Πυρά κατά όσων μιλούν για ευτελισμό των θεσμών από το διαρκές θρίλερ γύρω από την εξεύρεση του προσώπου το οποίο θα κληθεί να ηγηθεί του νέου μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος, εξαπέλυσε στην Βουλή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά την συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου της κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του κ. Γ. Παπανδρέου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, αναφερθείς στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την συνεχιζόμενη δυστοκία ως προς την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, κατέκρινε όσους ασκούν κριτική στους χειρισμούς που έχουν γίνει.

Κι ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να «κληρώσει» το όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «επιχειρείται σπέκουλα από κάποιους για να ευτελίσουν μια διαδικασία απόλυτα συμβατή με το Σύνταγμα και το κοινό αίσθημα, η οποία στοχεύει στο να διευρυνθεί η βάση στήριξης της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσουμε συντεταγμένα».

Όπως είπε μάλιστα, «είναι μια πορεία που ξεκίνησε από την απόφαση του πρωθυπουργού να βάλει το δικό του αξίωμα πάνω στο τραπέζι, κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει και να πει ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα μου».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε επίσης: «Υποτίθεται ότι ευτελίζονται οι θεσμοί. Κάθε άλλο. Όλα θα γίνουν βάσει θεσμών». Ενώ απέδωσε υποκρισία σε όσους ασκούν κριτική για το αδιέξοδο που επικράτησε: «Οι ίδιοι που έδιναν μια εικόνα χώρας ακυβέρνητης και μιλούσαν για κατοχική κυβέρνηση τώρα ανησυχούν…», είπε δηκτικά, ενώ με αφορμή την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις οικοδομικές άδειες, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, είπε: «Είμαστε υπερήφανοι που υπηρετήσαμε υπό τον Γιώργο Παπανδρέου»