Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια έχουν ήδη συσταθεί σε 14 υπουργεία από τα 15 υπουργεία -πλην του Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο είναι νεοσύστατο- ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, τονίζοντας ότι εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπαλλήλους, όπως προβλέπεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σ.Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), ο κ. Μανιτάκης απέδωσε την καθυστέρηση της σύστασης των πειθαρχικών συμβουλίων στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και διαβεβαίωσε ότι «τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία ήδη έχουν συσταθεί, αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις».

Αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση, ο υπουργός είπε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών της διοικήσεως. Τελειώνουμε την αξιολόγηση όλων των δομών των υπουργείων εντός των προσεχών ημερών και θα προχωρήσουμε, εφόσον καταθέσουμε και το σχετικό νόμο, και στην αξιολόγηση του προσωπικού».