Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές με «ατζέντα ΛΑΟΣ του 2012» δήλωσε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κατηγόρησε τον συνυποψήφιό του ότι ανοίγει ζητήματα που έχουν δρομολογηθεί (π.χ. το τέμενος) και δεν απαντά σε άλλα σημαντικά, όπως τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου.

Ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του με την άποψη Σπηλιωτόπουλου ότι η λειτουργία τεμένους θα γίνει πόλος συγκέντρωσης παράτυπων μεταναστών στην Αθήνα, λέγοντας ότι ήδη λειτουργούν εκατοντάδες παράνομοι χώροι σε διάφορες γειτονιές, κατά συνέπεια ένα κεντρικό τέμενος θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα.

«Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, για την ανάγκη των ανθρώπων να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα» τόνισε.

Για το παραεμπόριο, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι οι επιχειρήσεις-«σκούπα» είναι αναποτελεσματικές, λέγοντας ότι πρέπει η προσπάθεια να επικεντρωθεί στις μεγάλες αποθήκες που λειτουργούν στην Αθήνα και να ενισχυθούν οι τελωνειακές αρχές στις πύλες εισόδου αυτών των προϊόντων.