από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: H ανακοίνωση - Συμφωνία 4 σημείων θα κατατεθούν από την ελληνική πλευρά στη Σύνοδο Κορυφής

Τηλεφωνική συνομιλία Παυλόπουλου-Ολαντ και Τσίπρα - Μέρκελ - Πρόταση για τη δημιουργία Εθνικής διαπραγματευτικής Ομάδας - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ντράγκι για τη ρευστότητα - Ο Πούτιν μίλησε με τον Πρωθυπουργό - Ο Ολαντ θέλει να αποφύγει σήμερα ένα Grexit - Συζήτηση πάνω στην αναθεωρημένη πρόταση Γιούνκερ με πρόβλεψη για το χρέος
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: H ανακοίνωση - Συμφωνία 4 σημείων θα κατατεθούν από την ελληνική πλευρά στη Σύνοδο Κορυφής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο συμβούλιο δεν συμμετείχε ο γγ της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος.

Από τη Νέα Δημοκρατία ήταν παρών ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Αναμένεται κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός του γγ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βελτιωτικές προτάσεις Γιούνκερ και 5 βελτιώσεις θα κατατεθούν ως η ελληνική πρόταση για την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θέλει ρήξη. ότι χρειάζονται μέτρα για την ανάπτυξη, για την κοινωνική συνοχή, τις μεταρρυθμίσεις, να ανοίξουν άμεσα οι τράπεζες και να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή της χώρας.

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

·        Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,

·        Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,

·        Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,

·        Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,

·        Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και

·        Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.  Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.

Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

·        Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

·        Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

·        Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

·        Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων».Η συνεδρίαση


Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος οι πολιτικοί αρχηγοί πιέζουν τον Πρωθυπουργό για όσον το δυνατόν συντομότερα να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Στις 12:40 δόθηκε η εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ετοιμαστούν τοστ για τους πολιτικούς αρχηγούς που συσκέπτονται, κάτι που προϊδεάζει ότι είναι πιθανόν να κρατήσει πολύ ώρα η συνεδρίαση.

Στις 12:51 έκαναν διάλειμμα για να μιλήσει ο κ. Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Από τη συνομιλία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ολάντ θέλει να αποφύγει σήμερα Δευτέρα ένα Grexit στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ.

Στις 13:00 υπήρξε ιδιαίτερη συνομιλία του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό.

Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για τη δημιουργία Εθνικής διαπραγματευτικής Ομάδας, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε ξανά μετά το διάλειμμα στις 13:25.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να μιλήσει με τον έλληνα Πρωθυπουργό, κάτι που θα γίνει σε διάλειμμα της συνεδρίασης.

Ο Π. Λαφαζάνης στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση των πολιτικών αρχηγών.

Στις 13:40 ιδιαίτερη συνομιλία Τσίπρα - Λαφαζάνη σε γραφείο του προεδρικού Μεγάρου. Πιθανή επικοινωνία με Πούτιν.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα.

Στις 13:46 η σύσκεψη συνεχίζεται χωρίς τον Πρωθυπουργό ο οποίος συνεχίζει από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Προεδρίας κ. Γεννηματά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με ηγέτες του εξωτερικού.

Στις 13:50 ολοκληρώθηκε η συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν χωρίς την παρουσία Λαφαζάνη ο οποίος είχε αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο.

Πληροφορίες, μη διασταυρωμένες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας συνομίλησε και με την κυρία Μέρκελ κάτι που διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Πρωθυπουργός από τις 14:15 συζητάει με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς την αναθεωρημένη πρόταση Γιούνκερ η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για συμφωνία αν υπάρχει και πρόβλεψη για μείωση του χρέους.

Στις 14:36 ο κ. Τσίπρας βγήκε από το συμβούλιο για επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Προεδρίας. Μαζί του οι κκ Νίκος Παππάς και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Συμφώνησαν ο Πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής  κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνομιλία έγινε σε καλό κλίμα και ο Πρωθυπουργός είπε στην Καγκελάριο ότι θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη και ενιαία πρόταση.

Προσπάθεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπάρξει κείμενο από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που να το υπογράφουν όλοι πλην βέβαια του γγ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα στο οποίο να τονίζεται ότι είναι δεδομένη η θέση της Ελλάδας στο ευρώ.

Στις 16:30 πληροφορίες αναφέρουν ότι τελείωσε το συμβούλιο των αρχηγών και συντάσσεται το κοινό ανακοινωθέν.

Μόλις τελειώσει το Συμβούλιο αρχηγών θα συνεδριάσει η ΕΚΤ για τον ELA.

Πρόεδρος και Ευρώπη


Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος το αίτημα του κ. Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους εταίρους να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη θα ήταν διαφορετική χωρίς την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση πως η εντολή που τού δίνεται «δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας». Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, πρόσθεσε ότι υπάρχουν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με άμεση προτεραιότητα την τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως όχι μόνο την γενική οικονομική κατάσταση αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στην χώρα.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: Διαβεβαίωση για την παραμονή στο ευρώ, όχι λευκή επιταγή στη διαπραγμάτευση  
 
 
σχόλια (58)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  poies einai oi protaseis sto Eurogroup | 06/07/2015 20:59
  Kala einai ta genika sxolia kai ta thesmika plaisia mesa sta opoia theloume thn lysi. Den exoume kairo na xanoume ostoso. Poies einai oi protaseis sto trapezi pou tha syzitisoume; Prepei na exoume ena oloklliromeno sxedio wste na mas paroun sta sovara,
  Enas thermos ellhnas
  απάντηση51
   
   
  Δημοψήφισμα-αποτελέσματα | 06/07/2015 19:23
  Οτι δεν υπογράφηκε σε εξι μήνες, θα υπογραφεί σε 48 ώρες.Που είναι το υπερήφανο ΟΧΙ του λαού για νέο μνημόνιο χωρίς φόρους και δευσεις, χαίρομαι για την ΑΞΙΟπρέπεια τουκ. Πρωθυπουτγού.!!!!
  Θωμάς
  απάντηση130
   
   
  ζητησε ΟΧΙ για να εφαρμοσει το ΝΑΙ | 06/07/2015 18:55
  ενα δημοψηφισμα που διχασε και εγινε για εσωκομματικους λογους. ζητησε ΟΧΙ για να εφαρμοσει το ΝΑΙ. ο βαρουφακης εφυγε με 4 μηνες καθυστερηση και το συμβουλιο πολιτικων αρχηγων επισης. τωρα θα υπογραψει το μνημονιο 3 και ολοι θα πανηγυριζουμε επειδη σωθηκε (προς το παρων) η χωρα απ την πτωχευση
  -DL-
  απάντηση171
   
   
  i europi afentiko kai me ypografi | 06/07/2015 18:53
  TORA TO 61% THA SYXATHOUN TIN KYVERNISI ME TA METRA 8.500 DIS , POU THA FERI KAI THA EPEFTE I KYVERNISI EAN ERXOTAN STIN VOULI ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, KAI TO 36 % TIN SYXAINONTAI KIOLAS ,,,,,,, GYRO, GYRO OLOI KAI MNOMONIO GIA 50, DIS GIA TRIA XRONIA
  ME, STAINOTATI, PARAKOLOUTHISI
  απάντηση80
   
   
  ο λαος είπε οχι αλλη λιτοτητα | 06/07/2015 18:15
  Περιμενω αυτά πού υποσχεθήκατε .Το τέλος τής λιτότητας καί τήν εφαρμογή τού προγραμματος τής Θεσσαλονίκης (750 Ε κατώτατο μισθό κλπ κλπ) . Γι αυτό σάς ψήφισε ο κόσμος.
  ο λαός είπε πρόγραμμα Θεσσαλονικης.
  απάντηση90
   
   
  Ποιό κέρδισε ρε παιδιά; το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ; !!!! | 06/07/2015 18:02
  Παραδίδομαι. Το 62% ψήφισε ΟΧΙ στην κακή συμφωνία. Θρίαμβος της πολιτικής Βαρουφάκη. Σήμερα πρωί πρωί ο Βαρουφάκης αποπέμπεται για να διευκολύνει την κυβέρνηση να συμφωνήσει κάτι και ας είναι και δύσκολο .... Συγχαρητηρια από Αργεντική, Βενεζουέλα, Κουβα για το ΟΧΙ που σήμερα έγινε ΝΑΙ ....
  Μπαρουφ εφεκτ
  απάντηση8212
   
   
   
  Πολιτικοί αρχηγοί για ντεκόρ | 06/07/2015 17:56
  Ο μόνος λόγος που ο Τσίπρας συγκάλεσε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι να τους φορτώσει τα μέτρα που θα ληφθούν . Σε δύο μέρες θα του είναι πάλι άχρηστοι και θα τους ξεφορτωθεί όπως τον Βαρουφακη τον κυρ Φώτη τον Αλαβάνο. Ακόμα όμως δεν μας έχει εξηγήσει πως θα υπογράψει την πρόταση Γιουγκερ που μέχρι χτες κατήγγειλε ως απαράδεκτη.
  Κώστας
  απάντηση818
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΣΤΟ | 06/07/2015 17:44
  ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΣΑΣ ΧΟΡΕΨΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ
  ARIS
  απάντηση2959
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Όλοι μαζί στην διαπραγμάτευση! | 06/07/2015 17:36
  Από 6 Ιουλίου μπορεί να ξεκινήσει μια νέα εποχή, αν το θέλουμε ΕΜΕΙΣ! Όλοι μαζί, δίπλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δίπλα στον Πρωθυπουργό, δίπλα στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δίπλα σε όλους τους Προέδρους κομμάτων, να στεκόμαστε και να λέμε με μία σίγουρη και ήρεμη φωνή: Η Ελλάδα της Ευρώπης αποφάσισε. Εμείς θέλουμε το μέλλον μας να είναι μόνο ευρωπαϊκό. Ελάτε να δούμε όλοι μαζί, πως θα ζούμε σε μια Ευρώπη που θα ορίζει το μέλλον της ανθρωπότητας! Καλούμε, προσκαλούμε και προκαλούμε, τους κυρίους και τις κυρίες που ηγούνται του πολιτεύματος, της πολιτικής και της κοινωνίας μας, να συμμετέχουν σε μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται στο έθνος μας να ενώσει την Ευρωπαϊκή Ένω
  Λάμπρος Στραβελάκης
  απάντηση566
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ηχηρή σιωπή των ΗΠΑ | 06/07/2015 17:32
  Αλήθεια ΔΕΝ σας κάνει εντύπωση η ηχηρή Σιωπή των ΗΠΑ. Ούτε ένα σχόλιο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εγώ δεν βρήκα ούτε άκουσα τίποτα από πουθενά.
  Ελληνας πολίτης
  απάντηση467
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το "σταύρωσον" έπεται πάντα του "Ωσσανά" | 06/07/2015 17:25
  Η ζαριά του "οχι" ηταν "καλή" για τον Τσίπρα και το κόμμα του, αλλά εγκληματική για την Ελλάδα. Αν δεν......τότε οι ουρές και τα δελτία θα είναι η καθημερινότητα μας, και τότε όλοι μας θα είμαστε τραγικά χαμένοι. Τότε οι "αξιοπρέπειες" και οι "υπερηφάνειες" δεν θα φτάνουν για να χορτάσουν οι παραπλανημένοι και οι αφελείς, που τότε θα ζητήσουν τα τη σκληρή τιμωρία των απατεώνων. Μπορείς εύκολα να εξαπατάς έναν ολόκληρο λαό αλλά κάποια στιγμή, η αποκάλυψη γίνεται πραγματικότητα.
  ανεργος
  απάντηση6013
   
   
  Καιροσκοπε Τσιπρα | 06/07/2015 17:18
  Γιατι ολα αυτα δεν εγιναν 2 εβδομαδες πριν?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση9614
   
   
   
  ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ... | 06/07/2015 17:18
  Ποτε θα μαθετε να ακουτε?? χωρις παρωπιδες??? Ο ΤΣΙΠΡΑΣ βρεθηκε στην θεση αυτη κ εδειξε σε μολις λιγους μηνες οτι τουλαχιστον εχει "καρυδια". και προς τα εξω κ προς τα μεσα... Ολες οι κινησεις του δειχνουν αληθινο ηγετη. Ιδιως σημερα... γι αυτο ο ελληνικος λαος τον ακολουθει. Μακαρι να ερθει κ ενα καλυτερο αποτελεσμα. Ο χρονος θα δειξει, αλλα σταματηστε πια την κλαψα κ το φοβο. Ας δουλεψουμε ολοι μαζι κ η χωρα θα αναστηθει... Υ.Γ. οι παπουδες μας πολεμησαν κ εδωσαν αιμα. ΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ...
  ΕΝΑΣ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΩΝ...
  απάντηση4465
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ό,τι και να λέμε... | 06/07/2015 16:44
  Τόσες ώρες εκεί μέσα, για να γράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν; Αν ήταν εκεί ο Βενιζέλος, θα τους το είχε γράψει σε πέντε λεπτά.
  πειραχτήρι
  απάντηση699
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η Ε.Ε ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΣΑΝ GREXIT | 06/07/2015 16:41
  ΤΟ 61,39% .ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ Κ-Μ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ?ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΟ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΥΠ-ΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ KNOW -HOW EINAI ΓIA TA ΣΑΞΩΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΑΡΑ ΕΥΡΩΠΗ.ΑΥΤΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΕGA/SΚY CHANNEL ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ.ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΦΕΝΤΗ ΣΕ ΔΟΥΛΟ. ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ -ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ .ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑΣΤΟ €, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΒΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΟΥΝΝΟΥΣ ΑΠΟ ΔΕΙΛΙΑ ,Μ.LA NULLE, M. HOLLANDE.
  N.
  απάντηση836
   
   
  Τι έγινε λέει? | 06/07/2015 16:36
  Η πρόταση Γιούνκερ που υποτιθεται καταψηφίστκηκε με το δημοψήφισμα είναι η βάση της πρότασης? Εδώ γελάμε επαναστάτες της πεντάρας.
  KR
  απάντηση8611
   
   
  Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | 06/07/2015 16:35
  Παρά το γεγονός, οτι για μία ακόμα φορά λειτουργήσαμε, με βάση το συναίσθημα
  anentaktos
  απάντηση338
   
   
   
  Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά,… | 06/07/2015 16:20
  αν δεν σταθούμε στα πόδια μας να ζήσουμε με αυτά που παράγουμε και συνεχίζουμε να ζητιανεύουμε δανεικά, τότε σωτηρία δεν υπάρχει. Βλέπω ηρωικές διαπραγματεύσεις, αγώνες και δημοψηφίσματα, αλλά δεν βλέπω να ανοίγει κανένα εργοστάσιο, καμιά γεωργική και κτηνοτροφική μονάδα και παράλληλα συνεχίζουμε να εισάγουμε τρόφιμα. Ντροπή...! Να το κουρέψουμε το επαίσχυντο χρέος, αλλά να σταματήσουμε να δημιουργούμε νέα δάνεια. Πού είναι η «παραγωγική ανασυγκρότηση»; Φτιάξαμε ολόκληρο Υπουργείο αλλά μόνο με τον «τυφλό αγωγό» το στομάχι δεν γεμίζει στην Ελλάδα που η βάση της οικονομίας ήταν ανέκαθεν η γεωργία και η κτηνοτροφία. Μήπως πρέπει να δούμε επειγόντως τις μεταρρυθμίσεις που τις ξεχάσαμε;
  Αγιάννης
  απάντηση1533
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  H κυρία Τρέμει | 06/07/2015 15:40
  Θυμάμαι την Παρασκευή την κορυφαία δημοσιογράφο Όλγα Τρέμει, προσδοκώντας διακαώς το «ναι» και την αλλαγή κυβέρνησης να αναρρωτιέταιο με οργή και αηδία: «Τη δευτέρα θα είναι ο Τσίπρας πτρωωθυπουργός;» Καλή χώνευση και περαστικά. Φιλάκια στο δημοκράτη Πρετεντέτρη επίσης.
  Mένω Πατ'ησια
  απάντηση93103
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-