από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

Μουζέλης:Κασσανδρική φαντασίωση ότι ο Τσίπρας φτιάχνει αυταρχικό καθεστώς

Επιστολή στα πρώην μέλη της Κίνησης 58
Μουζέλης:Κασσανδρική φαντασίωση ότι ο Τσίπρας φτιάχνει αυταρχικό καθεστώς
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με επιστολή που έστειλε στα πρώην μέλη της Κίνησης των 58 ο Νίκος Μουζέλης εξηγεί για ποιούς λόγους αποφάσισε να συμμετάσχει στην Επιτροπή Διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση. Σε αυτήν ξεκαθαρίζει ότι δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε είναι φανατικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλα τα λάθη που έχει κάνει, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που άρχισε από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο», σημειώνει. Προσθέτει ότι η ιδέα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο να καταστεί μόνιμα το κυρίαρχο κόμμα δημιουργώντας ένα αυταρχικό καθεστώς τύπου Πούτιν ή Ερντογάν είναι «μια ακραία "κασσανδρική" φαντασίωση. Και ακόμα χαρακτηρίζει την Επιτροπή Διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος «μια κίνηση εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος» και θεωρεί καθήκον του τη συμμετοχή του σε αυτή.

Η επιστολή του κ. Μουζέλη έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι,

Επειδή μερικοί από τα μέλη της Κίνησης των 58 αναρωτήθηκαν πώς εγώ, ως μέλος της πρώην κίνησης, δέχτηκα να συμμετέχω στην πρόσφατη δημιουργία από την κυβέρνηση μιας επιτροπής σχετικής με το Σύνταγμα (επιτροπή που αποτελείται από μη νομικούς/συνταγματολόγους) σκέφθηκα πως σας οφείλω μια εξήγηση.

Α) Δεν προσχώρησα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί υποστηρίζουν, αλλά ούτε είμαι φανατικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω εδώ και δεκαετίες σοσιαλδημοκράτης και πιστεύω, αν η Ε.Ε. συνεχίσει την ενοποίηση της (πολιτική και κοινωνική) σε μεταεθνικό/ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ελπίδες αναζωογόνησης (βλ. άρθρο μου στο Βήμα, 9/10/16).

Β) Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλα τα λάθη που έχει κάνει, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που άρχισε από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο. Από αυτή την σκοπιά, η εμμονή του αρχηγού της αντιπολίτευσης για εκλογές εδώ και τώρα δεν συμφέρει ούτε τη χώρα, άλλα ούτε και τον ίδιο. Μέχρι να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση την είσοδο μας στις αγορές, πιστεύω πως πρέπει να στηριχθεί από όλους που δεν επιθυμούν το grexit.

Γ) Πιστεύω επίσης πως η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως η εσφαλμένη ιδέα πως το κόμμα έχει σαν στόχο την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι λάθος. Για παράδειγμα, η ιδέα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο να καταστεί μόνιμα το κυρίαρχο κόμμα δημιουργώντας ένα αυταρχικό καθεστώς τύπου Πούτιν ή Ερντογάν (βλ. άρθρο του καθ. Γιώργου Ιωακειμίδη, Βήμα, 9/10/16) είναι λανθασμένη. Πρόκειται για μια ακραία «κασσανδρική» φαντασίωση. Ο Τσίπρας ούτε το θέλει, ούτε μπορεί να μείνει στην ευρωζωνη αν το επιχειρήσει.

Δ) Όπως έχω υποστηρίξει σε ένα πρόσφατο άρθρο μου (Τα Νέα, 28/5/16), κατά την γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα καταρρεύσει, ούτε θα συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά όπως πολλοί το ελπίζουν. Απεναντίας θα καταστεί μια από τις δυο κυρίαρχες δυνάμεις σε ένα μελλοντικό διπολικό σύστημα (Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ) - σύστημα που θα μοιάζει με το προηγούμενο δίπολο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).

Ε) Τέλος, δύο λόγια για την Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ο,τι και αν έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός δημιουργώντας αυτή την επιτροπή, πρόκειται για μια κίνηση εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος. Πρόκειται για μια επιτροπή που σχεδιάζεται να δώσει τα συμπεράσματά της σε μια δεύτερη επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς/συνταγματολόγους. Αυτή η επιτροπή θα κωδικοποιήσει τα συμπεράσματα της πρώτης και θα τα καταθέσει για συζήτηση στη βουλή. Η ιδέα πως μόνο οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να χειριστούν το θέμα της αναθεώρησης σε μια χώρα όπου η κομματικοκρατία βασιλεύει είναι λάθος. Η ιδέα πως οι εκτός Βουλής, δηλ. οι απλοί πολίτες, δεν έχουν το δικαίωμα μέσω των δήμων και άλλων συλλογικών φορέων να εκφράσουν την γνώμη τους είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Όταν στην προηγούμενη αναθεώρηση του συντάγματος όπου συμμετείχαν πολλοί που εξακολουθούν να είναι βουλευτές σήμερα υποστήριξαν την μη κατάργηση της υπουργικής ασυλίας, ήταν αυτό δημοκρατικό; Και κυρίως όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαιτούσε την άμεση κατάργησή της. Σαν πρόεδρος μιας ΜΚΟ (Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση) που εδώ και δύο δεκαετίες ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με την ελληνική κομματικοκρατία, δηλ. με την ανισορροπία δύναμης μεταξύ κράτους και κοινωνίας, θεωρώ καθήκον μου να δεχτώ την πρόταση για συμμετοχή στην επιτροπή.

Συμπέρασμα: Όλες οι δημοκρατικές αντιπολιτευτικές δυνάμεις πρέπει να ακολουθήσουν μια πιο ισορροπημένη κριτική προς στην κυβέρνηση για να μην δημιουργηθεί η επικίνδυνη εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ένα κόμμα εκτός του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου». Γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγούσε σε ένα διχασμό που θα υπέσκαπτε το με θυσίες αποκτημένο μεταπολιτευτικό δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.

Είναι κρίμα που οι 58 αποφάσισαν να αυτοδιαλυθούν. Σήμερα θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του σημερινού χάσματος μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον παραπέρα εκδημοκρατισμό του πολιτεύματος.

Νίκος ΜουζέληςΠολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (41)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μπορεί ένα νέο Κεντρώο κόμμα να είναι ο ένας πόλος του Πολιτικού συστήματος. | 13/10/2016 15:43
  O λύκος φοράει προβιά αρνιού,χρειάζεται προσοχή. Ο Τσίπρας θα θελήσει να χρησιμοποιήσει προσωπικότητες της Κεντροριστεράς,θα είναι εύκολο να βρεί από τα αζήτητητα. Οι μετριοπαθείς σοσιαλδημοκράτες,οι δημοκράτες του κέντρου,οι ψηφοφόροι του Πασοκ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων πρέπει να πλαισιώσουν ένα καινούργιο κόμμα συλλογικό,φιλωευρωπαικό,χωρίς τις παθογένειες της μεταπολίτευσης. Κυρίως χωρίς τα φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα. Υπάρχουν πολιτικοί που ελέγχουν ισχυρά κομματκά δίκτυα (όπως ο Ν.Ανδρουλάκης,ο Σκανδαλίδης...) Εννοείτε ότι τέτοιου είδους πολιτικοί δεν πρέπει να αφεθούν να συμμετάσχουν σε ένα νέο εγχείρημα'διότι μεταφέρουν παλιές συνήθειες και πρακτικές που θέλουμε να αφήσουμε
  db
  απάντηση10
   
   
  Άρπαξε να φας κι εσύ από το πτώμα Ελλάς! | 12/10/2016 18:07
  Το μεγάλο τελευταίο φαγοπότι! Μετά ισλαμοποιησει!
  Το πτωμα
  απάντηση20
   
   
   
  Όλοι οι ανόητοι βρίσκουν κάτι να ψελίσουν | 12/10/2016 02:32
  Είναι απαράδεκτο κ. Μουζέλη να υποστηρίζετε εσείς κάτι χωρίς τεκμηρίωση. Λέτε ότι : 'κυρίως η εσφαλμένη ιδέα πως το κόμμα έχει σαν στόχο την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι λάθος'. Και τέλος. Πού το στηρίζετε; Τι είσαστε η απόλυτη αυθεντία, ο καθοδηγητής; Σας λέω λοιπόν εγώ ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ για τον απλό λόγο ότι τα στελέχη του σε όλη τους την πολιτική ζωή ένα τέτοιο καθεστώς θαύμασαν, λάτρεψαν και υποστήριξαν. Επίσης οι μέχρι τώρα ενέργειές τους συνάδουν. Κανένας σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυταρχισμός, προπαγάνδα, απόπειρα ελέγχου ΜΜΕ και δικαιοσύνης, διχασμός του λαού
  Ορθολογισμός
  απάντηση214
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΝΤΡΟΠΗ | 11/10/2016 21:41
  Ντροπή σας Κε. Μουζέλη για αυτήν σας την κίνηση! Το μόνο που ενδιαφέρει αυτούς τους ανθρώπους είναι η καρέκλα και η μάσα. Ποια Ευρώπη και ποιο Σύνταγμα; Μιλάμε για την κυβέρνηση που απείλησε την ΕΕ με Grexit και ύστερα μας φόρτωσε με άλλα 30 δις στην πλάτη. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα τους άρεσε πάρα πολύ να κόψουν και να ράψουν το πολίτευμα έτσι όπως τους βολεύει. Σας είχα για πιο σοβαρό.
  ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  απάντηση191
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αλλα αντ' άλλων | 11/10/2016 20:59
  Ο κος Μουζέλης δεν κατάλαβε τίποτα από την κατάργηση των πανεπιστημιακών Συμβουλίων, την επαναφορά των "αιώνιων", την κατά μέτωπο επίθεση στην ιδιωτική εκπαίδευση όλων των μορφών, δεν έχει μιλήσει με κανένα επαγγελματία οποιασδήποτε απασχόλησης για να του πει την οικονομική κατάσταση του, δεν έχει συναντήσει κανένα ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ, δεν έχει περάσει από κανένα δημόσιο νοσοκομείο, γι΄αυτό και μας καλεί να χτίσουμε τη σοσιαλδημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, ο κος Μουζέλης ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου όλοι ασχολούνται με τον Πουλατζά, τον Αλτουσέρ και τον Μίλιμπαντ. Περαστικά και με το καλό να ξυπνήσετε...
  Κ
  απάντηση201
   
   
  επειγόντως: διευκρινίστε τη φράση σας | 11/10/2016 17:19
  "Ο Τσίπρας ούτε το θέλει, ούτε μπορεί να μείνει στην ευρωζωνη αν το επιχειρήσει."
  dde
  απάντηση151
   
   
  καιροσκόπος | 11/10/2016 16:34
  Επειδή αναμφισβήτητα είστε ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος και αντιλαμβάνεστε το τι συμβαίνει και επειδή δηλώνετε σοσιαλδημοκράτης που καμιά σχέση δεν έχει με το ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είστε απλά καιροσκόπος. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει και με κανένα τρόπο δεν απαλλάσσεστε λόγω βλακείας
  ΧΒ
  απάντηση7712
   
   
  Σκοπιανολαγνου το αναγνωσμα. | 11/10/2016 16:18
  Τωρα θα μας φωτισει με τα φωτα της Σκοπιανολαγνειας του.
  Απο Νεα Υορκη με Αγαπη!!!
  απάντηση3514
   
   
  Ή αυτοί ή εμείς | 11/10/2016 16:03
  Αυτό το σύνθημά τους ήδη δείχνει τον αυταρχισμό τους. Αν είναι Κασσανδρική φαντασίωση ότι ο εκλεκτός σας φτιάχνει αυταρχικό καθεστώς, τότε όντως το φτιάχνει. Η Κασσάνδρα φαντασιωνόταν μεν έβγαινε αληθινή δε. Και γιατί πρέπει να στηριχθεί η σημερινή κυβέρνηση μέχρι την έξοδο στις αγορές, όταν αυτό έπρεπε να γίνει στην αρχή της κρίσης και να μην πληρώνουμε τώρα το τρίτο μνημόνιο? Ξέρετε κ.Μουζέλη αυτό που ολημερίς το σκίζανε το βράδυ το ψηφίσαν. Είστε σοσιαλδημοκράτης είπατε? Δεν είναι όμως το Τσιπρολόι.
  gnkg
  απάντηση697
   
   
  Καθοδηγητής | 11/10/2016 15:40
  Κάποιοι πρέπει ακόμη να θυμούνται το αφόρητο μπλα-μπλα του ..καθοδηγητή Μουζέλη από την ΕΡΤ με ...πασαδόρο κάποιον Βασιλόπουλο. Τώρα ,τον ανέσυρε ο Τσίπρας από την επικοινωνιακή αφάνεια και ο άνθρωπος ανταποδίδει ! Τα γεγονότα της τελευταίας διετίας δεν φαίνεται να τον αφορούν.
  st
  απάντηση586
   
   
  Κι ακόμα δε φτάσαμε πάτο! | 11/10/2016 15:33
  Φαντάσου ακόμα τι ξεράσματα μας περιμένουν! Ti κομπίνες! Τι μίζες! Τι αρπαχτές! Τι τσεπώματα! Τι κατάντια!
  Τελευταία φορά αριστερά
  απάντηση514
   
   
  άνευ σχολίως του εν λόγω τυπάκου ! | 11/10/2016 14:56
  όμως ντρέπομαι που ανεχόμαστε εμείς οι Έλληνες αυτούς τους τύπους, αυτήν την κλίκα, αυτό το καρτέλ να μας κυβερνά ! κι εμείς να μην παίρνουμε τις κουτάλες και τα μπαστούνια από το σπίτι μας να τους ξαποστείλουμε ! ! ! ! ! ! ! ! Εσείς κύριοι της Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης κ.α. στις αποφάσεις "αυτών" υπακούετε ? αυτοί γνωρίζουν τι εστί Ελλάς, τι εστί Κράτος, τι εστί Πατρίδα, τι εστί Σύνταγμα, τι εστί ΕΛΛΗΝΑΣ ! ! ! ! ! ! Κάποτε εκτιμώ ότι πρέπει να τους το δείξουμε γιατί ούτε καν το άκουσαν πουθενά στις συναναστροφές τους ..... μάλλον με το κακό στο σημείο που έφθασαν και μας έφθασαν ! ! ! Αλήθεια περιμένει κανείς κάτι καλό από το καρτέλ αυτό ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
  athinais
  απάντηση367
   
   
   
  ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ! | 11/10/2016 14:19
  Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο Μουζέλης: Όταν η "ομάδα" του Εκσυχρονισμού ή της Σοσιαλδημοκρατίας έχουν "σεντερ φορ" (δηλαδή, η φίρμα τους!) σαν τον Μουζέλη, τότε βεβαίως μας χρειάζεται όχι ένας αλλά 2 Τσίπρες και 4 Καμένοι (σοσιαλδημοκράτης κι αυτός?). Για να μας αποτελειώσουν. Σε όλα τα άλλα, άστα να πάνε! είναι τόσο θλιβερά που λυπάμαι και να τα διαβάσω, όταν θυμάμαι ότι αυτός ο άνδρας έλεγε παλιότερα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΑ και είχε εμπνεύσει ελπίδες στον μεσαίο χώρο. Και προς τι όλα αυτά? Για μια καρέκλα δίπλα στον Κιμούλη, τη Δούρου, τον Μίχαλο και άλλους που κανείς δεν ξέρει πως επελέγησαν?
  ΙΔΑΣ
  απάντηση575
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ, ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ, ΚΥΡΙΕ? | 11/10/2016 13:48
  "Η ιδέα πως οι εκτός Βουλής, δηλ. οι απλοί πολίτες, δεν έχουν το δικαίωμα μέσω των δήμων και άλλων συλλογικών φορέων να εκφράσουν την γνώμη τους είναι βαθιά αντιδημοκρατική". ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ: Η ιδέα πως οι εκτός Βουλής, δηλ. οι απλοί πολίτες, είναι οι διάφοροι Κιμούληδες, Μίχαλοι, Αγοραστοί, Δούρε, που τους επιλέγει ο κάθε τυχάρπαστος κ. Παπάς (χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κριτήριο πάρα μόνο με το δίκαιο της πυγμής της Εξουσίας) είναι κάτι περισσότερο από βαθιά αντιδημοκρατική. Ως ακαδημαϊκός, κύριε Μουζέλη, θα έπρεπε να ξέρετε που προσιδιάζει η τακτική αυτή! Στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας πάντως, που λέτε ότι ανήκετε, είναι παντελώς ξένη!
  ΑΚΑΡΝΑΝ
  απάντηση695
   
   
  Κεντροαριστερά | 11/10/2016 13:42
  Μέχρι και αν σχηματιστεί κεντροαριστερά πολλοί θα τρέξουν να προσφέρουν τις<< υπηρεσίες>> τους, στο Τσίπρα.Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό για την κεντροαριστερά ,μάλλον καλό μου φαίνεται.
  MASL
  απάντηση829
   
   
  ΑΧΜ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ 'ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ! | 11/10/2016 13:36
  Προς όλους του φίλους που μου έλεγαν γιατί είμαι τόσο σκεπτικιστής απέναντι στην κίνηση των 58: Η επιστολή του Μουζέλη δεν σας δίνει τη λύση; Καταλαβαίνετε επί πλέον γιατί ο "εκσυγχρονισμός" στην Ελλάδα είναι ένα μουλιασμένο ανέκδοτο; Καταλαβαίνετε ακόμα τι στρατιώτες είχε ο Σημίτης στο "εκσυγχρονιστικό του εγχείρημα" και πήγε εκεί που πήγε? Κύριε Μουζέλη, δεν μας καίγεται καρφί αν είσαι φανατικός ή αντιφανατικός ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά σου! Αλλά και δικαίωμά μας να στέλνουμε στο καλάθι των αχρήστων μια άθλια ανάλυση, ιδίως το σημείο Ε. Δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι το κάνετε για μια άδεια καρέκλα!σκεφτώ ότι το κάνετε για μια άδεια καρέκλα!
  ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
  απάντηση493
   
   
   
  Άλλος ένας καρεκλολιγούρης !!! | 11/10/2016 13:21
  Κύριε Μουζέλη, σε ποια δεδομένα στηρίζετε τη γνώμη σας, ότι " ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα καταρρεύσει, ούτε θα συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά όπως πολλοί το ελπίζουν"; Στο ότι υλοποίησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Δεν αύξησε το χρέος κατά 85 Δις; Δεν έφερε τρίτο και χειρότερο μνημόνιο; Δεν αύξησε τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%; Δεν "εξαφάνισε" τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ; Δεν αύξησε τον ΦΠΑ και τη φορολογία; Δεν έφερε τα Capital Controls, τη Χώρα σε ύφεση, και προκάλεσε ζημιές 85 Δις ευρώ; Δεν ξεπούλησε τις τράπεζες για ένα κομμάτι ψωμί και όλη την δημόσια περιουσία; Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το 12% και στις μεθεπόμενες στο 4%!!! Εσύ για όλα αυτά, έχεις κάτι να μας πεις ; Ντροπή σου!!
  Θ.Δ
  απάντηση682
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο Μουζέλης | 11/10/2016 12:54
  Είναι ότι το δίπολο δεξιά-σοσιαλδημοκρατία ανήκει, δυστυχώς σε άλλες εποχές. Σήμερα το κλουβί με τα θηρία έχει ανοίξει και στο πολιτικό στερέωμα, της Ευρώπης τουλάχιστον, κυκλοφορούν όλα τα ζώα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, απλά γεμίζει ένα πολιτικό κενό, μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει, προς το παρόν κάποιος άλλος να το καταλάβει. Και αυτή πράγματι είναι η μεγαλύτερη χρησιμότητά του. Παλιά είχαμε τον μεσαίο χώρο. Τώρα έχουμε τον αντισυστημικό χώρο. Από εκεί αντλεί ο ΣΥΡΙΖΑ σημαντικά ποσοστά ακόμη και τώρα. Όταν θα υπάρξει κάτι άλλο να προσελκύσει ψηφοφόρους σε αυτόν τον χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει. Δεν θα γίνει ποτέ ΠΑΣΟΚ γιατί απλούστατα το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη ως επιλογή.
  ace145
  απάντηση475
   
   
   | 11/10/2016 12:52
  Πάντως κύριε Μουζέλη μου, ότι πρόκειται για ένα σχήμα τσίρκου, επίζω να συμφωνείτε. Και εσείς συμμετέχετε και βοηθάτε αυτούς που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους, που έδειξαν τον χειρότερο λαϊκισμό για να κουρσέψουν την εξουσία, που δεν έχουν ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο, που ήθελαν να καταλάβουν τα ανάκτορα του Νομισματοκοπείου, που είχαν στις τάξεις τους μια ζωούλα, που έκαιγαν την Αθήνα κάθε λίγο και πολλά άλλα.
  Δικαστής Ντεγιάννης
  απάντηση603
   
-