από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 
 

Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων

Οι μυστικές συναντήσεις, οι φιλικές συζητήσεις και το αίτημα «επωφελούς αλληλοϋποστήριξης» - Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει το άσπρο, μαύρο - Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής»
Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική... «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

- «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

- «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

- «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ...».

- «Τι του δώσατε;».

- «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

***
Η ειρωνεία της Ιστορίας
Η συνάντηση του εκδότη με τον ανερχόμενο πολιτικό ηγέτη είχε λάβει χώρα λίγες ημέρες νωρίτερα, το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου 2014. Η 4η Ιουλίου είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δεξιώσεις στις οποίες προσκαλούν τους επιφανείς της πολιτικής, της οικονομίας, του Στρατού, της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης και των Τεχνών. Ηταν μια... μικρή ειρωνεία της Ιστορίας το γεγονός ότι η μυστική συνάντηση έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας αυτής, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Αραγε μπορεί το διαμέρισμα αυτό να είχε ποτέ παγιδευτεί και να παρακολουθούνταν ως... γόνιμη εστία παραγωγής απόρρητων πολιτικών πληροφοριών; Ο εκδότης αναλογίστηκε το ενδεχόμενο, αλλά δεν τον προβλημάτισε. Αλλωστε, όπως διαχρονικά διαβεβαιώνουν πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων που έχουν συναντηθεί μαζί του, ο ίδιος δεν ζητεί ποτέ τίποτα. «Δέχομαι αιτήματα, δεν καταθέτω αιτήματα» απαντούσε απότομα σε όποιον τολμούσε να τον ρωτήσει αν έχει κάποιο συγκεκριμένο αίτημα να μεταφέρει στον εκάστοτε πολιτικό που θα συναντούσε.

Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση του πολιτικού με τον εκδότη. Ηταν η τέταρτη από την αρχή του 2014. Οι άλλες τρεις που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να... στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο «πολιτικό αρραβώνα». Ηταν τρία κρύα απογεύματα, συνήθως μετά τις 6, μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2014. Τρεις συναντήσεις «για να σπάσει ο πάγος», με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και «ανώδυνες» συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι... πατρικές νουθεσίες του εκδότη. Στους λίγους που γνώριζαν τις συναντήσεις αυτές, δήλωναν κατόπιν και οι δύο ενθουσιασμένοι. Παρά τη σημαντική διαφορά ηλικίας, είχε διαμορφωθεί από την πρώτη στιγμή ένα κλίμα αποδοχής, άνεσης και αλληλοκατανόησης. «Είχα ακούσει ότι είναι απότομος και αυστηρός, αλλά η συζήτηση μαζί του με εντυπωσίασε» έλεγε ο πολιτικός στους έμπιστους συνομιλητές του. «Δεν είναι καθόλου ακραίος. Είναι ένας έξυπνος και μετριοπαθής πολιτικός» έλεγε ο εκδότης στους στενούς συνεργάτες του.

***
Το παρ' ολίγον ατύχημα
Η τέταρτη συνάντηση έγινε και αυτή έπειτα από αίτημα του εκδότη. «Θέλω να τον συναντήσω για να συζητήσουμε όσα συμβαίνουν, αλλά αυτή τη φορά θα ήθελα να είμαστε οι δυο μας» ζήτησε ο εκδότης να διαμηνυθεί στον πολιτικό. Ο πολιτικός ασφαλώς δέχθηκε και πρότεινε ως τόπο συνάντησης το φιλικό διαμέρισμα. «Η πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα διαθέτει υπόγειο γκαράζ. Το αυτοκίνητο του εκδότη θα κατέβει στο υπόγειο γκαράζ και ο εκδότης θα ανέβει με το ασανσέρ στον όροφο του διαμερίσματος» ήταν η ευγενική παράκληση του πολιτικού. «Ετσι δεν θα αναγκαστεί να παρκάρει στον δρόμο και δεν θα τον δει κανείς». Στη μία το μεσημέρι ακριβώς η θωρακισμένη λιμουζίνα του εκδότη έφθασε στη συμφωνημένη διεύθυνση και οι φρουροί του πολιτικού, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο διαμέρισμα, έσπευσαν να ανοίξουν την αυτόματη πόρτα του γκαράζ. Εκείνη τη στιγμή όμως ο επικεφαλής της ασφαλείας του εκδότη που βρισκόταν μέσα στη λιμουζίνα μαζί με τον εκδότη, μόλις είδε την πόρτα του γκαράζ να ανοίγει, διέταξε αμέσως τον οδηγό να σταματήσει. «Δεν είναι ράμπα γκαράζ, είναι ασανσέρ αυτοκινήτων» είπε. «Αυτά τα ασανσέρ αντέχουν αυτοκίνητα μέχρι δύο τόνων. Η λιμουζίνα είναι θωρακισμένη και ζυγίζει πεντέμισι τόνους. Αν μπούμε θα εγκλωβιστούμε στο ασανσέρ». Και έτσι το αυτοκίνητο δεν προχώρησε. Σταμάτησε στην πιλοτή. «Αν μπαίναμε θα παγιδευόμασταν και θα χρειάζονταν δύο μέρες για να μας απεγκλωβίσουν» είπε ο επικεφαλής της ασφαλείας του εκδότη που μόλις είχε αποτρέψει ένα απροσδόκητο και ατυχέστατο περιστατικό, που αν γινόταν θα... έμενε στην Ιστορία.

Η μυστική οδηγία του πολιτικού έπρεπε αναγκαστικά να παραβιαστεί. Αλλωστε ο δρόμος, παρά τη γειτνίασή του με την αμερικανική πρεσβεία και ορισμένα σημαίνοντα δημόσια κτίρια, ήταν σχεδόν άδειος εκείνη την ώρα. Μόνο τρεις εργάτες μαστόρευαν σε ένα κτίσμα λίγα μέτρα διαγώνια απέναντι, αλλά μάλλον δεν είχαν δώσει σημασία (ή έτσι άφηναν να φαίνεται...) στην κινητικότητα και στους λίγους αστυνομικούς με πολιτικά που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν συνοδεύσει τον πολιτικό και στέκονταν στον δρόμο με τα ακουστικά τους στα αφτιά. Ο ιστορικός εκδότης, που φορούσε πουκάμισο με λεπτή κόκκινη ρίγα, τιράντες, κόκκινη γραβάτα και μπλε κοστούμι, κατέβηκε, περπάτησε με γρήγορα βήματα προς την γκρίζα μεταλλική είσοδο, την οποία ξεκλείδωσε ένας φρουρός του πολιτικού. Κατευθύνθηκαν στο ασανσέρ και πάτησαν το κουμπί του πρώτου ορόφου. Βγήκαν σε έναν σκοτεινό διάδρομο. Ο φρουρός χτύπησε ένα κουδούνι χωρίς όνομα δίπλα σε μια γκρίζα πόρτα. Ο πολιτικός άνοιξε την πόρτα ο ίδιος. «Καλώς ήλθατε». Ηταν ευδιάθετος, ευγενικός και φιλόξενος, όπως πάντα. Φορούσε λευκό πουκάμισο και μπλε κοστούμι. Δεν ήταν όμως μόνος του στο μικρό αυτό ευήλιο διαμέρισμα με τους φρεσκοβαμμένους γκρίζους και βαθυπράσινους τοίχους, την καλαίσθητη διακόσμηση και τα όμορφα έπιπλα σε απλή σχεδίαση. Μετά την εγκάρδια και ζεστή χειραψία, οδήγησε τον επισκέπτη προς το μικρό σαλόνι. Αλλά ο εκδότης κοντοστάθηκε για λίγο γιατί παρατήρησε μια γάτα. Μια γάτα των Ιμαλαΐων, με μακρύ εντυπωσιακό τρίχωμα, ελαφρώς εύσωμη, με μάτια γαλάζια, αυστηρή και μεγαλοπρεπής. Καθόταν επάνω σε ένα ευμέγεθες μαξιλάρι και παρατηρούσε έντονα τον εκδότη χωρίς να κουνηθεί από τη θέση της. «Ανήκει στη φίλη μου που έχει αυτό το σπίτι» εξήγησε ο πολιτικός χαμογελώντας. «Θέλετε έναν εσπρέσο;» ρώτησε. «Θα τον φτιάξω ο ίδιος γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σπίτι».

Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ο πολιτικός και ο εκδότης απολάμβαναν τον καφέ τους στο μικρό και όμορφο καθιστικό, και άρχισαν να μιλούν σχεδόν σαν να ήταν πατέρας και γιος, που είχαν χαθεί για χρόνια και «ανακάλυψαν» τυχαία ο ένας τον άλλον. «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης. «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός. Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της... γνώριμης ακινησίας. Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του. Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.

Οσα άκουσε ο «μάρτυρας»
Ο μοναδικός μάρτυρας της συνομιλίας ήταν αυτή η γάτα των Ιμαλαΐων, η οποία μάλιστα μετέδιδε μια αίσθηση «κυριότητος του χώρου». Αυτή μόνο είχε το προνόμιο να ακούσει το αίτημα του πολιτικού προς τον εκδότη για μια... σχέση αποκλειστικότητας, για μια σταθερότερη σχέση επωφελούς αλληλοϋποστήριξης. Στο μυαλό αυτής της σπάνιας γάτας καταγράφηκε με μορφή ανεξιχνίαστου κώδικα ένα εξίσου σπάνιο ιστορικό στιγμιότυπο. Μια γάτα σιωπηλή που έδειχνε αφοσιωμένη σε μια φιλική συζήτηση δύο ανθρώπων περί πολιτικής και ισχύος, μια λευκή γάτα μακρύτριχη που τα έντονα γαλανά μάτια της όπως εξείχαν σχεδόν μέσα από το σκουρόχρωμο τρίχωμα του προσώπου της, την έκαναν να μοιάζει αυστηρή και αινιγματική. Οπως αινιγματικές θα αποδεικνύονταν πολλές από τις πτυχές και τις ανατροπές της Ιστορίας αυτής της πολύπαθης χώρας που έμελλε να ακολουθήσουν... 

Τι απαντά το Μαξίμου


Το Μέγαρο μαξίμου εξέδωσε  ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία κάνει το άσπρο μαύρο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 

«Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα» 

Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό.

Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής»

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής» στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να  τον πληροφορηθούν». 

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδράσεις κομμάτων για τις κρυφές συναντήσεις Τσίπρα με εκδότη 
 
 
σχόλια (76)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  γάτα | 01/03/2016 22:06
  Δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι άσπρη ή μαύρη, αρκεί να πιάνει ποντίκια. Ντενγκ Σιάο-Πινγκ, 1904-1997, Κινέζος ηγέτης
  Ανώνυμος / η
  απάντηση52
   
   
  Γατα | 01/03/2016 03:13
  Της γάτας δεν της δώσαν τίποτα, κάνα μπισκοτάκι, κανά γαλατάκι, για να μην ζηλεύει...?
  clain
  απάντηση103
   
   
  Για το καλό μας | 01/03/2016 02:00
  Φλεβάρης θα ήτανε… Ο εκδότης καθόταν στον μεγάλο δερμάτινο καναπέ στο σαλόνι του νεοκλασικού του. Καθισμένος αναπαυτικά, χωμένος ανάμεσα σε απαλά χοντρά μαξιλάρια κοιτούσε τα κούτσουρα στο τζάκι που γίνονταν στάχτη τυλιγμένα από τις φλόγες. ‘’Έτσι περνά και χάνεται η ζωή, έτσι σαν αρχαία πόλη ένδοξη που την πυρπόλησαν’’, σκέφτηκε με το πρόσωπο τρεμοφώτιστο. Αισθανόταν το σαρκίο του να χάνεται μέσα στη βαριά διακόσμηση του δωματίου, μέσα στα βιβλία και τους πίνακες. Λίγο ουίσκι και ξηροκάρπι η συντροφιά του απόψε. Βυθισμένος στις σκέψεις έχωσε τα χέρια του βαθιά στις τσέπες της ρόμπας. ‘’Υπήρξα και εγώ σε τούτο τον τόπο’’, σκέφτηκε, με μια αίσθηση πληρότητας, μέσα στην ασφάλεια που προσφέρει ο υψωμένος μαντρότοιχος του σπιτιού του, κάπου εκεί στα μακρινά Βόρεια Προάστεια της πόλης... Τι πρόσφερε στον τόπο άραγε αυτός της ελίτ του Έθνους ο Μέγας;. Ο του πνεύματος Αρχηγός;. Τότε ήρθαν στο μυαλό του εκδότη, του άλλοτε σε ρόλο διδασκάλου επί 40 και πλέον έτη σε χώρα άμοιρή και τω πνεύματι φτωχή, με τα πολλά τα έντυπα και τα λοιπά της κοινή γνώμης διαμορφωτής, τα λόγια του ποιητή. ‘’Περιμένοντας τους Bαρβάρους’’. Άλλωστε τούτο το ποίημα περιέγραφε ακριβώς την κατάσταση στη οποία είχε περιέλθει ο ίδιος και η χώρα ολόκληρη. Ο εκδότης ήπιε μια γουλιά από το ποτήρι και άφησε να τον παρασύρει το ποίημα. Σάμπως ήταν ποτέ δυνατόν να ευθυνόταν για τη πνευματική και ηθική παρακμή ενός ολόκληρου Έθνους;. Άμοιρος ευθυνών(sic)… ήσυχος με τη συνείδησή του, ροχάλιζε τώρα… φορώντας τις ζεστές παντούφλες του… Αυτός που είχε μιλήσει με τόσους και τόσους ηγέτες…
  Ανώνυμος / η
  απάντηση192
   
   
  Αραβική παροιμία | 01/03/2016 01:14
  Όταν δυο κλέφτες μαλώνουν, τα κλεμμένα φανερώνονται.
  D.
  απάντηση132
   
   
  ANIKANOTHS | 29/02/2016 21:46
  H SYNATHSH HTAN METAKSY ALEKSH KAI DHMOSIOGRAFOY?? SIGOYRA NAI ALLA H GATA PIA HTAN?? MHPOS H ZOHTSA?? SIGOYRA HTAN O GATOS BAROYFAKHS, NOMIZO TETOIA ANIKANOTHTA DEN YPHRXE POTE STHN ELLADA
  andreas
  απάντηση44
   
   
  Η ξεφτίλα της αριστεράς | 29/02/2016 21:08
  Πασοκάκια και τα δυο έ. Κάνουν και τους αριστερούς παναθεμάτους.Ξύπνα Ελληνικέ λαέ.Υπάρχει και η αλήθεια.Μη τρως παραμύθια.
  andreas παπανδρέου
  απάντηση65
   
   
  Ο ψεύτης είναι ένας, | 29/02/2016 20:08
  ο Τσίπρας, αυτός έχει πει με ευκολία και χωρίς την παραμικρή τύψη, τόσα ψέμματα μέχρι τώρα που οτιδήποτε να πει οποιοσδήποτε άλλος σε αντίθεση με τον Τσίπρα, θα πιστέψω τον άλλο και αυτά που λέει.
  stefan_g
  απάντηση114
   
   
  ερασυτεχνες | 29/02/2016 17:31
  το ασπρο μαυρο; αλιμονο μας οι ανθρωποι ειναι ερασυτεχνες.Καμαρωνει ο Τριπρας επειδη εγινε στα 40 του πρωθυπουργος. Τι συμαντικο ειχει κανει μεχρι τοτε; ΦΟβαμαι για τα εγγονια μου .τι ζωη θα ζησουν με αυτους τους πειραματιστες
  KIKH
  απάντηση7023
   
   
  Γριφοι | 29/02/2016 17:18
  Μια γύφτισσα ψάχνει στο δρόμο για αποτσίγαρα. Κάθε επτά αποτσίγαρα που μαζεύει τα κάνει ένα τσιγάρο. Αν βρήκε 49 αποτσίγαρα. Πόσα τσιγάρα θα καπνίσει; Οποιος το βρει ξερει ποια ειναι η γατα,αλλωστε τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια?Παντως για να σας διευκολυ νω Γιαννα την λενε.!!!!
  yiannis
  απάντηση5211
   
   
   
  OTI NANE !!!!!! | 29/02/2016 16:57
  Afou i synomilia egine metaxi ton 2 kai kanenas allos den itan ekei, eseis apo pou akrivos mathate akrivos ti legane kai ta grafete edo?? H gata sas ta ipe? Ti gata kai tin akrivis ekfrasi tis kai oles tis leptomeries gia aftin pou tis kserete?? Mono an mporite na apadisete se afta kai na dimosiefsete tis apadisis sas, yparxei istoria! Allios einai ola paramithakia pou grafete gia na poulate sta vlaxakia kai stous papoudes pou diavazoun tin efimerida sas!!!!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2629
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πιο ηλίθιος πεθαίνεις | 29/02/2016 16:00
  "επωφελής αλληλοϋποστήριξη"....ποιος ξέρει τί φροντιστήριο έπεσε στο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεσει το ζωντόβολο να τα πει όλα αυτά.
  Κ.Λ.
  απάντηση6414
   
   
  Αν η παραπάνω ιστορία | 29/02/2016 14:34
  αφήνει υπαινιγμούς για τον όψιμο πολιτικό, για ποιο λόγο πρέπει να μαθαίνουμε τα περί μιας μυστικής συνάντησης στην οποία δεν παρευρέθη τρίτος άνθρωπος; Βέβαια, για καλό και για κακό ρωτήστε και τον κύριο Βαρουφάκη! Γάτος γαρ...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση504
   
   
  Νιάρρρρρρρρ | 29/02/2016 14:17
  Πολύ αριστερός πανάθεμά τον είναι ο Τσίπρας, και ιδεολόγος και ηθικός, φτου, φτου μην το ματιάσουμε το παληκάρι , ποιό αριστερός βέβαια από αυτόν πεθαίνεις. Και γιατί παρακαλώ έκανε τόσα ραντεβού με την διαπλοκή? Δεν χρειάζεται να πάρουμε απάντηση, την έχει δώσει η Ζωή πριν λίγο διάστημα... ο Τσίπρας θέλει να στεφθεί αρχιιερέας ...... της διαπλοκής. Σωστόν, διότι ως γνωστόν η διαπλοκή διθέτει και το χρήμα και τι να την κάνεις την εξουσία αν δεν έχεις χρήμα. Η Εξουσία φεύγει το χρήμα μένει...... Του την έστησαν μιά χαρά του Τσιπράκου και στην πρώτη φορά αριστερά τώρα να τους δω πως θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια προς τα πίσω ..Και κάτι άσχετο... την οικονομία την σκέφτηκε κανείς?
  Rabelais
  απάντηση8210
   
   
  Τι δουλειά | 29/02/2016 13:50
  είχε ο Τσίπρας να συναντήσει τον Ψυχάρη 4 φορές μυστικά!!!! Ο μέγας πολέμιος της διαπλοκής!!!!! Τόσο παραμύθι από αυτό τον άνθρωπο!
  nemesis
  απάντηση10012
   
   
  Ρε μπας και η --- γάτα των Ιμαλαΐων ήτανε γάτος κολοπετσομένος που ... | 29/02/2016 13:40
  τον λένε Φλαμπουράρη ;
  Ο προβληματιζόμενος.
  απάντηση4310
   
   
   
  Απορία | 29/02/2016 13:37
  Όπως μας λέτε η συνάντηση της 4ης Ιουλίου 2014 ήταν η τέταρτη από τις αρχές του 2014. Και η απορία είναι: Γιατί ο 'Ιστορικός' και υποθέτω έντιμος εκδότης δε μας αφηγήθηκε την ιστορία πριν από τις εκλογές του 2015 και το κάνει τώρα. Μήπως γιατί μέχρι τώρα είχε την ελπίδα ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην συνάντηση από τον Ηγέτη θα γινόταν πραγματικότητα; Γιατί η άσπρη γάτα μας τα λέει όλα γκρίζα και κάνει την πάπια?
  Μίβις
  απάντηση7012
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κάποιος έχει το πάνω χέρι | 29/02/2016 12:25
  Φανταστείτε μια γάτα που φορούσε ένα "αθώο" περιλαίμιο στο οποίο κρυβόταν ένας μικροσκοπικός κοριός.. Οι Ισραηλινοί είχαν διδάξει κάτι τέτοια ωραία στην κυρία Κατεχάκη παλαιότερα. Υποθέτω πως η ασφάλεια του Πρωθυπουργού θα είχε φροντίσει να λάβει μέτρα, να ελέγξει και να "εξασφαλίσει" την οικία, η οποία ήταν επιλογή του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού. Επίσης, επειδή όλα θα ήταν στο μιλητό, μάλλον θα υπήρχε μέριμνα ώστε να προστατευθεί το κύρος του Πρωθυπουργού πριν λάβει χώρα η συνάντηση με τον εκδότη..
  NK
  απάντηση602
   
   
  Η γάτα ήταν...... | 29/02/2016 12:04
  ταριχευμένη, και στα σωθικά της υπήρχαν μικρόφωνα και κάμερες, απ' όπου άκουγαν η πρεσβεία των Αθηνών, η ΜΙ6, Μοσάντ, Βερολίνο και λοιποί. Οι υπηρεσίες κρατάνε τους πάντες στο χέρι και αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία.Στην προκειμένη περίπτωση και μέχρι το καλοκαίρι ο Αλέξης θα έχει φύγει με το "πακετο του". Και αυτό διότι δεν μπορεί να παράξει οικονομία.Ο Ψυχάρης παράγει οικονομία με οποιοδήποτε τρόπο.
  below average intelligence
  απάντηση5018
   
   
  Τα άτιμα τα “.wav” που ρίχνουν κυβερνήσεις... | 29/02/2016 11:19
  Είναι πολλά τα αρχεία με κατάληξη: “.wav” που μαζεύτηκαν... Φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα να κυκλοφορήσουν τα wav του Βαρουφάκη, της ζωίτσας, της γάτας των Ιμαλαΐων και πάει λέγοντας... Επί τη ευκαιρία, -τώρα που γυρίζει- ίσως να μην ήταν κι άσχημα να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή και τα wav των συνομιλιών που περιέχουν και τη φωνή του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να πέσει λίγο περισσότερο φως στις αιτίες της αλλαγής του ονόματός του από Γιώργος σε «γιωργάκης»... Αλλά, αυτά ειδικά τα wav, έχουν μάλλον ήδη σβηστεί με τη μέθοδο “Shift Delete” (και θα παραμείνουν “Permanently Deleted files”…)
  πειραχτήρι
  απάντηση657
   
-