2:00 Στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου το ελληνικό ζήτημα

1:31 Στις 10:00 το πρωί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

1:14 Ευ. Μεϊμαράκης:
Η χώρα περνά δύσκολες στιγμές. Η ΝΔ συνέβαλλε πάτνα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το ίδιο θα κάνει και τώρα. Αυριο θα καταθέσουμε προτάσεις που θα μας οδηγήσουν εκτός αδιεξόδου. Πρώτα θα περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις του Πρωθυπουργού. Με σεβασμό στην ιστορία της ΝΔ, θα πορευτούμε για τις διαδικασίες που απαιτούνται

1:01 Ντάισελμπλουμ: Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος είναι πολύ λυπηρό για το μέλλον της Ελλάδας. Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα

00: 55
Την Τρίτη το μεσημέρι πριν την Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup.

00:50 Ένταση επικρατεί στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Ομάδες νεαρών έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πετούν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις. Σποραδική χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης από τα ΜΑΤ, που έχουν παραταχθεί στην περιοχή.

00:48 Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Ουδείς, εντός και εκτός Ελλάδας, μπορεί να παρερμηνεύσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

00:46 Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Δώσαμε παράδειγμα Δημοκρατίας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς, όχι μέσα από διαιρέσεις.Προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ομοψυχία και ενότητα, να φροντίσουμε να διαμορφώσουμε αρραγές μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία για να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

00:36 Βέβαιο θεωρούν το Grexit Γερμανοί επιχειρηματίες: Κανέναν τρόπο παραμονής στην Ευρωζώνη δεν βλέπουν για την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εξαγωγέων ‘Αντον Μπέρνερ και ο επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων Γκέοργκ Φάρενσον. «Όχι δεν θα καταφέρουμε να το αποφύγουμε», δήλωσε ο κ. Μπέρνερ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν το λεγόμενο «Grexit» μπορεί να αποφευχθεί. Από την πλευρά του ο κ. Φάρενσον δήλωσε ότι με το «όχι» ο ελληνικός λαός εκφράστηκε ενάντια στα θεμέλια και τους κανόνες της Ευρωζώνης και κατά συνέπεια, «η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

00:31 Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας

00:28 Παρατείνεται σήμερα έως τις 2 π.μ. η λειτουργία του μετρό της Αθήνας για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του κοινού, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό αν χρειαστεί θα υπάρξει και επιπλέον παράταση της λειτουργίας του μετρό της Αθήνας για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του κοινού.

00:13 Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο ελληνικός λαός έδωσε ηχηρή απάντηση στους εκβιασμούς, στα τελεσίγραφα τρομοκράτησης και εκφοβισμού. Εστειλε μήνυμα Δημοκρατίας. Το μήνυμα είναι ηχηρό και θα φτάσει σε όλη την Ευρώπη και θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους που φαντάστηκαν ότι ενας λαός θα λύγιζε. Οι λαοί είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξαύλωσής τους. Σήμερα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, που καλουνται να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, της ιστορικότητας αυτού του μεγάλου «όχι» του ελληνικού λαού. Η ευθύνη είναι και στα χέρια της ΕΚΤ, που οφείλει άμεσα να δημιουργήσει συνθήκες ομαλότητας.

00:08 Ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν στην Telegraph ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα. «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα.

00:07 Σειρά διαβουλεύσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Κομισιόν. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: « ο πρόεδρος Γιούνκερ διαβουλεύεται απόψε και αύριο με τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες των άλλων 18 μελών της Ευρωζώνης καθώς επίσης και με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωζώνης (με τον πρόεδρο της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, τον πρόεδρο του Eurogroup και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας). Ο πρόεδρος Γιούνκερ προτίθεται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Τρίτη». Επιπλέον, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη και σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα».

23:50 Μάρτιν Σουλτς: Η Ελλάδα σε δραματική κατάσταση

23:47 Στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας σε μισή ωρα

23:45 Εκτιμήσεις Γερμανών οικονομολόγων για τις περαιτέρω εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις μετά το ελληνικό δημοψήφισμα εξέφρασαν, με δηλώσεις τους στο ιδιωτικό ειδησεογραφικό κανάλι n-tv Γερμανοί οικονομολόγοι.«Όλα τρέχουν προς ένα Grexit. Το Eurogroup σίγουρα δεν θα πει όχι σε διαπραγματεύσεις. Το ερώτημα θα είναι, ‘τι θέλουν να κερδίσουν οι Έλληνες; Πόσο μεγάλο πχ. να είναι το κούρεμα χρέους που ζητάνε;’, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BAYERNLB Γιούργκεν Μίχελς και πρόσθεσε: «Ο κ.Τσίπρας θα πάει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με φουσκωμένο στήθος. Το Eurorgoup έχει την επιλογή ή να ταπεινωθεί και να υποχωρήσει είτε να διακινδυνεύσει το Grexit και να μπει σε άγνωστο πεδίο».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank Χόλγκερ Σμίντινγκ επισήμανε ότι μετά το σημερινό αποτέλεσμα «ο κίνδυνος ενός Grexit έχει αυξηθεί σημαντικά» και «ένα τέλος με τρόμο είναι πιθανό». «Η κυβέρνηση έχει παραλύσει την οικονομία σε τέτοιο βαθμό ώστε η ανάγκη χρηματοδότησης αυξάνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αυτό κάνει για τους δανειστές πολύ δύσκολο το να προτείνουν κάτι που θα μπορούσε να επαρκεί. Με μια αυξανόμενη χρηματοδοτική ανάγκη και μια κυβέρνηση που έχει απορρίψει το παλιό πρόγραμμα, δύσκολα μπορεί να δοθεί ένα νέο πακέτο το οποίο θα καλωσορίσουν και οι δανειστές και ο λαός», δήλωσε ο κ. Σμίντινγκ.

Η ψήφος των Ελλήνων εναντίον ενός συμβιβασμού με την διεθνή κοινότητα, αποτελεί το πιο πιθανό σενάριο ώστε η Ελλάδα στο τέλος να βγει από την νομισματική ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιεργκ Κρέμερ και τόνισε ότι στις 20 Ιουλίου δεν θα μπορούν να πληρωθούν τα δάνεια στην ΕΚΤ και τότε η Τράπεζα δεν επιτρέπεται να αυξήσει το ανώτατο όριο του ELA, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να στεγνώσουν. Επιπλέον, επισήμανε, η ελληνική κυβέρνηση δύσκολα θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις. «Σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση μάλλον δεν θα είχε άλλη επιλογή από την εισαγωγή νέου νομίσματος, προκειμένου να ανακτήσει την δυνατότητα πληρωμών. Αυτό μάλλον θα ήταν αντικειμενικά το τέλος της συμμετοχής στην νομισματική ένωση», εκτιμά ο κ. Κρέμερ.

23:40 Μάρτιν Σουλτς:
Οι Ελληνες πρέπει να κάνουν τις δικές τους προτάσεις τώρα. Το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας θα είναι για «τους φτωχότερους από τους φτωχούς» ώστε να μην σηκώσουν το βάρος της ασυμβίβαστης ελληνικής κυβέρνησης. Σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού

23:35 Τσίπρας:
Δεν έχει νικητές και ηττημένους, αποτελεί μια νίκη από μόνο του. Αποδείξαμε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οταν ένας λαός έχει πίστη μπορεί να ξεπεράσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Ανεξάρτητα από το τι επέλεξε να ψηφίσει ο καθένας είμαστε όλοι ένα. Για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανεβάσουμε και πάλι την Ελλάδα ψηλά. Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω όλους. Εχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη. Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή. Ο λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε μέσα ή έξω από το ευρώ. Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων. Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαι σίγουρος ότι η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στη χώρα μας. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση με αξιόπιστο σχέδιο. Μεταφορά βαρών από τους αδύναμους στους οικονομικά ισχυρούς Αυτή τη φορά στο τραπέζι θα βίσκεται και το θέμα του ελληνικού χρέους. Ελληνίδες, έλληνες ο τόπος χρειάζεται ενότητα και συνοχή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αυριο θα ζητήσω σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

23:39 Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα των τραπεζών – μελών της που ήταν ανοικτά την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 θα είναι ανοικτά και αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τις ίδιες συναλλαγές.
Σε αυτά τα καταστήματα θα εξυπηρετηθούν και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμα εισπράξει το ποσό των 120 ευρώ, διότι δεν έχουν κάρτα.


23:27 Πέτερ Κάζιμιρ , Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών:
Η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη φαίνεται ρεαλιστικό σενάριο μετά την απόρριψη των όρων του προγράμματος διάσωσης στο ελληνικό δημοψήφισμα. Ο εφιάλτης των «ευρω-αρχιτεκτόνων» ότι μία χώρα μπορεί να αποχωρήσει από το κλαμπ μοιάζει με ρεαλιστικό σενάριο , αφού η Ελλάδα ψήφισε ‘όχι’ «, έγραψε ο σλοβάκος πρωθυπουργός στο Twitter. Η απόρριψη των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα πάρουν πιο εύκολα τα χρήματα», πρόσθεσε.

23:26 Ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Αποδεχόμαστε την θέληση του ελληνικού λαού και σημειώνουμε το καθαρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος,αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Για όλη την Ευρώπη, τις εθνικές κυβερνήσεις και την Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές η ελληνική κρίση είναι ένα μάθημα από το οποίο πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον ώστε η παρούσα κατάσταση και παρόμοια περιστατικά στο μέλλον να μην απειλήσουν την ύπαρξη της ΕΕ. Για αυτό από αύριο ας ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εμπνευσμένες από νέες αντιλήψεις αλληλεγγύης και συνεργασίας. Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να γυρίσει πίσω στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων με μια ανανεωμένη υπεύθυνη στάση. Είναι επίσης χρόνος για κάποια κράτη μέλη και υπουργούς να σταματήσουν με την απαράδεκτη επιμονή στους εθνικούς εγωισμούς και τα εθνικά πολιτικά παιχνίδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την απαραίτητη δουλειά για έναν λογικό και διαρκή συμβιβασμό και να αποτρέψουμε κάθε πιθανή άτυχη επιλογή του Grexit».

23:25 Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος

23:21 Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη – Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων «πρέπει να γίνει σεβαστή» , ανακοίνωσε το Βερολίνο.

23:21 Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, Λετονός υπουργός Εξωτερικών: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έχει συνέπειες για όλους

23:18 Πρωθυπουργός της Εσθονίας, Τάαβι Ρούιβας: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν δείχνει καλό για το μέλλον των Ελλήνων

23:17 Θεοδωράκης:
Δεν υπάρχουν μισόλογα. Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα γολγοθά. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Καλώ τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διακινδυνεύσει την Ελλάδα στο ευρώ και ότι θα σεβαστεί τις καταθέσεις και δεν θα γίνει πλιάτσικο. Ότι θα στείλει διαπραγματευτές για διαπραγμάτευση και όχι ρήξη. Αν ο Τσίπρας συνεχίσει τις πολιτικές αυτές ο λαός θα πεινάσει. Έχω ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους συμμάχους στην Ευρώπη με αίτημα δίκαιη συμφωνία. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι το ένα, το πατριωτικό. Ας χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας το αποτέλεσμα προς όφελος των πολλών έξω από μικροκομματικές ισορροπίες. Ο πανικός και οι ακραίες αντιδράσεις δεν θα βοηθήσουν.

23:12 O Aλέξης Tσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το βράδυ

23:10 Ο γερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, καλεί την Μέρκελ και τους άλλους εταίρους να οργανώσουν το Grexit

23:07 Μέρκελ- Ολάντ ζήτησαν Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη

23:06 Παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ.
Η μεγάλη παράταξή μας χρειάζεται μια νέα αρχή και σήμερα παραιτούμε από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η πατρίδα περνά μια μεγάλη δοκιμασία και η παράταξη της ΝΔ οφείλεινα παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό

23:05 Σαμαράς: Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για βιώσιμη συμφωνία,σε 48 ώρες. Ευθύνη της κυβέρνησης να φέρει συμφωνία αμέσως. Να απομονώσει τα στοιχεία του κόματός της που επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή. Η κυβέρνηση να ανατρέψει την εντύπωση ότι ψηφίσαμε για έξοδο από το ευρώ.
Καλώ τους εταίρους να βοηθήσουν την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.Χρειάζεται βιώσιμη συμφωνία τώρα. Να προχωρήσει χωρίς αργοπορία. Μεγάλη ευθύνη για όλους μας να παραμείνουμε ενωμένοι.

23:04 Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη για το τραπεζικό σύστημα

23:03 Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ. «Τα επόμενα βήματα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα πρέπει να αποφασιστούν στην Αθήνα», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

23:00 Εύα Κόπατς, πολωνή πρωθυπουργός:
Το Grexit η μόνη επιλογή που έμεινε στην Ελλάδα. Δριμεία επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση από την Εύα Κόπατς. «Οι Έλληνες, τους οποίους σέβομαι πάρα πολύ, έπεσαν θύματα μιας λαϊκίστικης πολιτικής επέλασης»

22:58 Καμμένος: Είναι μία πολύ σημαντική μέρα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Μπαίνει τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός έζησε μια εβδομάδα τρόμου – Το συνολο των ιδιωτικών ΜΜΕ εκφόβισε τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται. Η δύναμη των πολιτών είναι μεγαλύτερη. Μπαίνει τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης. Χιλιάδες υπάλληλοι απολύθηκαν και άλλοι απειλήθηκαν ότι θα απολυθούν αν ψηφίσουν όχι – Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται. Ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε και είπε ένα μεγάλο όχι στην πολιτική της λιτότητας, που έχει οδηγήσει έναν περήφανο λαό στην εξαθλίωση, η κρίση είναι ανθρωπιστική δεν είναι οικονομική.

22:55
Το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation αύριο: «Το όχι του Δία»


22:46
«Κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα», χαρακτήρισε το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, διότι, όπως είπε, σε δηλώσεις του στο ARD, πρώτα από όλα τίθεται το ερώτημα πώς θα συνεχίσει η κατάσταση τις επόμενες ημέρες, αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, αν δεν υπάρχει προμήθεια φαρμάκων και υποφέρουν οι άνθρωποι. «Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανθρώπινη διάσταση», δήλωσε και τόνισε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση για την Ευρώπη. «Το ερώτημα είναι αν θα αφήσουμε τις επόμενες εβδομάδες αβοήθητους τους Έλληνες – όχι την κυβέρνηση, αλλά τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Βέμπερ, αλλά επισήμανε ότι στο μεγάλο ερώτημα ενός πιθανού περαιτέρω προγράμματος, ανέφερε ότι «πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι σεβόμαστε την δημοκρατική απόφασή σας, αλλά δεν είστε μόνοι σε αυτή την Ευρωζώνη, υπάρχουν και άλλες 18 δημοκρατίες – όλοι θα διαβουλευθούν» και επισήμανε ότι «η διάθεση για βοήθεια, μετά από αυτή την απόφαση, έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω». Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτό να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις, ο γερμανός χριστιανοκοινωνιστής δήλωσε: «Έχοντας υπόψη την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης, προκαλεί έκπληξη όταν ακούμε ότι θα συνεχιστούν άμεσα αύριο. Ο κ. Βαρουφάκης μόλις πριν από λίγο αποκάλεσε ‘τρομοκράτες’ τους δανειστές. Μόνο και μόνο αυτή η συμπεριφορά σε εταίρους που θέλουν να σε βοηθήσουν σε κάνει να μην μπορείς να φανταστείς πώς θα μπορούσαμε και πάλι να συναντηθούμε».

22:42 Λουξεμβούργιος Πρωθυπουργός: Μετά την ψήφο είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να ετοιμάσει προτάσεις για το πως θα συνεχίσει από εδώ και πέρα.

22:36 Στο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Μταρέλα τονίζοντας ότι δημιουργείται «ένα «άγνωστο έως τώρα σκηνικό και απαιτείται αίσθημα ευθύνης»». Ο δε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σάντρο Γκότζι τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση πρέπει να ξαναρχίσει, οι μεν να κατανοήσουν το δίκιο των δε και να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος».
Σύμφωνα με τον Γκότζι «ο ελληνικός λαός εκφράστηκε σε απόλυτα δημοκρατική διαδικασία και στο μέλλον θα μπορούσαν να οργανωθούν πανευρωπαϊκά δημοψηφίσματα για ζωτικής σημασίας θέματα».

22:30 Βαρουφάκης: Την 25η Ιανουρίου ο λαός είπε όχι σε πέντε χρόνια υποκρισίας. Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για να ακουστεί ένα λογικό επιχείρημα: όχι νέες περικοπές, ναι στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τη διαφθορά. Αυτούς τους μήνες οι εταίροι σχεδίασαν να μας κλείσουν τις τράπεζες.Ήθελαν να μας επιβάλλουν δήλωση μετανοίας. Από αύριο με το γενναίο όχι θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας. Θα τους καλέσουμε έναν έναν να βρούμε κοινό τόπο. Θέλουμε η Κομισιόν να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής κρίσης. Η καρδιά της Ευρώπης απόψε χτυπά στην Ελλάδα. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές μας. Το όχι το σημερινό είναι ένα μεγάλο ναι στην δημοκρατία της Ευρώπης

22:27 Ο αναλυτής της JP Morgan
δήλωσε ότι παρ’ όλο που η κατάσταση είναι ρευστή αυτή την ώρα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιο πιθανή απ’ ότι όχι.

22:21 Ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
δήλωσε στο Tagesspiegel ότι ο Τσίπρας γκρέμισε και τις τελευταίες γέφυρες.

22:18 Ο επικεφαλής του DSGV (Γερμανικός Σύλλογος Ταμιευτηρίων) αναφέρει πως οι Έλληνες παραβίασαν τους κανόνες της Ευρωζώνης και πρέπει να βγουν άμεσα από το ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters

22:12
Ο επικεφαλής του ισπανικού κινήματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι «η δημοκρατία νίκησε στην Ελλάδα», με μήνυμά του στο Twitter.

22:10 Αναμένεται δήλωση Σουλτς στις 23:00 ώρα Ελλάδος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες

22:07 Για τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ολάντ κάνει λόγο η ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα Ελενα Σμιθ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

22:03 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι τώρα είναι σωστό να επαναληφθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι απορρίφθηκαν τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από την Ευρώπη. «Τώρα είναι σωστό να προσπαθήσουμε και πάλι για μία συμφωνία. Αλλά δεν υπάρχει διέξοδος από τον ελληνικό λαβύρινθο με μία αδύναμη Ευρώπη που δεν αναπτύσσεται».

22:01 Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο είναι «όχι» θα δυσκολέψει την κατάσταση. Αυτή είναι η αντίδραση του βέλγου υπουργού οικονομικών Γιόχαν Βαν Οβερτβελντ, από τους πρώτους υπουργούς της Ευρωζώνης που έκαναν δήλωση για το θέμα. Εντούτοις ο κ.Οβερτβελντ είπε ότι οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές για να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις μέσα στις επόμενες ώρες. Όπως είπε μιλώντας στο δίκτυο VRT οι 19 υπουργοί οικονομικών είναι σε θέση να συζητήσουν για τα μέτρα που θα βάλουν ξανά σε τροχιά την ελληνική οικονομία και να δώσουν στους Έλληνες προοπτική για το μέλλον.

21:54 Νομίζω πως δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην είναι υπερήφανος. Διότι ανεξάρτητα από το τι ψήφισε έδειξε πως αυτός ο τόπος πρώτα από όλα σέβεται τη Δημοκρατία. Αλλά και η ίδια η κυβέρνηση νομίζω ότι πηγαίνει με μια ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να φέρει μια συμφωνία η οποία θα ανοίξει άλλους δρόμους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης μπαίνοντας στο Μαξίμου.

21:47 Αναμένεται σήμερα συνομιλία Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ

21:46 Λαφαζάνης: Η συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα

21:45 Με καταμετρημένο το 44,65% των ψήφων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,03%, ενώ υπέρ του «ναι» τάχθηκε το 38,97%. Τα άκυρα είναι 4,94% και τα λευκά 0,76%. Η συμμετοχή φθάνει στο 59,78% επί του συνόλου του εκλογικού Σώματος.

21:40 Τι δηλώνουν γερμανοί πολιτικοί μετά τα πρώτα αποτελέσματα

«Πώς το έλεγαν στο Mad Max; Τι όμορφη, όμορφη, όμορφη μέρα», γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ και προσθέτει ότι το δημοψήφισμα δεν αφορούσε την παραμονή στο ευρώ, αλλά την πορεία λιτότητας. «Ο λαός μίλησε νίκησαν! Εναντίον της απολυταρχικής Ευρώπης της λιτότητας και υπέρ μιας Ευρώπης της δημοκρατίας», γράφει η κυρία Κίπινγκ.

«Δεν μπορείς να ανατινάξεις την Ελλάδα εκτός Ευρώπης», δήλωσε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και δήλωσε ανήσυχος για την τάση προς το «όχι». Επισήμανε πάντως ότι τα προβλήματα της υπερχρεωμένης χώρας θα παραμείνουν ούτως ή άλλως προβλήματα της Ευρώπης (ARD) .

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους δήλωσε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ότι μετά το δημοψήφισμα δεν βλέπει δυνατότητα για περαιτέρω πακέτα βοήθειας. «Για μας ίσχυε πάντα η αρχή ότι η βοήθεια δίδεται έναντι μεταρρυθμίσεων. Αν αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται πλέον να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση και εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει τώρα για αυτό και την στήριξη του λαού της, θα είναι αντικειμενικά δύσκολο να δοθούν νέα πακέτα βοήθειας», δήλωσε ο κ. Μπρίνκχαους.

Ο Βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Σεμπάστιαν Στάινεκε, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αναστάτωση για το αποτέλεσμα. Τους ταξιδιώτες δεν πρέπει να τους σταματάς, έτσι δεν είναι;».

«Θεωρώ το αποτέλεσμα, εάν επιβεβαιωθεί, πραγματικά δύσκολο. Πώς να διαπραγματευτείς με τους σημερινούς ανθρώπους…», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ στο ARD και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πυροδότησαν την ατμόσφαιρα. «Δεν ξέρω πώς μπορούμε ακόμη να βρούμε κοινό τόπο», δήλωσε και ζήτησε να πραγματοποιηθεί αύριο έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στους υπουργούς Οικονομικών».

21:37 Στις 10:00 συνάντηση του Δημ. Μάρδα, με τραπεζίτες και τον γγ τραπεζιτών στην Εθνική Τράπεζα.

21:25 Βαλαβάνη: Υπήρξαν σκέψεις για τις θυρίδες. Αυτές οι σκέψεις θα πάρουν μορφή απόψε και αφορούν την τραπεζική αργία.

21:18 Φώφη Γεννηματά: Η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή. Οι πολίτες επιθυμούν παραμονή στην Ευρώπη και συμφωνία. Η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, όπου βρίσκεται με ευθύνη της κυβέρνησηςΤο Πασοκ έδωσε τη μάχη του ΝΑΙ με κριτήριο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναι ώρα του Πρωθυπουργού να κάνει πράξη την υπόσχεσή του για συμφωνία έντός 48 ωρών για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση.

21:10
Σε συγκέντρωση καλεί την Κυριακή 21:30, στα Προπύλαια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

21:05 Reuters: Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δεν σχεδιάζουν έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών αύριο Δευτέρα – Οι υπουργοί δενξέρουν τι να συζητήσουν δήλωσε ο αξιωματούχος που ωστόσο ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

21:00 Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί. «Παραιτήσου και εγώ θα κάνω πίσω» φέρεται να του είπε.

20:59 Μαρίν Λεπέν: Η νίκη του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα είναι μία νίκη του λαού ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Είναι ένα «όχι» ελευθερίας, επανάστασης κατά των ευρωπαϊκών όρων που θέλουν να επιβάλλουν το κοινό νόμισμά τους με κάθε κόστος, παρά την πιο απάνθρωπη και αντιπαραγωγική λιτότητα.

20:58 Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πραγματοποιηθεί το πρωί η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον ELA

20:56 Συμφωνα με πληροφορίες από τα 45 δισ ευρώ που είναι εκτός συστήματος τα 10-15 δισ. ευρώ βρίσκονται σε θυρίδες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν πρόκειται για προιόντα φοροδιαφυγής.

20:52 Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

20:48 Η συνεδρίαση αύριο του Euro Working Group θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης .

20:45 Λούκα Κατσέλη: Η διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα είναι να μην είνα παρών άλλος υπάλληλος, δήλωσε η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών απαντώντας στις δηλώσεις της Ν. Βαλαβάνη περί μπλόκο στα μετρητά στις θυρίδες.. Δεν υπάρχει απόφαση σχετική, ανέφερε η κ. Κατσέλη. Ολα θα συζητηθούν σήμερα στη συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών με τραπεζίτες.

20:42 «Θα διαπραγματευτούμε μια λύση που είναι οικονομικά βιώσιμη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, για το δημοψήφισμα.
Στην ερώτηση πώς θα επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε δύο 24ωρα, όταν εδώ και πέντε μήνες κυβέρνηση και εταίροι διαφωνούν σε πολύ βασικά σημεία με αποτέλεσμα κάθε απόπειρα διαπραγμάτευσης να πέφτει στο κενό, ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε πως πλέον υπάρχουν δύο νέα στοιχεία:«Το πρώτο είναι ότι θα έχει μια καινούργια λαϊκή εντολή η κυβέρνηση και το δεύτερο είναι, ότι θα έχει την έκθεση του ΔΝΤ, που λέει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

20:41 Θα ξεπεράσει το 61% το ποσοστό υπέρ του «OXI», σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic

20:40 Καννέλη (ΚΚΕ): Είναι σαφές, καθαρό, εμπεριέχει μεγάλο βαθμό ανθρώπων οι οποίοι ξεγελάστηκαν και νόμιζαν ότι θα είναι καλύτερα. Το «οχι» αυτό έχει μετατραπεί «ναι» σε χειρότερα. Είναι συντριπτικό το όχι και συντριπτικό θα είναι και το βάρος τους.

20:31 Δένδιας (ΝΔ): Πρέπει ο κ. Τσίπρας να εξαφανίσει τον κ. Βαρουφάκη και να λειάνει το κλίμα που έχει δημιουργήσει. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρουμε να έχουμε μία ανεκτή συμφωνία

20:30 Νάντια Βαλαβάνη:
Aν κάποιος θέλει να πάει στη θυρίδα του, μπορεί να πάει με υπάλληλο της τράπεζας και να πάρει τα πάντα εκτός από μετρητά!

20:23 Κουρουμπλής:
Το αποτέλεσμα ακυρώνει τις πολιτικές των προηγούμενων ετών. Δίνει στον Τσίπρα δύναμη να διαχειριστεί την δυσκολία της στιγμής και να ενώσει τον λαό και την πατρίδα... Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις και οι τράπεζες μέρα με τη μέρα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μία καλύτερη λειτουργική δραστηριότητα.

20:20 Κυβερνητική πηγή: Σημαντικό μήνυμα μέσα σε δύσκολες συνθήκες προς την Ευρώπη ήταν αυτό που έστειλε σήμερα ο ελληνικός λαός. Αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα και η ομοψυχία, ανέφερε η ίδια πηγή.

20:13
Με καταμετρημένο το 8,3% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 59,9% και το «ναι» ποσοστό 40,1%. Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια είναι 5,5%. Η συμμετοχή φτάνει στο 53,8%, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

20:12
Την ικανοποίηση του για το προβάδισμα του «Όχι» στην εκτίμηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Με αυτό το αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός έχει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΓαβριήλ Σακελλαρίδηςστον ANT1 και πρόσθεσε: «Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δόθηκε αυτή η εντολή και αυτό από μόνο του πραγματικά την αναβαθμίζει ποιοτικά. Δίνει εντολή στην κυβέρνηση, να υπερασπιστεί τη δική της πρόταση, τις δικές της θέσεις και η διαπραγμάτευση δεν ξεκινά από μηδενική βάση. Πρέπει από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουμε την ουσιαστική διαπραγμάτευση, σε πιο στέρεες βάσεις».Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως η δυναμική του «Όχι» κέρδιζε διαρκώς έδαφος τα τελευταία 24ωρα και ήταν ενδεικτική η συγκέντρωση του Συντάγματος, την οποία χαρακτήρισε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει ποτέ.Πρόσθεσε δε, πως μετά από τη συγκέντρωση της Παρασκευής άρχισαν να μεταστρέφονται και οι δηλώσεις που έρχονταν από το εξωτερικό.«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι αυτοί οι πολίτες, που προσήλθαν στην κάλπη, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν θα παραμείνουν ενωμένοι. Απαιτείται να υπάρξει εθνική ομοψυχία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


20:10 Reuters:
Η Τράπεζα της Ελλάδας θα ζητήσει αύξηση του ορίου του ELA

20:09 Σύνοδο κορυφής ζητούν οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο των Σοσιαλδημοκρατών, Άξελ Σέφερ , η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε να την διαχειριστούν μόνο οι υπουργοί Οικονομικών . Για αύριο έχει προγραμματιστεί Eurogroup.

20:08 Επικράτεια σε ποσοστό συμμετοχής 7,4 Συμμετοχή 53,5 – Στο 59,8 ΟΧΙ – Στο 40,2% ΝΑΙ

20:00 Βούτσης: Θέλω να δηλώσω την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης για την διενέργεια του δημοψηφίσματος. Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε το δημοψήφισμα. 41 χρόνια μετά έγινε δημοψήφισμα στην χώρα μας μέσα σε έξι μέρες. Η κοινή αίσθηση συνηγορεί ότι υπάρχει ικανοποίηση για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες του υπουργείου και των συναρμόδιων υπουργείων, στην ΕΛΑΣ που έκανε ότι μπορούσε για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ο τόνος δόθηκε από τα εκατομμύρια γυναικών και ανδρών που υπέδειξαν υποδειγματική δημοκρατική συμπεριφορά, καθώς η συμμετοχή είναι πάνω από 50% από τις πρώτες ενδείξεις.

19:59 Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με το Reuters:
Η ελληνική πλευρά δεν συζητά παράλληλο νόμισμα. Δεν πιστεύω ότι θα μας πετάξουν έξω. Είμαστε έτοιμοι να τους συναντήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα πιθανόν και απόψε το βράδυ

19:57 Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο το όχι αναμένεται να ξεπεράσει το 55% και πιθανόν να προσεγγίσει το 57%

19:57 Συγκέντρωση διαδηλωτών του ΟΧΙ στο Σύνταγμα

19:53 Αναμένονται εντός ολίγου τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα

19:48
«Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται. Η δημοκρατία νίκησε» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

19:45 Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτή την ώρα μαζί με τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης, Τ. Κουίκ καθώς και τα μέλη της Κυβέρνησης Ι. Τσιρώνης, Ε. Κουντουρά. Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έφτασε στο Μαξίμου στις επτά συνοδευόμενος από τη σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα.

19:42 Νίκος Παππάς: Δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις. Έχουν κλείσει οι κάλπες και να συμβάλλουμε στην ομαλότητα των Τραπεζών. Δεν υπήρχε κανένας λόγος από το Eurogroup να φτάσει στο κλείσιμο των Τραπεζών

19:40 Μειμαράκης: Εχω εκφράσει την άποψή μου για τη διαδικασία εξπρές με το ασαφές ερωτημα που υπήρξε στο δημοψήφισμα. Τη Δευτέρα το πρωί χρειαζόμαστε και εκείνους που ψήφισαν όχι και ναι. Περιμένω τον κ. Πρωθυπουργό να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να υπάρξει συμφωνία εντός 48 ωρών. Αν δεν έρθει η συμφωνία η χώρα βαδίζει σε τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης. Για να υπαρξει ομοαλότητα πρέπει οποσδήποτε να υπάρξει συμφωνία.

19:38 Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Καλωσορίζω τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και θα προσπαθήσω να μιλήσω με τους αξιωματούχους της Ελλάδας αργότερα το βράδυ

19:35 Βαρουφάκης στο twitter: «Σε 24h θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία», είπα. Βέβαια τα τοξικά ΜΜΕ έσπευσαν να πουν πως προέβλεψα συμφωνία σε 24 ώρες. Τι να πει κανείς;

19:33 Guardian: Η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Helena Smith αναφέρει πως οι ελληνες διαπραγματευτές ετοίμασαν τις αποσκευές τους και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες

19:32 Στις επτά το απόγευμα μπήκε στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από όπου θα παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

19:31 Νίκος Φίλης στο MEGA:
Νομίζω ότι το αποτέλεσμα δίνει μια καθοδήγηση για την κυβέρνηση… Να προχώρησουμε γρήγορα για μια συμφωνία και να ομαλοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα

19:30
Παράλληλο νόμισμα θα συζητήσουν αύριο Μέρκελ-Ολάντ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega.

19:25 Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στο Παρίσι τη Δευτέρα

19:20 Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις πρώτες δημοσκοπήσεις

19:15 Συνεδριάζει τη Δευτέρα Euroworking Group

19:10 Σακελλαρίδης: Από σήμερα ξεκινάμε την ουσιαστική διαπραγμάτευση

19:00 Μπροστά το «όχι» σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις