«Oταν έπεσαν οι μολότοφ κατά έναν μυστήριο τρόπο δημιουργήθηκε ένα ρεύμα καπνού προς τα πάνω. Οσοι βρίσκονταν στο ισόγειο άρχισαν να τρέχουν προς τα πάνω για να σωθούν. Εγώ βρισκόμουν ήδη στον τρίτο όροφο. Κάποιος έσπασε ένα τζάμι και καταφέραμε να βγούμε έξω. Ηταν τόσος ο καπνός που όσοι μπορούσαν, πηδούσαναπό μπαλκόνι σε μπαλκόνισε διπλανά κτίρια. Φώναζα στον κόσμο που ήταν από κάτω:“Την Πυροσβεστική, καλέστε την Πυροσβεστική! ” και άκουγα κάποιους να λένε:“Να πεθάνετε”. Συνέχισα να φωνάζω. Κάποια στιγμή ήρθε η Πυροσβεστική, όχι όμως εγκαίρως διότι είχαν κλείσει τον δρόμο οι διαδηλωτές. Κατάφεραν όμως να μας απεγκλωβίσουν. Είμαι ζωντανή. Τίποτε άλλο…».

Η ανατριχιαστική μαρτυρία ανήκει σε γυναίκα, υπάλληλο της τράπεζας Μarfin, η οποία ως χθες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Υγεία. Η φωνή της έτρεμε και το βλέμμα της ήταν σκοτεινό. «Αυτά που ζήσαμε θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μου» είπε.

Ανάμεσα σε αυτούς που προσπάθησαν να σωθούν πηδώντας από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου είναι και ο συνάδελφός της Γιώργος Γ. Η προσπάθειά του αυτή προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στα κάτω άκρα. Του έσωσε όμως τη ζωή… «Είναι καλά» φώναξε ο αδελφός του, ο οποίος βγήκε από τον θάλαμο νοσηλείας του ενάτου ορόφου όπου νοσηλεύεται ο Γιώργος.

Οι πληροφορίες που δίδονταν, ανεπίσημα, χθες το μεσημέρι από εκπροσώπους του νοσοκομείου προς τον Τύπο ήταν συγκεχυμένες. Κάποιοι έλεγαν ότι ο Γιώργος Γ. θα πάρει σήμερα εξιτήριο καθώς έχει μόνο ένα κάταγμα στα κάτω άκρα. Αλλοι πάλι έλεγαν ότι θα παραμείνει για να υποβληθεί σε επέμβαση. Στο νοσοκομείο παρέμεινε επίσης μια γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Οι υπόλοιποι 19 τραυματίες που εισήχθησαν προχθές στο νοσοκομείο πήραν εξιτήριο. Κάποιοι απ΄ αυτούς σχεδόν «φυγαδεύτηκαν». Η πληροφορία ότι «όσοι εκτέθηκαν στα ΜΜΕ θα φύγουν “κρυφά”» ήταν από νωρίς γνωστή στους εκπροσώπους του Τύπου. Οι λόγοι, άγνωστοι…