Κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές οι οποίοι διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Πριν λίγη ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουκουλόπουλος ζήτησε να αποσυρθούν οι διατάξεις για την δημοτική αστυνομία και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μη ψήφισης των επίμαχων άρθρων.

«Έχουμε χρόνο μέχρι το Σεπτέμβριο και δεν είναι ανάγκη να τα ψηφίσουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης στράφηκε κατά όσων διατάξεων κρίθηκαν αντισυνταγματικές, δηλώνοντας ότι «αν νομίζετε ότι θα τις ψηφίσω απατάστε».

Με αφορμή τις τοποθετήσεις αυτές ο γραμματέας της κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκος σχολίαζε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι «όποιος θέλει δεν ψηφίζει και εκλογές τον Αύγουστο».

Ερωτηματικά υπάρχουν και για την στάση που θα τηρήσει τελικώς ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος έχει ζητήσει βελτιώσεις σε σειρά διατάξεων, ενώ ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ κ. Κ. Κοντογεώργος, ο οποίος είχε ζητήσει να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι τρίτεκνοι, για τους οποίους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης δέχθηκε να μπουν κατά προτεραιότητα στην κινητικότητα, κάτι που ικανοποίησε τον «γαλάζιο» βουλευτή και ως εκ τούτου θα ψηφίσει.