από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Νταβός

Σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητά το ΔΝΤ
Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Νταβός
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μιάμιση ώρα κράτησε η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επέμεινε σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα του ελληνικού χρέους ενώ η κυρία Λαγκάρντ τόνισε ότι δεν είναι στόχος του Ταμείου η καθυστέρηση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο χρόνος αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και συνολικά του ελληνικού προγράμματος, διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός,στη γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πλευρά, συμφωνήθηκε ότι οι καθυστερήσεις δεν αποτελούν στόχο καμιάς από τις δύο πλευρές. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρχει απ’ ευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ προκειμένου η κάθε πλευρά να έχει σαφή αντίληψη για τις θέσεις της άλλης.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κυρία Λαγκάρντ σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για λίστες καταθετών στο εξωτερικό.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει σε ετοιμότητα να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση όμως να υπάρξει «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, ανακοίνωσε το ΔΝΤ μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης. Το Ταμείο στέκεται και στην ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων με ιδιαίτερη αναφορά στο ασφαλιστικό.

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι «το ΔΝΤ παραμένει σε ετοιμότητα να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειες επίτευξης δυναμικής ανάπτυξης και βιώσιμων δημοσίων οικονομικών μέσω ενός αξιόπιστου και περιεκτικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.

«Ένα τέτοιο πρόγραμμα προϋποθέτει ισχυρές οικονομικές πολιτικές, κυρίως μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, όπως επίσης και σημαντική ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, για να εξασφαλιστεί ότι αυτό βρίσκεται σε βιώσιμη, καθοδική τροχιά», προσθέτει το ΔΝΤ.


Η συνάντηση  με τον Λιού


Νωρίτερα ο ελληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου στο περιθώριο των εργασιών του Νταβός.

Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει στον Τζακ Λιού το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, καθώς και τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά δεδομένα της οικονομίας.

Επίσης, συζητήθηκε η σταθερή θέση των ΗΠΑ υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός μετά τη συζήτηση σε πάνελ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους πρωθυπουργούς της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε αλλά και το τετ α τετ με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου θα συναντηθεί στις 17:00-17:30 με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε και αναμένεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή και ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Ακίντζι, Μπαν Γκι Μουν

Το Κυπριακό θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην ατζέντα έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

Είναι πιθανό ο κ. Τσίπρας να έχει και άλλες συναντήσεις καθώς το πλήρες πρόγραμμα βρίσκονταν μέχρι την Τρίτη το βράδυ στην τελική φάση διαμόρφωσής του.

Στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους, εκτός άλλων, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και το θέμα της επικείμενης αξιολόγησής του.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, Τετάρτη και Πέμπτη, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα: η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
    

 
     Πέμπτη, 21/01/16

    
19:45-10:15: Συμμετοχή σε προπαρασκευαστική συνάντηση για το Panel - The future of Europe - Davos-Klosters, Congress Centre, Congress Hall.
     10:15-11:15: Συμμετοχή σε Panel - The future of Europe - Davos-Klosters, Congress Centre, Congress Hall.
     14:45-15:15: Διμερής συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew, Davos-Klosters, Davos-Klosters, Congress Centre, Table in PF Lounge 2.
     17:00-17:30: Διμερής συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, - Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral ME 26.
     19:00-19:30: Διμερής συνάντηση με τον Chairman του Libra Ηoldings Ltd, George Logothetis - Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral IN 20.
     20:00-20:30: Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Aναστασιάδη.
 
     Παρασκευή, 22/01/16

    
09:45-10:15: Διμερής συνάντηση  με τον κ. Mario Draghi, European Central Bank - Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral ME 25.
     11:15-11:45: Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko - Davos-Klosters, Congress Centre, Table in PF Lounge 1.
     12:00-12:30: Διμερής συνάντηση με τον Global Chairman of Bloomberg, Mr. Grauer.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Θα καταπλήξουμε το 2016 την παγκόσμια οικονομική κοινότητα 
Νταβός - Σόιμπλε προς Τσίπρα και ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα: «Είναι η εφαρμογή ανόητοι...» 
«Φιλικές» προειδοποιήσεις Μοσκοβισί σε Τσίπρα για την αξιολόγηση 
Στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο συμφώνησαν Τσίπρας-Ντράγκι στο Νταβός  
 
 
σχόλια (14)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  A ρε πασοκονεοδημοκρατουλια... | 22/01/2016 22:24
  ..σας τέλειωσαν τα παιδια των δοσιλόγων και οι αποστάτες και αρχίσατε να ψηφιζατε τωρα τα παιδια αυτών για αρχηγους και πήρατε τα πάνω σας. Καλά μαθετε πρώτα να κάνετε εκλογές,πληρώστε τα δικά σας χρέη και αφήστε να πληρώσουμε αυτα που μας φορτώσατε μονοι μας.Καικατι ακόμα.Γραψτε και κανένα σχόλιο που να μοιαζει αυθορμητο
  Κ.Π.
  απάντηση00
   
   
   
  Απάντηση σε Ι.Κάλφας με αγάπη | 22/01/2016 10:32
  Τα ανερμάτιστα και εξωπραγματικά που αναφέρετε, ότι τάχα συμβαίνουν στην Ελλάδα, είναι οφθαλμοφανέστα αποτέλεσμα του τυφλού σας μίσους απέναντι στον Τσίπρα, γεγονός που σας εκθέτει και δεν οδηγεί πουθενά.
  Πολίτης
  απάντηση411
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  STUPID | 22/01/2016 10:15
  O ALEKSHS AKOYSE TO "STUPID" ALLA DEN ENOXLH8HKE DIOTI ISOS AIS8ANETAI KAT'AYTO TON TROPO, KOROHDEPSE OLH THN ELLADA, KAI DYSTIXOS TON PISTEPSAN, ALLA DEN KATALABE OTI DEN MPORH NA KOROHDEYH TOYS EYROPAIOYS DIOTI DEN EINAI ELLHNES , ENOO SAN AYTOYS POY TON PSIFHSAN
  andreas
  απάντηση73
   
   
  ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ.... | 22/01/2016 09:12
  Ελαφρυνση χρεους ζητα η Λαγκαρτ με χρηματα της ΕΕ και οχι του ΔΝΤ. Ετσι γινομαι και εγω ανοιχτοχερης...
  pg
  απάντηση102
   
   
  Ο Ηλίθιος | 22/01/2016 07:53
  Ο κ. Σόιμπλε αποκάλεσε τον Τσίπρα ηλίθιο στο Νταβός αυτές η φράσης από του ετέρους μας είναι αναμενόμενες όταν ακούνε τον Τσίπρα να συνεχίζει την ψευτιά λέγοντας ανοησίες .»Η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα. « Κραυγάζει ο Κ. Τσίπρας υποτιμώντας τους ακροατές του. Δεν είναι δυνατών αυτές η γελοιότητες να συνεχίζοντα από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Αυτός ο άνθρωπος η τρελός είναι η νιάνιαρως μωρός που χρειάζεται υποστήριξη νοημοσύνης . Δεν ξέρω ποιον νομίζει που κοροϊδεύει Κορόιδεψε τους Έλληνες και από κουκουλοφόρος έγινε Πρωθυπουργός, αλλά η μπογιά του ψέματος δεν περνά στους Ευρωπαίους που έχουν επίγνωση της πραγματικότητες. Μια Ελλάδα με άδεια ταμεία εδώ και τέσσερα χρόνια δεν πληρώνει συντάξεις στους νέο-συνταξιούχους ,μια Ελλάδα καταχρεωμένη. μια Ελλάδα με κλειστές τράπεζες . μια Ελλάδα που καθημερινός ζητιανεύει, μια Ελλάδα που ο λαός της βρίσκετε καθημερινός στους δρόμους και λιμοκτονεί, μια Ελλάδα που τώρα βολεύει από τα κρατικά ταμεία τα κόκκινα παιδιά. μια Ελλάδα που δεν λειτουργεί τίποτε, μια Ελλάδα που μόλις πατήσει το πόδι του ένας επενδυτής τον ζητούν προκαταβολικά φόρους 100% και τον αλλάζουν τα φώτα ξεπατώνοντας του στο χορό με τους ζουρνάδες και τα νταβούλια του Τσίπρα. Αυτή η Ελλάδα θα κατάπληξη την παγκόσμια οικονομική κοινότητα το έτος 2016. Αν υπάρχει ένας θεός ας βοηθήσει τους Έλληνες που τον ψήφισαν.
  Ι.Κάλφας με αγάπη
  απάντηση104
   
   
  Ἀφιέρωση στοὺς εὐρισκόμενους στὸ ΝΤΑΒΟ. Παγκόσμια Οικονομικὴ Συνέλευση, Φόρουμ. 220116. Dedicated to situated in Davos. World Economic Forum. 220116. | 22/01/2016 01:57
  Ἀφιέρωση στοὺς εὐρισκόμενους στὸ ΝΤΑΒΟ. Παγκόσμια Οικονομικὴ Συνέλευση, Φόρουμ. 220116. Dedicated to situated in Davos. World Economic Forum. 220116. http://gg2nd-press.blogspot.com/2016/01/220116-dedicated-to-situated-in-davos.html . Ἐπαναλαμβανόμενους συνόδους κορυφῆς, (κανονικούς καὶ ἐκτάκτους), ἄλλες συγκεντρώσεις στὴν ΕΕ καὶ ΟΗΕ, καὶ τώρα, καὶ μία ἐτήσια, Παγκόσμια Οικονομικὴ Συνέλευση, Φόρουμ. 220116. http://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2016 .
  Ἴβαν Γιόκιτς
  απάντηση11
   
   
  Το Βήμα ή το "βήμα" | 22/01/2016 01:04
  Για τους Τούρκους που δολοφονούν αμάχους στη ν.α. Τουρκία θα γράψετε τίποτα ?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση52
   
   
   
  Ο Τσίπρας μάχεται . | 22/01/2016 00:11
  Ο Τσίπρας όπως διαπιστώνει κάθε λογικός άνθρωπος ,δίνει την μάχη των μαχών για μείωση του Χρέους της Χώρας ,γεγονός που θα συντελέσει στην αντιστροφή της φθίνουσας πορείας της Οικονομίας (που ξεκίνησε από το 2010 ) προκειμένου να εισέλθουμε στην πολυπόθητη Ανάπτυξη. Αυτό είναι το κύριο, το βασικό και θα είναι εγκληματικό αν το εγχώριο Κατεστημένο και αυτοί που το εκφράζουν(κυρίως η Ν.Δ.) υπονομεύσουν την Εθνική αυτή προσπάθεια και δεν σπεύσουν να στηρίξουν ΄΄με χέρια και πόδια΄΄ και για άλλα θέματα ας αναπτύξουν την αντιπολιτευτική τους δυναμική.
  Πολίτης
  απάντηση413
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ελάφρυνση χρέους | 21/01/2016 23:30
  Πρώτη φορά πάντως με αυτήν την κυβέρνηση ακούσαμε από το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους.Να τα λέμε αυτά.
  Ζωή
  απάντηση28
   
   
  Tι ελπίζε άραγε με το γλαρό μάτι;;; | 21/01/2016 23:00
  Our boy toy!
  Φτύνω ξερνάω
  απάντηση83
   
   
  Σαν ζιγκολό μας βγήκε ο Π!!! | 21/01/2016 22:58
  Με τα γλυκουλά χαμόγελα και το γλαρό μάτι! Αλλά να μείνει εκεί στην καρέκλα του ως το τέλος για να τελειώσουμε εντελώς με την παλαβή αριστερά!
  Το χαζοχαρούμενο μας
  απάντηση114
   
   
  Σε βλεπω ετσι ρε Αλεκουτσο και θυμηθικα... | 21/01/2016 21:48
  ...ο Καραγκιοζης γιατρος... που πηγε να γιατρεψη την Βεζυροπουλα.Την χαιδεμενη των Τραπεζιτων!!! Αλλα εδω εσυ πηγες να δωρησης και αλλο Ελλαδα. Και ας στηβετε σαν λεμονι τον Ελληνα και μετα τον πετατε στον καλαθο των αχριστων με τους αχρηστους που σε περιτριγυριζουν και σε χειροκροτουν ακομα και στης αηδιες σαν τον Κατσαμπροκο. Πλοχολα μπαμπακο πλοχολα.....
  A.M...
  απάντηση83
   
-