Η επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας και όχι η ρήξη με την Ευρώπη αποτελούν τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον φοβούνται «σαμποτάζ» στη διαπραγμάτευση τα τελευταία 24ωρα.

Όπως αναφέρουν τα Νέα επικαλούμενα κύκλους του Μαξίμου, η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί τη ρήξη και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ωστόσο, αγωνιούν μήπως «κάτι στραβώσει» τα τελευταία 24ωρα στη διαπραγμάτευση ή μήπως κάποιοι ευρωπαϊκοί κύκλοι επιχειρήσουν να βάλουν προσκόμματα στη συμφωνία, αποσκοπώντας σε ένα Grexit και στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για μία πολιτική μάχη που δίνεται πια και επισημαίνουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής άνοιξαν τα χαρτιά όλων των πλευρών.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει βιώσιμη συμφωνία και ότι δεν τίθεται θέμα δραχμής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δραχμής. «Είναι προπαγάνδα» είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει βιώσιμη συμφωνία.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι οι αποφάσεις είναι δύσκολες και ότι το πρόγραμμα που βρίσκεται υπό συζήτηση περιλαμβάνει σκληρά μέτρα. «Επιδίωξή μας να είναι κοινωνικά δίκαιο» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας, από την πλευρά του, τόνισε στο Mega ότι «τα σενάρια περί Grexit οδηγούν μόνο σε διάσπαση της ευρωζώνης» και ότι η κυβέρνηση θα πάει σε συμφωνία. «Δεν θα βγάλει η κυβέρνηση τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Είναι άλλωστε το διαπραγματευτικό μας χαρτί. Υφιστάμεθα bullying από κύκλους ακραίων στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το νούμερο για τα δημοσιονομικά μέτρα και τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.