«Το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό το δρόμο της πολιτικής σταθερότητας είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους». Αυτό είπε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι ορισμένα βήματα όπως είπε, λείπουν ακόμα, αλλά θα τα διανύσουμε και αυτά για να τελειώσει οριστικά αυτό το άγχος, αυτός ο εφιάλτης, αυτής της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός.

Στόχος μας είπε είναι η ανάπτυξη γιατί μέσα από αυτή θα διορθώσουμε και τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει. Χαρακτήρισε συνεχή την προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση λέγοντας μάλιστα πως αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρουμε.

Είπε ακόμα ότι στις Βρυξέλλες συζήτησε με τους άλλους πρωθυπουργούς θέματα της κεντρικής ευρωπαϊκής πολιτικής, ότι τους έθεσε το θέμα της ανάπτυξης και ότι υπάρχει ένας πολύ θετικός συντονισμός στο ζήτημα αυτό και με άλλες νότιες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κλίμα για την Ελλάδα είναι καλό σημείωσε. Αναγνωρίζουν και παραδέχονται και τις μεγάλες θυσίες και την προσπάθεια που γίνεται και τις επιτυχίες στην οικονομία.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «ευχάριστα τα νέα» αυτά που άκουσε από τον πρωθυπουργό και εξέφρασε την ελπίδα να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων που είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Εξέφρασε μάλιστα την χαρά του γιατί όπως σημείωσε η Ευρώπη ξυπνάει για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να συμφιλιωθεί με τους λαούς της η γραφειοκρατία των Βρυξελλών.