότι όσο νωρίτερα θα έκλεινε η διαπραγμάτευση τόσο λιγότερα μέτρα θα υπήρχαν για την χώρα.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρει ότι, αν είχε κλείσει εγκαίρως δεν θα υπήρχαν αυτές οι σημερινές απαιτήσεις. Με αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση, και την αβεβαιότητα που έχουμε, κι αν κλείσει η αξιολόγηση, θα κλείσει με απαράδεκτα μέτρα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μόνη της, δεν ακούει κανέναν, φέρνει μια κατάσταση προ αδιεξόδου και όταν φτάσει στο χείλος του γκρεμού ρωτάει »Τι να κάνω, να πέσω;»».
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα, τα οποία είναι προϊόν μιας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης και για αυτό είναι και αδιέξοδα.

ΚΚΕ: Μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού

«Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχθηκε την άμεση νομοθέτηση νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, που θα ισχύσουν μετά το 2018, συν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη β’ αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την έκβαση του Eurogroup.

«Όλα όσα διαρρέει η κυβέρνηση για «μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος» και «αντισταθμιστικά μέτρα», είναι μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, μόνο που δεν πείθει πια κανέναν» προσθέτει το ΚΚΕ.

Η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 21 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα, μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη μαχητική απάντηση στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες» καταλήγει η ανακοίνωση.