Το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού θέτει η ΝΔ που φέρεται νακλίνει στην ψήφιςη των μέτρωνπου απορρέουν από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, αν και οριστική απόφαση ακόμαδεν ελήφθη.

Κατά την διευρυμένη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον μεταβατικό πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έγινε εκτενής συζήτηση για τη συμφωνία και αποφασίστηκε ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει και στην ώρα τους.

Στη συνεδρίαση καταγράφηκαν ενστάσεις και διαφωνίες για πολλά μέτρα της συμφωνίας, αλλά η όποια απόφαση για την τελική στάση της ΝΔ θα ληφθεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Η συμφωνία αποτελεί ιδιοκτησία του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου» είναι μια από τις πιο κυρίαρχες εκτιμήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου διατυπώνονται και φωνές για καταψήφιση κυρίως από νέους βουλευτές.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ΚΟ, η οποία πιθανότατα θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη και σε κάθε περίπτωση, αφού έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό την παραδοχή ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές γιατη χώρα, το συμπέρασμα του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ότι επελέγημια επώδυνη συμφωνία πολύ χειρότερη από ότι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή.

Παράλληλα, στο Πολιτικό Συμβούλιο ειπώθηκε ότι τοτι συνέβη το τελευταίο εξάμηνο και τι ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι, αλλά τώρα,προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, να αρχίζει να αποκαθόσταται η αξιοπιστία της χώρα και η πολιτική σταθερότητα.

«Γιατί όλα αυτά υπονομεύτηκαν το προηγούμενο εξάμηνο. Είναι η ώρα να αρχίσουκε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθωνουμε τις ζημιές» συμφωνήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο και επισημάνθηκε ότι η ΝΔως βασικός πυλώνας του ευρωπαικού προσανατολισμού της χώρας, ως δύναμηαλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής συνέβαλε ουσιαστικά με τηνστάση της στην προσπάθεια παραμονης της χώραςστην Ευρώπηκαι στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα και τον ελληνικό λαό.