Για την δημιουργία ενός ευμενούς περιβάλλοντος για την χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών αξόνων, που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, μίλησε ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, έπειτα από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, κ. Λ. Παπαδήμο.

Όπως τόνισε ο υπουργός, εξελίσσονται θετικά οι συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους, αλλά και με τους θεσμούς της Ε.Ε. για το ζήτημα. «Το συμπέρασμα παραμένει ότι αποτελούν μεγάλη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και θεωρώ ότι και η επόμενη κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αυτά τα έργα ως μια κεντρική πολιτική προτεραιότητα» σημείωσε.
«Είναι προτεραιότητα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, για το χρόνο που απομένει για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, να προχωρήσει η δουλειά που πρέπει να γίνει και να επανεκκινήσουν οι εργασίες στα μεγάλα αυτά έργα. Επομένως, θα υπάρξουν και δράσεις τις οποίες θα αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν και να βρεθούν οι λύσεις που πρέπει, ώστε να μπορέσουν να απεμπλακούν αυτά τα έργα» συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών.
Ωστόσο, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι, λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης, δεν είναι εύκολο να οριστεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. «Είναι σαφές ότι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι ότι οι όποιες συζητήσεις διεξάγονται – που διεξάγονται αυτή τη στιγμή συζητήσεις σε πολλά μέτωπα για το θέμα αυτό – πρέπει να διεξαχθούν με πολύ εντατικό ρυθμό, ώστε να υπάρξει πολύ γρήγορα απάντηση» είπε και συμπλήρωσε ότι η εν λόγω διαδικασία δεν πρέπει να ανακοπεί, εν όψει των εκλογών.
Επίσης, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες του υπουργείου θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί έως τα τέλη του Μαρτίου, ενώ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για τα ταξί θα έχει ρυθμιστεί πριν διαλυθεί η Βουλή.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η Τρόικα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις παρατηρήσεις της για το νομοσχέδιο, σημείωσε ότι και «λείπουν κι άλλα πράγματα», όπως η διαβούλευση με τα κόμματα και το σωματείο. «Επομένως, είναι μια πρόταση νόμου η οποία προχωράει και βεβαίως θα διαμορφωθεί και μέσα στην ίδια την κοινοβουλευτική διαδικασία» κατέληξε.