Η ικανοποίηση περίσσευε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στην προχθεσινή τηλεμαχία και όλοι πλέον στο πρωθυπουργικό περιβάλλον στρέφουν την προσοχή τους στην τελευταία κρίσιμη εβδομάδα. Η αύξηση της συσπείρωσης και η ενίσχυση του κομματικού φρονήματος της «γαλάζιας» εκλογικής βάσης είναι ο κεντρικός στόχος για τις τελευταίες ημέρες. Ως εκ τούτου, από το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης επενδύουν στη «μαζική ψυχολογία νίκης», μέσω των μεγάλων συγκεντρώσεων στις οποίες θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός σε Θεσσαλονίκη (Τετάρτη) και Αθήνα (Παρασκευή), αφού έχουν ως βασικό αξίωμα ότι η μάχη θα κριθεί κυριολεκτικά την ύστατη ώρα.

Σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που ανήκουν στον πυρήνα της «γαλάζιας» εξουσίας, η διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ δεν θα είναι μεγαλύτερη από 3 μονάδες ή στη χειρότερη περίπτωση 3,5 και επισημαίνουν ότι αυτό το σενάριο δεν είναι καταστρεπτικό αλλά «εύκολα διαχειρίσιμο». Εξάλλου ο σχεδιασμός των τελευταίων ημερών στη ΝΔ είχε στόχο τη μείωση της ψαλίδας από το ΠαΣοΚ και τη διαχείριση της επόμενης ημέρας. Και γι΄ αυτό το κυβερνών κόμμα έδωσε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα εθνικών εκλογών, αφού η κάλπη της 7ης Ιουνίου, όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, θα καθορίσει εν πολλοίς την προοπτική της ΝΔ και της κυβέρνησης.

Τ α επόμενα εικοσιτετράωρα θα έχουν κυρίαρχο στοιχείο την υπερπροβολή του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα πρωταγωνιστεί στα τελευταία τηλεοπτικά σποτ, αφού θα προσωποποιείται ουσιαστικά το δίλημμα «Καραμανλής ή Παπανδρέου».

Η εκτίμηση κορυφαίων υπουργών είναι ότι η ΝΔ δεν θα πέσει σε καμία περίπτωση κάτω από το 32,84% που είχε λάβει στις ευρωεκλογές του 1994, ενώ το ΠαΣοΚ θα έχει ως οροφή το 35%-36%. «Εχουμε μια αύξηση της συσπείρωσης της ΝΔκαι αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε. Είναι θετικό» είπε ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84, ενώ μήνυμα συσπείρωσης απηύθυνε και η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος μίλησε χθες βράδυ σε μία ακόμη ανοικτή συγκέντρωση στην περιφέρεια Αττικής, αυτή τη φορά στο Μαρκόπουλο, επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των νεοδημοκρατών. Σήμερα θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τηλεοπτικά την ολοκλήρωση της κατασκευής της Εγνατίας οδού. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη οδικώς και θα επισκεφθεί σημεία της Εγνατίας οδού, ενώ θα παραστεί στην τελετή για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου στη Γέφυρα του Βενέτικου στον Νομό Γρεβενών και ακολούθως θα επισκεφθεί τα έργα που έγιναν στη Γέφυρα Μετσόβου και στη Σήραγγα του Δρίσκου. Αργότερα ο κ. Καραμανλής θα βρεθεί στην Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθεί τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του λιμανιού καθώς και το δημαρχείο, ενώ αύριο θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη Λαμία.