Ευθέως αμφισβήτησε τη μαζικότητα των χθεσινών συγκεντρώσεων ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι εάν το νομοσχέδιο ήταν πράγματι καρμανιόλα, «θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή».

«Είδαμε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τις οργανώσεις, είδαμε και πόσος κόσμος μαζεύτηκε. Η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό δίνει μεγαλύτερη προστασία, καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όσους έχουν μέσο εισόδημα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους από 1.000 ευρώ και κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε του νόμου για το ασφαλιστικό τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζει «τη βιωσιμότητα του συστήματος εξαφανίζοντας την αιτία των ελλειμμάτων, που ήταν η πλήρης αναντιστοιχία εισφορών και παροχών ακριβώς γιατί το παλιό πελατειακό σύστημα, έδινε συνεχώς, όχι παντού αλλά εκεί που ήθελε να δώσει και διατάρασσε όλο το σύστημα».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το αφορολόγητο παραμένει στις 9.100 ευρώ αλλά για όποιον έχει τρία παιδιά και πρόσθεσε ότι αυτός δεν είναι λόγος για να παραιτηθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που πέτυχε ότι καλύτερο γινόταν στη διαπραγμάτευση.