Να μην προχωρήσει σε διαγραφή του κ. Π. Τατσόπουλου αποφάσισε εν τέλει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε νωρίτερα την Παρασκευή υπό τον κ. Αλ. Τσίπρα.
Στην επίσημη ανακοίνωση αποδοκιμάζεται ο κ. Τατσόπουλος για την στάση του, ενώ κατά την συνεδρίαση, επικριτικά σχόλια ακούστηκαν και για την στάση και το ύφος των δηλώσεων του βουλευτή Καστοριάς, κ. Β. Διαμαντόπουλου.
Στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν στην συνεδρίαση σημείωναν ότι η απόφαση περί μη διαγραφής ελήφθη μεταξύ των άλλων και επειδή εκτιμήθηκε πως κάτι τέτοιο θα ηρωοποιούσε τον κ. Τατσόπουλο, ωστόσο γενική είναι η εντύπωση πως για τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής θεωρείται πλέον «ξένο σώμα» και κατόπιν αυτού αναμένεται το πότε ο ίδιος θα επιλέξει να προχωρήσει σε μία οικειοθελή αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση.

Μετά την συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ ο κ. Τατσόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και αποφασίστηκε από κοινού να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο βουλευτής. Κατόπιν αυτού έστειλε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής την επίσημη δήλωσή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία δηλώνει την αποχώρησή του. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Με την επιστολή μου αυτή σας γνωρίζω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ, αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς το θέμα της έδρας, δηλαδή αν ο κ. Τατσόπουλος παραιτηθεί από βουλευτής και η έδρα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρθηκε καμμία απόφαση και το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ

«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ για τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και μεδηλώσεις του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επιμονή μας στηνπιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγουμε την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

Είναι αυτονόητη για τις αξίες μας η διάθεση υπέρ του κόμματος της βουλευτικής έδρας, εφόσον ένας βουλευτής παραιτηθεί από μέλος της ΚΟ. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

Επίσης,ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας που προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας.»

Τατσόπουλος στον Σκάι: «Το ότι ανεξαρτητοποιήθηκα προκάλεσε ένα αίσθημα αμοιβαίας ανακούφισης»

Μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι με τον κ. Τσίπρα έγινε μία εκ βαθέων συζήτηση σε καλό κλίμα, προσθέτοντας: «Το ότι ανεξαρτητοποιήθηκα προκάλεσε ένα αίσθημα αμοιβαίας ανακούφισης».

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας χαρακτήρισε τον εαυτό του «βολικό αποδιοπομπαίο τράγο» και «εύκολο στόχο» (δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεργαζόμενος) λέγοντας ότι κύκλοι στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσαν ένα κλίμα ότι «είμαι ο φυτευτός», «ένας δούρειος ίππος, ένας πράκτορας».

Ο Π.Τατσόπουλος επανέλαβε την άποψή του ότι οι μόνοι φυσικοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την πλευρά τη Κεντροαριστεράς. «Είναι μια προσωπική άποψη που την είχα, την έχω και θα την έχω» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του βουλευτή για συμπαθούντες της 17Ν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πολλές προηγούμενες, αποδοκιμάστηκαν από στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ διαρκής ήταν η αποδοκιμασία και από τις σελίδες της «Αυγής».