«Ντροπή» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου τα διαδραματιζόμενα γύρω από την υπόθεση της παραίτησης του Γ.Βουλγαράκη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «ο κ. Βουλγαράκης παραιτήθηκε χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του και ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την παραίτηση, καλύπτοντας πλήρως τον υπουργό του».

Αυτά που γίνονται, είπε, είναι ντροπή και πρόσθεσε ότι «ο λαός περιμένει απαντήσεις για το μεγάλο φαγοπότι».

Κριτική στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε το ΚΚΕ με αφορμή την παραίτηση Βουλγαράκη για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Το θέμα είναι να νικήσει ο λαός την πολιτική του ‘ευρωμονόδρομου’. Καμιά παραίτηση και αλλαγή υπουργού δεν μπορεί να αθωώσει και πολύ περισσότερο να αλλάξει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τα κόμματα που επικεντρώνουν την κριτική τους στα πρόσωπα και όχι στην πολιτική κατεύθυνση και στις βασικές επιλογές της κυβέρνησης κάνουν αντιπολίτευση με άσφαιρα πυρά».

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ ζήτησε την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει: «Αυτό που συνέβη με τον κ. Βουλγαράκη θα πρέπει να γίνει με ολόκληρη την κυβέρνηση της ΝΔ. Κατεπειγόντως πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, υπόθεση με την οποία έχει συνδεθεί το όνομα του παραιτηθέντος υπουργού. Ακόμα πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των off shore εταιρειών που νομιμοποιούν τη φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών».

Και καταλήγοντας αναφέρει: «Είναι προκλητικό οι κατέχοντες να φοροδιαφεύγουν και η γενιά των 700 ευρώ να φορολογείται ανηλεώς».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ερωτηθείς για την παραίτηση Βουλγαράκη, δήλωσε: «Έφυγε ο υπασπιστής, έμεινε ο επιτελάρχης. Μετά την καρατόμηση του κ. Βουλγαράκη, λογικώς πρέπει να αναμένονται εξελίξεις, αν και εφ’ όσον υλοποιηθούν οι απειλές που εκτοξεύτηκαν από το οικογενειακό του περιβάλλον.

» Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε: Ποιος τους έβαλε στο κόλπο; Ποιος μεθόδευε τις αγοροπωλησίες και τις ανταλλαγές; Ποιος πίεζε υπουργούς να υποκύψουν στα πλουτοπαραγωγικά του έργα; Ποιος ενέπλεξε υψηλότατο παράγοντα του Πρωθυπουργικού γραφείου στο ‘Ιερό’ Real estate; Με άλλα λόγια, είναι καιρός να ξεσκεπαστεί ποιος είναι ο Κουτσόγιωργας της υπόθεσης Κοσκωτά στην υπόθεση Βατοπαιδίου».