Στα χνάρια του δόγματοςMπους που το 2001 επανέφερε το μανιχαϊστικό δίλημμα «φως-σκότος», κινείται το δεύτερο προεκλογικό σποτ της ΝΔ που δίνει έμφαση στον ήλιο και στο σκοτάδι, ενώ το απόγευμα της Τρίτης ο ΠρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράςέθεσε πιο έντονα το δίλημμα των εκλογών από τη Μυτιλήνη.
Η προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ είναι να αναδείξει ότι πλέον η χώρα έχει ξεφύγει από το δημοσιονομικό σκοτάδι και ανατέλλει ο ήλιος της ανάκαμψης, αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ψηφοφόρους για το αύριο και το ενδεχόμενο επιστροφής στο χθες.
Με τις αναφορές που υπάρχουν στο σποτ, διάρκειας ενός λεπτού, επισημαίνεται ο κίνδυνος να επανέλθει η Ελλάδα στο σκότος, αρκεί να γίνει ένα λάθος. Ο στόχος είναι να επισημανθεί η κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αποτραπεί η χαλαρή ψήφος που μπορεί να δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις.
«Η Ελλάδα θα προχωρήσει. Δεν κάνω πίσω»είναι το βασικό μήνυμα του ΠρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά, ενώ το σύνθημα της ΝΔ παραμένει «σταθερά βήματα μπροστά».
Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ ξεκινάει με τον Αντώνη Σαμαρά να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Το φόντο είναι ασπρόμαυρο και ο ίδιος ακούγεται να λέει για το 2012:«Ήταν πολύ άσχημο να μιλάς με ξένους στην αρχή και από τη ματιά τους να καταλαβαίνεις ότι σε θεωρούν μελλοθάνατο».
Στη συνέχεια προβάλλεται ένα ασπρόμαυρο πλάνο με την Ακαδημία Αθηνών που εναλλάσσεται με άλλο ένα με τον ήλιο να ανατέλλει.«Μια καινούργια μέρα έρχεται»ακούγεται ο αφηγητής και συνεχίζει:«Αποφύγαμε την καταστροφή. Τη νύχτα την ξεπεράσαμε. Η Ελλάδα με τις θυσίες όλων μας ξαναβρίσκει τη σταθερότητά της».
Το μήνυμα όμως που στέλνεται στους ψηφοφόρους είναι σαφές:«Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ένα λάθος φθάνει να μας γυρίσει στην αστάθεια, στην αδράνεια και στο σκοτάδι».
Τα διλήμματα Σαμαρά από τη Λέσβο

Ο Πρωθυπουργός από τη Μυτιλήνη, όπου μίλησε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λέσβου, παρουσία αγροτών και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, τόνισε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας κοσμογονίας και πως «το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε δουλειά πολλή».
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας και επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. «Μπήκαμε στη φάση που έχει «μόνο προς τα πάνω» πια. Όχι άλλο «κάτω»…» είπε και επιτέθηκε επί της ουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τον κατονόμασε και συμπλήρωσε: «Κάποιοι αυτό δεν το θέλουν. Κάποιοι επιθυμούν να ξαναμπούμε στην κρίση. Έπεσαν έξω σε ό,τι έλεγαν ως τώρα. Και θα πέσουν έξω ξανά».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού και του χθες που τελείωσε, αλλά και όσοι εκπροσωπούν το τέλμα από το οποίο ξεκολλήσαμε.
Ο Πρωθυπουργός ανέδειξε το στόχο για αντιμετώπιση του κλίματος χαλαρότητας του εκλογικού σώματος για τις τελευταίες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, λέγοντας:«Στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα. Η Νέα Ελλάδα ζητά να τη στηρίξετε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Και να κλείσετε το δρόμο σε όσους θέλουν να επιστρέψει η πατρίδα μας στις δοκιμασίες που αφήσαμε πίσω και στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα σηκώθηκε στα πόδια της. Και τώρα μπορεί να περπατήσει όρθια».