«Αναρμόδιος» δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Καταθέτοντας ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όσον αφορά την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Πλασκοβίτης φέρεται να δήλωσε ότι η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν στις συνεννοήσεις με τις γαλλικές αρχές σχετικά με την αποστολή του επίμαχου ψηφιακού υλικού που έφτασε στην Ελλάδα. Όπως εξήγησε, ο ίδιος επικοινώνησε με αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες καθώς και με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι κ. Κ. Χαλαστάνη ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και κάποια στιγμή πληροφορήθηκε ότι η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών δίχως να έχει εκείνος οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή.

Πάντως βουλευτές που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή σχολίαζαν το γεγονός ότι ο κ. Χαλαστάνης στην κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι δεν είχε επικοινωνήσει με τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και ότι οι συνεννοήσεις έγιναν απευθείας με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ως «αντίφαση» υποδείκνυαν οι ίδιες πηγές και το ότι στην κατάθεσή του ο κ. Πλασκοβίτης ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι είχε επικοινωνήσει με τον πρέσβη κ. Ηλ. Κλη, κάτι ωστόσο που απέδωσε στην προανακριτική απέδωσε σε παραδρομή. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που εμπλέκεται το όνομα του κ. Κλη εκ παραδρομής, καθώς το ίδιο είχε γίνει και από τον κ. Θ. Φλωράτο, υπάλληλο του ΣΔΟΕ, κάτι που διευκρινίστηκε στην χθεσινή (Τρίτη) κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή.

Αναφερθείς ο κ. Πλασκοβίτης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του κ. Παπακωνσταντίνου, του νομικού συμβούλου κ. Αν. Μπάνου και του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη κ.ά., όπου και ετέθη μεταξύ άλλων και το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ, είπε ότι τότε δεν ελήφθη ουδεμία απόφαση σχετικά με την διαχείρισή της. «Η αίσθησή μου ήταν ότι η λίστα μπορούσε να αξιοποιηθεί, αλλά εκ του αποτελέσματος αυτό δεν έγινε», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Πλασκοβίτης.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάθεση τόσο του κ. Κλη, όσο και των συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου Χρύσας Χατζή, Σοφίας Ρίτσου και Γ. Αγγελόπουλου.