Στην αντεπίθεση περνάει η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας «επαναλαμβανόμενα φαινόμενα κυβερνητικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς», ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση την στοχοποιεί, κατηγορώντας την ουσιαστικά ότι οργανώνει την συγκέντρωση με αίτημα «παραιτηθείτε».

Με βασική αρχή ότι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών δημιουργούν «σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας», η Ν.Δ. αναμένεται σήμερα να αναδείξει το θέμα με έκτακτη συνέντευξη τύπου, καθώς θεωρεί ότι όλες οι επιθέσεις της κυβέρνησης αποτελούν κεντρική απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα της πολιτικής που ακολουθεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίνει ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση πόλωσης από την πλευρά της κυβέρνησης και γι’ αυτό και έδωσε και εντολή σήμερα να παραχωρήσουν έκτακτη συνέντευξη τύπου στη Βουλή, ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να κλιμακωθεί περαιτέρω η αντιπολιτευτική της δράση και οι καταγγελίες για «κυβερνητικό αυταρχισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά» αποτελούν βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, ιδιαίτερα, όπως λένε από τη Ν.Δ. μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση, του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, κ.α.

Μάλιστα, σήμερα στην έκτακτη συνέντευξη, τα στελέχη της Ν.Δ. αναμένεται να αναφερθούν αναλυτικά σε όλα αυτά τα φαινόμενα που, όπως λένε, ενισχύουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η σημερινή κίνηση ήταν επιβεβλημένη, όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη, διότι παγιώνεται η αυταρχικότητα και καθεστωτική νοοτροπία.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βγάζει αυταρχισμό σε όλα τα επίπεδα» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, προειδοποιώντας ότι «η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει θετικά αποτελέσματα τον οδηγεί στο να διχάσει τους Έλληνες και αυτό εμείς στη ΝΔ δεν θα το επιτρέψουμε».

Κατά τη σημερινή συνέντευξη τα στελέχη της Ν.Δ. θα αναφερθούν σε όλα, ακόμα και στον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή και θα εστιάσουν την κριτική τους στην απουσία υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αφήνοντας και αιχμές στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.