Πρωτοσέλιδο θέμα στους περισσότερους διεθνείς ειδησεογραφικούς τόπους έγινε ο θάνατος του 16χρονου μαθητήκαι τα γεγονότα που ακολούθησαν.

«Η Ελλάδα συνταράσσεται για δεύτερη μέρα από διαδηλώσεις κατά της αστυνομίας» γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αναφέροντας ότι πρόκειται για «τις χειρότερες διαδηλώσεις στην Ελλάδα εδώ και χρόνια».

«Νέες διαδηλώσεις ξεσπούν σε ελληνικές πόλεις» αναφέρει το BBC, το οποίο κάνει καταγραφή των επεισοδίων, αναφέροντας ότι η αστυνομία είναι «αδύναμη». Ο ειδησεογραφικός κολοσσός αναφέρει ότι τα επεισόδια οφείλονται στο αίσθημα οργής των πολιτών.

Τα επεισόδια εξιστορούν και οι Times του Λονδίνου που αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση «απέφυγε ξεκάθαρα να δικαιολογήσει την πράξη του αστυνομικού».

«Οι συγκρούσεις εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα, μετά τον θάνατο εφήβου από την αστυνομία σε ταραχώδη περιοχή της πρωτεύουσας» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian που προσθέτει ότι η συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να ηρεμήσει τις διαμαρτυρίες.

Για «κύμα βίας» σε ελληνικές πόλεις κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αναφέρει η εφημερίδα, και στα Εξάρχεια, τα οποία χαρακτηρίζει «μποέμ».

Πρώτο θέμα είναι τα επεισόδια στην ισπανική El Pais, η οποία αναφέρει τόσο την εκδοχή της αστυνομίας, όσο και δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Για «έκρηξη βίας» κάνει λόγο η ιταλική La Repubblica, η οποία αναφέρεται στις ζημιές που προκλήθηκαν από τις συγκρούσεις.

«Οι ελληνικές πόλεις στα πρόθυρα κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, ταραχές επικρατούσαν σε ελληνικές πόλεις -και δεν έχουν περάσει ακόμα» συνεχίζει το περιοδικό.

Το CNN αναφέρει ότι οι τουρίστες παρέμειναν στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους, μιας και το προσωπικό των ξενοδοχείων τους συνέστησε να μην βγουν στους δρόμους.

«Νέοι θυμωμένοι για τον θάνατο εφήβου από αστυνομικούς προκάλεσαν ταραχές στην Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις για δεύτερη ημέρα την Κυριακή»: έτσι ξεκινά το κείμενο των New York Times, το οποίο κάνει αναφορά και στο δίκτυο εναλλακτικής πληροφόρησης indymedia.org.

Αναφορά στις ταραχές κάνει και το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο αναφέρει ότι οι διαδηλωτές και η αστυνομία παίζουν το παιχνίδι «της γάτας με το ποντίκι».