Την επανεμφάνισή του αναμένεται να κάνει το Σάββατο, στο 4o συνέδριο του φιλελεύθερου κόμματος «Δράση», ένα σημαντικό τμήμα του μετώπου του «Ναι» στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Σε μια περίοδο που είχαν πυκνώσει οι πληροφορίες και τα σενάρια για συμπόρευση ή συμμαχία πολλών πολιτικών που στήριξαν το «Ναι», αλλά αρκετές δυνάμεις αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους μετά την διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, το συνέδριο της «Δράσης» αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σύναξη.

Στο συνέδριο της «Δράσης», πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης που τάσσεται υπέρ μιας ευρύτερης, όπως λέει, συμμαχίας με κορμό τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη με βασική ατζέντα τις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση του κράτους και τη μείωση της φορολογίας, θα βρεθούν πρόσωπα για τα οποία έχουν ακουστεί πολλά, αν και οι ίδιοι τα διαψεύδουν, για συμπόρευση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο συνέδριο που θα παραστεί ο Στέφανος Μάνος που ίδρυσε τη «Δράση», παρόντες θα είναι εκτός από τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Χάρης Θεοχάρης, κ.α.

Στο παρασκήνιο φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για συμπόρευση της «Δράσης» με τη Ν.Δ. και είναι ενδεικτικό ότι στο συνέδριο του κόμματος που ηγείται ο κ. Σκυλακάκης, θα συμμετάσχον στις θεματικές συζητήσεις του, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως.

Αν και εκ των συνθηκών αναπροσαρμόζεται η στρατηγική της Ν.Δ. το σχέδιο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού μετώπου με κύριο εκφραστή την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει ισχυρό για την ηγεσία του κόμματος και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τα ανοίγματά του.

Αυτό είχε γίνει και στο συνέδριο του Ποταμιού στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου και θα γίνει και αύριο, ενώ ο ίδιος έχει πολλές φορές ταχθεί υπέρ της συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου. Το ζήτημα όμως είναι πως θα γίνει αυτό και ποιοι θα συμμετέχουν, καθώς πολλοί από τον κεντροαριστερό χώρο, με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις «παγώνουν» μετά και την επικείμενη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, έχουν αρχίσει και κάνουν δεύτερες σκέψεις και έχουν κατά νου πρώτα την κεντροαριστερά και όχι μια συμμαχία με την κεντροδεξιά.